GTST Zomer-blog: Valentijn speelt met leven en dood
Bron: RTL / Geert de Lange

GTST Zomer-blog: Valentijn speelt met leven en dood

Geschreven door Sebastiaan Boers

Tijdens de zomerstop van GTST blikt Sebastiaan elke vrijdag terug op het 30ste seizoen.

De kleinzoon van Ludo, Valentijn, is een ware plaag. Zijn komst naar Meerdijk was voor niemand echt goed te noemen. Sterker nog, alleen Valentijn werd er zelf beter van, dacht hij. Hij heeft zoveel op zijn kerfstok dat het bijna onmogelijk is om een goede start te maken. Ludo besluit om hem manieren te leren. Hij moet allereerst een goede studie gaan volgen. 

Valentijn stemt met tegenzin in. Want de andere optie is terugkeren naar Charlie. Dus kiest Valentijn ervoor om kunst te gaan studeren. Al snel komt hij in contact met Amelie. Hij heeft wel een oogje op haar gekregen. Zij wil echter niets van hem weten. Zij wil alleen maar voor Ludo gaan werken. Dus druipt Valentijn weer af. 

Dan komt hij per toeval in contact met ene Richard. Deze Richard is een rivaal van Ludo en een echte ‘bad guy’. Met een paar mooie woorden en geld is Valentijn meteen verkocht. Hij besluit om voor Richard te gaan werken. Hij ziet hem wel staan en biedt hem de kansen die hij van Ludo niet krijgt. Richard heeft echter hele andere bedoelingen. Hij wil Valentijn juist inzetten om achter bedrijfsinformatie te komen van Ludo. 

Wanneer Ludo erachter komt waar Valentijn mee bezig is, is hij woedend. Hij waarschuwt zijn kleinzoon voor Richard. Hij mag geen contact meer met hem hebben. Nog meer reden voor Valentijn om meer met Richard op te trekken. In het geheim blijven de twee elkaar zien. Dan komt Valentijn er achter hoe gevaarlijk Richard is. 

Richard heeft een filmpje van Valentijn laten maken. Op het bewuste filmpje is te zien hoe Valentijn dronken achter het stuur kruipt en een ongeluk veroorzaakt. Hij zet Valentijn hiermee onder druk. Dus kan hij niet stoppen. Hij voelt de hete adem in zijn nek is raakt langzaam maar zeker in paniek. Ludo om hulp vragen is ook geen optie. 

Voor Richard raakt het geduld een beetje op. Hij merkt dat het Valentijn niet lukt om gegevens van Ludo in handen te krijgen. Hij lokt Valentijn naar zijn hotelkamer. Hij wil vrede sluiten met Valentijn. Maar het gaat van kwaad naar erger. De jonge Sanders wordt gedrogeerd door Richard. Daarna weet hij niets meer.

Ondertussen is Amelie op de vlucht geslagen. Ze werd ineens achtervolgd door een man. Al snel neemt ze contact op met Amir. Ze spreekt zijn voicemail in dat ze wordt achtervolgd. Wanneer Amir zijn voicemail afluistert raakt hij in paniek. Er is een harde klap te horen. Amelie heeft mogelijk een ongeluk gehad. 

Sterker nog, Amelie is van haar fiets gereden. Zij licht levenloos op de grond. Op de grond zijn duidelijk sporen te zien van een aanrijding. Wie zat er achter het stuur? Het is iemand geweest die ingehuurd is door Richard. Ondertussen wordt Valentijn wakker op een industrieterrein. Hij zit achter het stuur van een auto. Wat is er allemaal gebeurd? Heeft hij Amelie aangereden?

Richard is vast van plan om het ongeluk in de schoenen van Valentijn te schuiven. Zal Amelie de aanrijding overleven? Komt Amir haar op tijd redden? Of is het allemaal te laat? Kan Ludo zijn kleinzoon op tijd beschermen tegen Richard? Hoe zal hij reageren wanneer hij dit allemaal te weten komt? De antwoorden laten nog even op zich wachten.

GTST keert op maandag 31 augustus weer terug bij RTL4. Tot die tijd blikt Sebastiaan elke vrijdag om 19:00 uur in de GTST Zomer-blog terug op het 30ste seizoen.