GTST-blog: Brokkenpiloot Valentijn richt ravage aan
Bron: RTL / Geert de Lange

GTST-blog: Brokkenpiloot Valentijn richt ravage aan

Geschreven door Sebastiaan Boers

Elke vrijdag blikt Sebastiaan terug op de voorbije week in GTST.

Het is geen goede start voor Valentijn. Hij werd wakker met hoofdpijn in een auto op een industrieterrein. Wat was er allemaal gebeurd? Wanneer hij langzaam uit de auto stapt merkt hij op dat er bloed kleeft aan de voorkant van de auto. Van wie is het bloed? Wie heeft hij aangereden? Kan hij zich nog wel iets herinneren?

Op hetzelfde moment laat Saskia haar hondje Dolly uit. Dan ziet ze ineens een telefoon en een schoen liggen. Niet veel later merkt ze op dat iemand bewusteloos op de grond naast haar fiets ligt. Amelie is aangereden en is buiten bewustzijn. Op de telefoon merkt Saskia dat Amir vaak gebeld is. Ze besluit meteen om hem te bellen. 

Het nieuws over Amelie doet snel de ronde. Valentijn probeert ondertussen Meerdijk te ontvluchten. Na de avond met Richard kan Valentijn zich nergens meer vertonen. Net op tijd komt Leon ertussen om Valentijn bij zijn opa Ludo te brengen. Ludo is allesbehalve blij met zijn kleinzoon. Hij vermoedt dat Valentijn betrokken is geweest bij het ongeluk. Hij wordt door Richard onder druk gezet. 

Geluk bij ongeluk heeft Amelie de aanrijding overleefd. Zij herinnert zich niet veel meer van het ongeluk. Maar volgens Amir doet ze dat bewust. Amelie heeft geen zin om aangifte te doen. Ze is doodsbang dat Richard achter haar aan zal gaan. Ludo probeert nog om haar te overtuigen om aangifte te gaan doen. Maar hier wil ze niets van weten. 

Valentijn is ondertussen heel bang dat hij de gevangenis in gaat. Voor zijn gevoel doet Ludo veel te weinig om hem te beschermen. Maar alles heeft hij tenslotte aan zichzelf te danken. Ludo heeft hem natuurlijk gewaarschuwd voor Richard. Nu blijkt dat Richard precies heeft wat hij wil. Hij wil een schilderij in handen krijgen. Mocht dat niet gebeuren dan verdwijnt Valentijn in de gevangenis.

Ludo laat zich niet zomaar chanteren. Hij probeert via een list te voorkomen dat Richard het schilderij in handen krijgt. Hij wil ook voorkomen dat Valentijn in de gevangenis raakt. Maar als het toch zo ver komt, waar kiest Ludo dan voor? De band tussen opa en kleinzoon is niet bepaald warm. Vanaf dag één zorgde Valentijn al voor lastige situaties. Hij heeft zich binnen de familie Sanders niet bepaald geliefd gemaakt. 

Hoe gaat het aflopen met Valentijn? Verdwijnt hij echt achter de tralies? Voorkomt Ludo dat en gaat hij in op de chantage? Of zal Amelie nog iets weten te verhinderen? Gaat zij aangifte doen tegen de onbekende man die haar achterna zat? Heeft hij haar dan toch aangereden en de schuld aan Valentijn gegeven? Het ziet er in ieder geval niet goed uit voor Valentijn. 

Goede Tijden, Slechte Tijden is iedere maandag tot en met donderdag om 20.00 uur te zien bij RTL 4.