GTST-blog: Baby op komst in Meerdijk?
Bron: Screenshot GTST

GTST-blog: Baby op komst in Meerdijk?

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Elke vrijdag blikt Sebastiaan terug op de voorbije week in GTST.

Wat een lief gezicht is het toch ook, de relatie tussen Rik en Shanti. De twee draaiden heel lang om elkaar heen én zijn nu dolgelukkig. Ze wonen inmiddels al samen, naast het gezin van Julian. Ze werken zelfs samen in café De Koning. Toch is er nog iets wat mist in het plaatje. Een liefdesbaby! Shanti wil dolgraag een kind met Rik. Voor Rik was het even slikken. Is het nog wel voor hem weggelegd?

Zijn relatie met Zoë liep op de klikken om de kinderwens van Rik. Dat zag Zoë toen niet zitten en loog over haar kans om zwanger te raken. Nu dat verleden tijd is, richt Rik zich met Shanti op de toekomst. Alleen heeft dat wel gevolgen voor de vrije tijd van Rik. Net wanneer hij lekker aan het sporten is met Bing, moet hij naar huis komen. 

Shanti zit al klaar met een test. Ze is nu vruchtbaar en kan dus zwanger raken. Dus Rik moet flink aan de bak op het te laten slagen. Maar laat hij nu net een ‘ongelukje’ hebben gehad met zijn fiets. Maar Shanti heeft overal een oplossing voor. Rik moet niet zeuren en gewoon doen wat ze zegt. In feite heeft hij niet zoveel te zeggen. 

Het is heel aandoenlijk om deze twee samen te zien. Als kijker gun je het liefdeskoppel alles samen. Zal het de twee ook lukken om daadwerkelijk zwanger te raken? Hoe zal dat zich verder ontwikkelen? Zijn de twee wel klaar voor deze belangrijke stap? Bij wie moet Shanti op controle komen? Het is niet te hopen dat ze bij dokter Bouwhuis langs moet. Want dat is immers haar ex-geliefde. Van hem raakte ze ook zwanger maar kreeg een miskraam.

Wij hopen van harte dat het Rik en Shanti lukt. Want zij zullen fantastische ouders zijn voor het kindje. Er zit zoveel liefde in zowel Rik als in Shanti. Het kindje kan zich gelukkig prijzen met zulke ouders. Nu kun je zien dat GTST zich meer op de ‘normale’ verhaallijn inlaat. Dat werkt niet altijd even goed, maar in dit geval zeker wel. 

Soms doet de verhaallijn tussen Rik en Shanti denken aan een comedyserie. Er mag inderdaad wel meer humor in GTST. Dat is al voor een deel gelukt, met opa Henk. Zijn komst naar Meerdijk zorgde meteen al voor hilarische momenten. Dus wat dat betreft is GTST op een goede weg. Het is te hopen dat Shanti snel zwanger raakt en ‘onmogelijk’ wordt voor Rik. Dat levert vast en zeker hilarische beelden op.

GTST is iedere maandag tot en met donderdag om 20.00 uur te zien bij RTL 4.