GTST-blog: Vertrekt Daan naar Maastricht?
Bron: RTL

GTST-blog: Vertrekt Daan naar Maastricht?

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Elke vrijdag blikt Sebastiaan terug op de voorbije week in GTST.

Na een paar spannende dagen zoeken zijn de kinderen van Nina en Bing weer terecht. Daan is dolgelukkig dat Nina haar kinderen weer om zich heen heeft. Wel moet hij toe zien hoe zij en Bing nader tot elkaar lijken te groeien. Gelukkig weet Nina hem te overtuigen dat de relatie tussen haar en Bing echt voorbij is. De scheiding is nog een kwestie van tijd. 

Dan ineens krijgt Daan een telefoontje. Hij heeft maanden geleden gesolliciteerd voor een functie van hoofdrechercheur in Maastricht. Een droom die lijkt uit te komen voor hem. Eindelijk de baan die hij jaren voor ogen had. Zijn opa was dat ook jarenlang. Nu kan hij eindelijk doen wat hij echt wil. Maar dat betekent wel dat hij moet vertrekken uit Meerdijk.

Scheiding

Ziet Nina dat wel zitten bijvoorbeeld? Wil zij alles in Meerdijk opgeven voor een onzekere toekomst? Zij is nu net druk bezig geweest om de scheiding met Bing te regelen. De kans dat Bing blij is met de verhuizing in nihil. Dus dat kan Daan wel op zijn buik schuiven. Zijn halfbroer Rik probeert op hem in te praten. Een toekomst met Nina krijgt Daan maar één keer. 

Maar wat gaat Daan nu doen? Hij heeft de baan afgewezen, maar voor hoelang? Knaagt er niets iets bij hem. Wil hij niet stiekem naar Maastricht? Als hij daadwerkelijk gaat, dan is dat mogelijk het einde tussen hem en Nina. Is dat eventueel een kans voor Nina om het nog een keer te proberen met Bing? Is het weglopen van de kinderen dan toch nog ergens goed voor geweest?

Mocht Daan echt vertrekken, dan is het weer één van de vaste cast die Meerdijk de rug toe keert. Het wordt er op die manier niet leuker op natuurlijk. Zeker nadat Sjors en Lana vertrokken was het anders dan anders. Er zijn niet echt nieuwe personages in de plaats gekomen. Maar wie weet gaat dat er nog wel aankomen? Want Meerdijk mag natuurlijk niet helemaal leeg gaan lopen.

GTST is van maandag tot en met donderdag om 20:00 uur te zien bij RTL 4.