GTST-blog: Billy op ramkoers, is Daan het volgende slachtoffer?
Bron: RTL / Geert de Lange

GTST-blog: Billy op ramkoers, is Daan het volgende slachtoffer?

Geschreven door Sebastiaan Boers

Elke vrijdag blikt Sebastiaan terug op de voorbije week in GTST.

Even gezellig in de kroeg een drankje doen. Daan vond het wel tijd om met zijn dochtertje, Louise, er op uit te gaan. Maar om dat nu in een kroeg te gaan doen? Gelukkig kon Daan van de drank afblijven. Ineens komt hij in contact met een onbekende vrouw. De twee raken aan de praat en er lijkt iets moois te ontstaan.

Helaas voor haar, wil Daan op tijd weer naar huis. Ze biedt hem en Louise een lift aan naar huis. Waarop zij een uitnodiging krijgt bij Daan thuis. Samen genieten ze van een kopje thee. Maar dan ineens gaat het snel. De onbekende vrouw doet iets in de thee van Daan. Niet veel later voelt Daan zich niet goed en gaat hij onderuit. 

Het volgende moment belt de onbekende vrouw met een bekende vrouw: Billy! Ze werd ingehuurd door Billy om Daan neer te zetten als een slechte vader. Het plan lijkt te slagen wanneer Tiffy thuiskomt. Ze ziet hoe Daan op de bank ligt. Louise speelt ondertussen met een lege drankfles. Ze is woedend en trekt meteen conclusies. Daan probeert zich eruit te redden.

Tiffy kan niet anders dan Rik en Shanti waarschuwen. Shanti is woedend en wil de kinderbescherming erbij betrekken. Rik wil eerst het verhaal van Daan horen. Niet veel later is het kwaad al geschiet. Daan ontvangt een bezoekje van een medewerker van de kinderbescherming. Even lijkt het erop alsof Daan er goed van af komt. Maar uiteindelijk komt de medewerker achter het drankverleden van Daan. 

Het plan van Billy was heel eenvoudig: Daan als slechte vader neerzetten. Daarmee hoopte ze dat Shanti en Rik de voogdij zouden krijgen. Zelf proberen Shanti en Rik een kindje te krijgen. Dat is tot op heden nog steeds niet gelukt. Maar gaat het plan van Billy wel helemaal de goede kant op? De kans is groot dat Louise eerst naar een pleeggezin gaat. 

Maar hoe zal Shanti reageren op de actie van haar moeder? Komt Billy hiermee weg of krijgt ze eindelijk haar verdiende loon? De lijst met ‘slachtoffers’ van Billy wordt met de dag langer. Eerst Janine, toen Nina en nu Daan. Wie wordt de volgende op haar lijstje?

Op de hoogte blijven over GTST én gezellig meepraten? Word lid van onze Facebook-groep!