GTST Zomer-blog: Verslaafde Daan raakt dierbaarste bezit kwijt
Bron: RTL / Geert de Lange

GTST Zomer-blog: Verslaafde Daan raakt dierbaarste bezit kwijt

Geschreven door Sebastiaan Boers

Tijdens de zomerstop van GTST blikt Sebastiaan elke vrijdag terug op het 31ste seizoen.

Hoe kon het toch zo bergafwaarts gaan met Daan. Na de breuk met Nina vond Daan troost in alcohol. Het kon hem allemaal maar weinig meer schelen. Langzaam maar zeker raakte Daan in een diep dal terecht. Zijn omgeving kon niet veel voor hem doen. Maar hoe moest dat nu verder met zijn dochtertje, Louise? 

Broer

Voor broer Rik was de maat vol. Dat Daan zijn leven om zeep hielp was één ding. Maar Louise moest een veilige omgeving hebben. Het dochtertje van Daan kwam terecht bij Rik en Shanti. Vooral Shanti was dolgelukkig met Louise. De twee bouwden al snel een goede en vooral hechte band op. Voor Rik was het duidelijk dat het maar tijdelijk was. 

Shanti dacht daar anders over. Zij wilde het liefst de volledige voogdij over Louise hebben. Met een beetje hulp van haar moeder leek het te gaan lukken ook. Maar Daan probeerde ondertussen aan zichzelf te werken. Hij ging naar de AA om aan zijn verslaving te werken. Langzaam maar zeker werd hij weer een beetje zichzelf. 

Toch vond Shanti het ergens ook sneu voor Daan. Ze besloot dat Louise haar vader mocht zien. Stiekeme afspraakjes waren het gevolg. Niemand mocht daar iets van weten. Al snel ging het over tot iets heel anders. Daan dacht verliefd te zijn op Shanti. Op een moment kwam het tot een zoen. Shanti was daar volledig van in de war. 

Geheimen 

Het kon dan ook niet anders dan dat het uitkwam. Rik was woedend op zijn broer. Maar ook op Shanti. Alle leugens zorgden voor een flinke deuk in hun huwelijk. Het vertrouwen was volledig weg. Het leek er zelfs op alsof Rik een einde maakte aan zijn huwelijk. Daan bood meerde malen zijn excuses aan. Zo wilde hij niet dat het zou eindigen. 

Na veel gesprekken met de kinderbescherming kwam er groen licht. Daan kreeg zijn dochtertje terug. Eindelijk lachte het leven Daan weer tegemoet. Ook bij Rik en Shanti herstelde het huwelijk zich. De twee hervonden elkaar en beloofden elkaar trouw. Geen geheimen meer, geen leugens meer en alleen nog maar liefde voor elkaar. 

Baan

Nadat Daan de voogdij terugkreeg over Louise, wilde hij ook zijn werk weer oppakken. Hij was een tijd geschorst. Maar beetje bij beetje vindt hij zijn weg bij de politie weer terug. Voor hem kan het allemaal niet snel genoeg gaan. Via Alex, een collega, komt hij terug op het bureau. Nog niet meteen zijn oude baan, maar een begin is er. 

Het zal nog wel even duren voordat hij zijn baan terugkrijgt. Toch geniet Daan weer van het leven. Het leven lacht hem weer toe. Nu alleen nog een nieuwe liefde zien te vinden. Even leek het erop alsof hij in Tiffy een nieuwe liefde te hebben gevonden. Alleen bleek hij toch geen gevoelens voor haar te ontwikkelen. 

Het was voor hem meer een manier om zijn zorgen te vergeten. Voor Tiffy was het een soort bijzonder gevoel. Eindelijk bleek ze weer gevoelens voor een man te ontwikkelen. Helaas voor haar wilde Daan daar niets van weten. Dus was de romantiek snel weer vervlogen. Niet veel later vertrok Tiffy met Wolf en Lucas. 

Nu weet Daan weer waar hij voor doet. Hij heeft de band met zijn broer weer hersteld. Nu kan hij weer werken aan een leven met Louise. Want als er iets belangrijk is in het leven van Daan, dan is het toch Louise wel. 

Op de hoogte blijven over GTST én meepraten? Word lid van onze Facebook-groep!