Terug naar 2018: Kip wint Songfestival & Glennis in America’s Got Talent

Terug naar 2018: Kip wint Songfestival & Glennis in America’s Got Talent

Geschreven door Sebastiaan Boers

Het is 2020, dus er is weer een decennium voorbij. Het is de hoogste tijd om de jaren 10 voorgoed achter ons te laten, maar niet voordat wij nog één keer hebben teruggeblikt. Elke dinsdag staan de showbizz-gebeurtenissen uit een ander jaartal in de spotlights, vandaag is dat 2018.

Kippenlied op Songfestival

Portugal vormt begin 2018 het decor van het 63ste Eurovisie Songfestival. Alle ogen zijn gericht op het kippenlied van Netta uit Israël, die in de voorspellingen ruim bovenaan staat. Nadat alle landen tijdens de finale op 12 mei 2018 hun punten hebben gegeven, wordt Netta met haar nummer Toy uitgeroepen tot winnares van het Songfestival. Een jaar later mag Israël het Songfestival organiseren. Dat jaar doet voor Nederland singer-songwriter Duncan Laurence mee met zijn nummer Arcade. Wat al 44 jaar niet is gelukt, lukt Duncan wel. Hij wint in Israël het Eurovisie Songfestival 2019 en ontvangt uit handen van zijn Israëlische voorgangster Netta de felbegeerde Songfestival-trofee.

Glennis’ American Dream

Nederland ligt al jaren aan de voeten van Glennis Grace, maar ze heeft nog één grote droom: een American Dream om precies te zijn. In 2005 deed zij al met het nummer My Impossible Dream namens Nederland mee aan het Eurovisie Songfestival en nu wil de zangeres doorbreken in het grote Amerika. Glennis besluit om auditie te doen voor de populaire talentenjacht America’s Got Talent, waar zij wordt neergezet als alleenstaande moeder. De jury is enorm verrast door het stemgeluid van de Amsterdammer, die zelfs jurylid Simon Cowell sprakeloos krijgt. Na Nederland ligt ook Amerika aan haar voeten. Glennis schopt het tot de grote finale, maar die weet zij helaas niet te winnen.

Wereld in shock door Avicii

De hele wereld is op 20 april 2018 even in shock als bekend wordt dat de wereldberoemde Zweedse dj Avicii op 28-jarige leeftijd is overleden. Tim Berling, zoals de dj echt heet, stapte zelf uit het leven. Op 20 april wordt hij dood gevonden in de hoofdstad van Oman. De druk van zijn muzikale carrière werd hem te groot. “Hij kon niet langer verder. Hij wilde rust vinden”, schrijft zijn familie zes dagen later in een open brief. In 2016 stopte Avicii vanwege ‘gezondheidsklachten’ al even met het maken van muziek. Avicii scoorde een aantal grote hits, zoals Hey Brother en Wake Me Up. Een jaar na zijn dood wordt er nog een nieuw album uitgebracht, die Avicii vlak voor zijn dood had afgerond.