Must-see: The Story of Fire Saga is ode en tegelijkertijd mislukte parodie
Bron: Netflix

Must-see: The Story of Fire Saga is ode en tegelijkertijd mislukte parodie

Geschreven door Daniël Schalk

Het aanbod van streamingsdiensten groeit met de dag. Om wat overzicht te brengen in deze digitale jungle van films en series geeft Showbizznetwork.nl elke week een must see-tip. Vandaag komt de kijk-tip van Daniël.

Het Songfestival lijkt op voorgaand uitermate geschikt als basis voor een comedyfilm. Er is niet zo heel veel nodig om over het Eurovisie Songfestival een komische film te maken, want het festival is de afgelopen jaren bijna uitgegroeid tot een parodie van zichzelf. Hier verliest Eurovision Song Content: The Story of Fire Saga van komiek Will Ferrell zich juist. De grappen rond de gekte en het extravagante van het festival vinden wij Europeanen juist het allerleukst aan het Songfestival. 

De film volgt de IJslandse muzikanten Lars (Will Ferrell) en Sigrit (Rachel McAdams), die de kans van hun leven krijgen als zij hun vaderland mogen vertegenwoordigen op het Songfestival. Het tweetal grijpt de kans aan om te bewijzen dat elke droom het waard is om voor te vechten. Het is niet voor niets dat het Amerikaanse Songfestival niet van de grond komt, want in deze film wordt het Songfestival duidelijk bekeken door Amerikaanse ogen. Hoewel de film mij als Songfestival-fan een beetje tegen het zere been schopt, is het wel een must-see voor echte Songfestival-fans.

In dit door het coronavirus Songfestival-loze jaar is The Story of Fire Saga onder het motto ‘alles is beter dan niks’ een mooi alternatief om alsnog een beetje in de Songfestival-sferen te komen. Het absolute hoogtepunt van de film zijn de gastrolletjes van Songfestival-helden als Loreen, Alexander Rybak, Conchita Wurst en Netta, die halverwege de film opduiken in een geweldige sing-a-long. Onze kersverse Songfestival-winnaar Duncan Laurence is helaas de grote afwezige, wiens afwezigheid wordt gecompenseerd door John Lundvik en Bilal Hassani, die in hetzelfde jaar meededen.