GTST Zomer-blog: Een warm weerzien met de familie Verduyn
Bron: RTL / Geert de Lange

GTST Zomer-blog: Een warm weerzien met de familie Verduyn

Geschreven door Sebastiaan Boers

Tijdens de zomerstop van GTST blikt Sebastiaan elke vrijdag terug op het 30ste seizoen.

Ineens keerde Julian Verduyn terug naar Meerdijk. Hij was lang geleden vertrokken met zijn jeugdliefde Jessica. Niemand had nog verwacht dat hij terug zou keren. Hij keerde niet terug met Jessica. Inmiddels is hij getrouwd met Saskia en hebben zij drie kinderen. Met zijn gezin keert Julian terug naar zijn oude vertrouwde woonplaats. 

De eerste die hem weer terugziet is Rik. Hij is dolenthousiast om zijn oude jeugdvriend weer te zien. De twee halen meteen herinneringen op. Dan is het de beurt aan Laura. Zij is maar wat blij om haar pleegzoon in de armen te sluiten. De twee hebben een hele speciale band. Het was voor Laura precies op het juiste moment. 

Familiegeheimen

Toch is er iets aan de hand met de familie Verduyn. Echt helemaal eerlijk en open zijn zij niet. Vooral Saskia doet zich beter voor dan ze is. Al snel blijkt dat de familie een enorme schuld heeft. De problemen stapelen zich maar op. Dan staat Saskia’s vader, opa Henk, ook nog eens op de stoep. Ze wil daar niets van weten, maar toch trekt hij bij hen in. Met alle gevolgen van dien natuurlijk. 

Het verleden komt toch op een gegeven moment uit. Dochter Merel is vroeger gepest op haar oude school. Saskia heeft één van deze meiden te hard aangepakt. Hierdoor raakte zij aan één oog blind. Dat was voor de familie Verduyn de druppel. Zij moesten hun oude woonplaats verlaten. Maar of het verleden de familie ooit helemaal met rust zou laten?

Nieuwe kansen

Al snel heeft Saskia een baan in het ziekenhuis. Maar wanneer ze medicijnen uit het ziekenhuis steelt, wordt ze ontslagen. Ze wilde de medicijnen gebruiken voor Julian, die rugklachten kreeg na een valpartij op het balkon. Na lang zoeken krijgt Saskia toch weer een baan. Zij mag aan de slag bij de huisartsenpraktijk van Anton en Amir. 

Langzaam lijkt het geluk weer aan hun zijde te zijn. Merel heeft haar draai ook langzaam maar zeker gevonden. Opa Henk krijgt het in Meerdijk ook steeds meer naar zijn zin. Hij besluit om ook te verhuizen naar het dorpje. Maar Saskia wil hem niet in haar huis en dus trekt opa Henk bij Lucas en Tiffy in, in het Paleis. 

Merel komt er per toeval achter hoe het met haar zusje Demi gaat. Het blijkt dat zij gepest wordt door klasgenoten. Wanneer Merel het voor haar zusje opneemt, vreest Demi dat het alleen maar erger gaat worden. Ze durft haar moeder niets te vertellen. Want dan moeten zij wellicht weer verhuizen? 

Hoe lang kan Demi het geheim houden? Komen Saskia en Julian achter de waarheid? Hoe zal het opa Henk vergaan in het Paleis? Zal zij zich kunnen aanpassen aan zijn jeugdige medebewoners? Voordat hij in het Paleis introk waren er al problemen. Dus de kans is groot dat het uit gaat lopen in een drama. Maar Opa Henk heeft overal wel een oplossing voor. 

GTST keert op maandag 31 augustus weer terug bij RTL4. Tot die tijd blikt Sebastiaan elke vrijdag om 19:00 uur in de GTST Zomer-blog terug op het 30ste seizoen.