Must-see: ‘Perfecte mengelmoes van The Old Guard resulteert in meeslepende actiefilm’
Bron: Netflix / Aimee Spinks

Must-see: ‘Perfecte mengelmoes van The Old Guard resulteert in meeslepende actiefilm’

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Het aanbod van streamingsdiensten groeit met de dag. Om wat overzicht te brengen in deze digitale jungle van films en series geeft Showbizznetwork.nl elke week een must see-tip. Vandaag komt de kijk-tip van Daniël.

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: Ik ben totaal geen liefhebber van sciencefiction. De wereld lijkt momenteel in de ban van The Umbrella Academy, maar na het zien van de eerste vijf minuten was het voor mij alweer klaar. Om meegesleurd te worden in een verhaal moet het voor mij wel een beetje realistisch zijn. Ik kijk daarom vooral graag naar series die geïnspireerd zijn op waargebeurde verhalen, zoals Narcos en Queen of the South. Maar een mengelmoes op zijn tijd vind ik niet zo erg, laat ik zeggen: leuk voor de afwisseling.

Als jij je nou hierin herkent, raad ik je de Netflix-film The Old Guard echt aan. Dit is zo’n mengelmoes, een tikkeltje sciencefiction en toch ook realistisch. Geen monsters of rare superkrachten, maar een mythisch verhaal over een groep zelfbenoemde soldaten die eeuwig leven om de wereld te beschermen tegen al het kwaad. In de film is dat kwaad een persoon die ook niks heeft met sciencefiction en de krachten van het vijftal beschouwt als hekserij. Hij doet er alles aan om de eeuwig levende soldaten tóch uit te schakelen, zodat hij hun geheim voor het eeuwige leven kan achterhalen en er veel geld aan kan verdienen.

Ik heb werkelijk waar nog nooit eerder naar de tv geschreeuwd: ‘Kom alsjeblieft weer tot leven, want dat kon je altijd!’ Van begin tot eind zit je op het puntje van je stoel, omdat je echt wordt meegesleept in het spannende verhaal en de geweldige personages. Helemaal voor iemand die niet van sciencefiction houdt, zegt dat dus heel veel. Een glansrol is weggelegd voor onze eigen Nederlandse acteur Marwan Kenzari. Van de romcom Hartenstraat naar de meeslepende actiefilm The Old Guard, een groter verschil bestaat er niet.

Het is nu wachten op deel 2. Hoewel een vervolg nog niet door Netflix is bevestigd, kan het met dit einde niet anders dan dat The Old Guard 2 er komt.