GTST-blog: Laura flink in de war na bizar telefoongesprek
Bron: RTL

GTST-blog: Laura flink in de war na bizar telefoongesprek

Geschreven door Sebastiaan Boers

Elke vrijdag blikt Sebastiaan terug op de voorbije week in GTST.

Voor Laura komen door de verdwijning van Ludo pijnlijke herinneringen naar boven. Haar zoon Arnie was jarenlang spoorloos verdwenen. Hij was aan boord van een vliegtuig wat van de radar verdween. Samen met Robert besloot ze om Arnie te gaan zoeken. Helaas liepen alle sporen op niets uit. 

Bij het graf van Arnie en Lotje staat Laura oog in oog met Robert. Hij verliet Meerdijk jaren geleden om in Frankrijk een wijnboerderij te beginnen. Nu voelde hij dat zijn ex-vrouw hem nodig heeft. De twee dachten samen terug aan de tijd dat Arnie vermist was. Het bracht hen dichterbij elkaar. Voor Laura blijft de begraafplaats een lastige plek.

Herinneringen

Robert en Linda voelen dat Laura hen nodig heeft. Samen brengen ze tijd door en halen herinneringen op. Daarna maken zij zich op om naar Janine te gaan. Zij heeft het momenteel erg zwaar. Ludo is nog altijd niet gevonden. Inmiddels heeft Janine de hoop op een goede afloop al opgegeven. 

Laura doet nog een poging om Janine te overtuigen om hoop te houden. Hier wil Janine niets van weten. Voor haar gevoel is Ludo overleden. Alleen is het wachten tot hij daadwerkelijk wordt gevonden. Maar of dat echt gaat gebeuren? Loopt het echt zo af voor de keiharde zakenman? Hij heeft zoveel overleefd, zelfs een schietpartij door Janine. 

Ineens ontving Laura een bizar telefoongesprek. Arnie belde haar op en bedankte haar. Hiervan raakte Laura flink in de war. Ze heeft jarenlang hoop gehad dat Arnie voor haar deur zou staan, maar het lichaam van Arnie is gevonden. Dus de kans dat hij terugkeert is er niet. Na het gesprek voelde Laura zich anders. Ze had weer moed om verder te gaan met haar leven. 

30 jaar GTST

Dertig jaar lang is Goede Tijden Slechte Tijden al een vaste waarde van RTL4. In de dertig jaar zijn er veel dingen gebeurd in Meerdijk. Zo raakte Martine Hafkamp twee keer toe vermist, werd Ludo neergeschoten door Janine, werd Janine levend begraven en bleek Robert veel buitenechtelijke kinderen te hebben. 

De laatste jaren is er in GTST een grote verandering gaande. De verhaallijnen worden meer aangepast aan de huidige maatschappij. De kijker moet zich nu meer herkennen in de verhaallijnen. Het was vooral in het begin erg wennen. De kijkcijfers kelderden enorm in. Inmiddels is het weer redelijk hersteld.

Goede Tijden Slechte Tijden is iedere maandag tot en met donderdag om 20.00 uur te zien bij RTL 4.