Ondergrondse Post: briefje aan Rik van de Westelaken

Ondergrondse Post: briefje aan Rik van de Westelaken

Geschreven door Yvette Neuschwanger

Gefeliciteerd Rik!

Maar echt, gefeliciteerd. Was elk seizoen van WIDM maar een jubileumseizoen. Man oh man, wat heb ik genoten. Net op het moment dat ik er echt wel wat op uitgekeken was en me liever tegoed deed aan de Vlaamse versie (die nog altijd té gek is, dus daar verheug ik me ook enorm op), sloeg je terug.

En hoe! Dit seizoen was er één voor in de boeken hoor.

Wat. Een. Heerlijk. Seizoen.

Met prachtige locaties, niet eens zo ver hier vandaan.

Met spellen die én goed te begrijpen waren én leuk om naar te kijken.

Met een kandidatenveld om van te smullen, stuk voor stuk. Van een klunzige Ron tot aan een analytische Ellie en van een komische Patrick tot aan detective Horace. Geweldig, allemaal! Met Tina als kers op de taart, die gelukkig met ‘Wie is de drol?’ ons nog een comeback heeft beloofd.

Met een verliezer die een record breekt qua aantal gespeelde spellen ooit in WIDM, want net als tijdens zijn eerste deelname, kwam Tygo nu weer heel ver.

Met een mol die nog brutaler bleek dan Jan Versteegh. Die een beetje geld scheurt, telefoons jat, bevolking voor zich laat werken en geld in zijn onderbroek verstopt. En man oh man wat heb je ballen als je LETTERLIJK achter de rug van je medekandidaten om geld jat. Tot twee keer toe. En dat dan alleen Nikkie zich omdraaide, dat is gewoon mazzel. Het hadden er meer kunnen zijn.

En met een winnaar die het woord winnaar een driedubbele glans én lading gaf. Niet alleen door haar verschijning als Golden Girl (Looking good girlllll !), maar vooral door het gebaar. Als eerste BN’er zo in één keer het gewonnen geld doneren aan KWF. De reden is triest en hartverscheurend, het gebaar is van een klasse apart. Ja, ik had tranen.

En tot slot….met een blogger die ongeveer om de aflevering op het verkeerde been werd gezet. En vorige week nog vol overtuigd was van Nikki als mol en deze week alle scenario’s ineens weer mogelijk zag.

Wat. Een. Heerlijk. Seizoen.

Ik ga dan ook niet terugblikken, dat hebben jullie vanavond in de Vondelkerk allemaal al uitgebreid en op gepaste afstand gedaan. Ik ga je vooral nog een keer feliciteren. En bedanken. Dit is mijn allerlaatste Ondergrondse Post ooit en ik ben bijzonder dankbaar dat ik het met zo’n mooi seizoen kan afsluiten. Oprecht bedankt.

Ik kijk nu al uit naar 2 januari, kom maar door met dat nieuwe seizoen!

Tot dan Rik. Tot dan.

groet Yvette