Heel Holland Bakt Kids: (H)eerlijke samenwerking in de tent
Bron: MAX Roland J.Reinders

Heel Holland Bakt Kids: (H)eerlijke samenwerking in de tent

Geschreven door Sebastiaan Boers

Na een aantal weken flink bakken, is het tijd voor de finale van Heel Holland Bakt Kids. Van de achthonderd aanmeldingen zijn Mees, Sophie en Saar nog in de tent. De sfeer was opperbest in de tent. Maar toch was er ook wel een flinke spanning voelbaar. Want wie gaat er nu met de winst vandoor? 

De eerste opdracht was meteen een hele pittige. De bakkers moesten een soort huis of gebouw uit koek maken. Dus moest suiker gekarameliseerd worden. Niet iedereen was hier heel blij mee. Gelukkig droeg iedereen een helm. Een soort grapje van André waar ik wel om kon lachen. Toch viel mij iets anders op: Mees had zijn haar geverfd? Of het speciaal voor de finale was, was mij niet helemaal duidelijk. 

Stressfactor!

Er ontstond toch bij iedereen een lichte vorm van stress. Voor deze opdracht hadden de bakkers maar vijfenveertig minuten de tijd. Je zag de stress toenemen. De juryleden keken naar de baksels en kwamen tot een bijzondere uitslag. Iedereen had de opdracht evengoed gemaakt. Dit zorgde voor de nodige spanningen. Wat zeg ik: extra spanning. Want de spanning was al heel erg hoog natuurlijk. 

Snel door naar de tweede opdracht. Het spektakelstuk moest uit een taart bestaan. Niet zomaar een taart, maar een speciale hobby taart. De taart moest ook nog eens uit drie lagen bestaan. Ga dat maar eens doen. Wederom was er behoorlijk veel stress. Alle drie de finalisten waren en bleven erg aan elkaar gewaagd. 

Een vrij lastige opdracht voor de jury. Wie gaat er met de winst vandoor? Het was een lastige keuze voor Janny en Robèrt. Toch waren ze er redelijk snel uit. Ik dacht dat Saar en haar moeder de meeste kans zouden maken op de winst. Want blijkt nu: ze wisten nog te winnen ook! Ze waren allebei dolgelukkig met de winst. 

Samenwerken.

Het was zo mooi om te zien hoe de bakkers met hun ouders wisten samen te werken. Soms kregen de ouders de volle laag. Vooral de vader van Mees, Bas, moest het vaak ontgelden. Ondanks dat waren er drie hele sterke koppels in de tent. Ze werkten heel goed samen en waren goed op elkaar ingespeeld. 

Dan is een finale winnen of niet, niet eens meer zo belangrijk. Ze hebben al een hele overwinning behaald door in de tent te staan. Dat kunnen niet veel mensen hun nazeggen. Ook nog samenwerken met één van je ouders. Echt een droom die is uitgekomen voor de bakkers. Ik kan wel zeggen dat ik heb genoten de afgelopen vijf weken. Een heerlijk programma om naar te kijken. Een soort voorproefje op het ‘gewone’ seizoen van Heel Holland Bakt. Dat komt er ook heel snel weer aan! Ik kan niet wachten.

Tot dan!