Big Brother: Familie in het huis en een grote beestenboel
Bron: RTL / Wesley de Wit

Big Brother: Familie in het huis en een grote beestenboel

Geschreven door Luc van der Velde

Elke zaterdag blikt Luc terug op de voorbije week in het Big Brother-huis.

Week 7 zit erop en er hing heel wat liefde in de lucht. Niet alleen liefde, ook behoorlijke spanningen en irritaties kwamen tot uiting! Valentijnsdag met brieven van de kijkers, familie en vrienden in het huis, een nieuwe Little (Baby) Brother, vijf genomineerden, 10 uur dansen, favoriete gerechten en nog veel meer gebeurde er deze week. Je weet het, ga lekker er voor zitten, want ik praat je weer bij!

Love Week

Tijdens de liveshow van vorige week werd Salar als eerst veilig gesteld door de kijker en was hiermee de favoriet van de drie genomineerden. Nawel werd als tweede veilig gesteld en daarom moest Peter het huis verlaten. Ergens voelde Peter naar eigen zeggen al dat hij moest vertrekken en liep al de hele dag met de geur van verse koffie in zijn neus. Hij was in gedachten al onderweg terug naar Hasselt en genoot in gedachten van zijn heerlijk kopje koffie!

Big Brother maakte de nieuwe thema bekend van de opkomende week: Love Week. Hoe kan dat ook anders dan met Valentijnsdag in het verschiet. Het geluid van de brievenbus ging af en telkens lagen er voor twee bewoners brieven gereed in de brievenbus. Tot slot was er alleen voor Salar nog post, een klein geschreven kaartje en een rozenhart. Vera was lichtelijk teleurgesteld, omdat zij de enige was die nog niets had ontvangen. Maar Big Brother had iets anders in petto voor Vera en riep haar een tijdje later naar de Dagboekkamer. Hier lag een roos gereed voor haar en startte er ineens een videoboodschap van haar vriendje en tevens ex-bewoner van het huis: Dimitri.

De bewoners werden later naar de Game-Room geroepen en daar troffen zij post en presentjes aan van de kijkers, familie en vrienden. Ieder had zijn/haar eigen tafel met hun persoonlijke post en cadeau’s. Voor velen was dit een enorme boost van energie die ze kregen. Er stonden ook allerlei lekkere zoete snacks en een chocolade-fontein. De bewoners genoten er optimaal van.

Familie en vrienden in het Big Brother huis

“Lees ik dit nou goed?”, ja je leest het inderdaad goed! In de woonkamer, op het televisiescherm verschenen ineens mensen die in de Game-Room stonden. Eerst dacht Salar nog aan nieuwe bewoners, totdat Vera riep: “ Dat is mijn mama!”. Iedereen was stomverbaasd en kon het amper geloven dat hun geliefden in de Game-Room stonden op dat moment! Big Brother vertelde dat hun familie, vrienden en geliefden gingen strijden voor hun geliefde bewoner in het huis, namelijk voor de titel: “Little Brother”.  Zij moesten een emmer water omhoog houden en onder de emmer zat een scherpe punt. Op de grond waren ballonnen neergezet en zodat de emmer te laag kwam en de ballon lek geprikt was, was je af.

Dit hielden ze allemaal vrij lang vol en tot slot waren Sergen (vriend van Salar), Pim (vriend van Tobias) en Lauwrence (neef van Leroy) als enige drie nog in de strijd om hun geliefde Little Brother te gunnen en die felbegeerde immuniteitspin. Als eerste viel Lauwrence af en ging het tussen Pim en Sergen. Pim kon het ook niet langer volhouden en daarmee won de vriend van Salar deze challenge en werd Salar de nieuwe Little Brother, of hoedat Salar het graag noemt: Little Baby Brother.

Beestenboel

De bewoners werden naar de voorraadkamer geroepen en hier stonden voor elke bewoner een grote zak gereed die ze mee moesten nemen naar de slaapkamer. Hierin zaten grote dierenpakken die zij aan moesten trekken zodat ze onherkenbaar waren voor Salar. Die moest namelijk naar de Dagboekkamer komen en daar werd verteld dat hij in de tuin op de stoel moest gaan zitten. Elke bewoner kwam dan aangelopen en hij moest raden wie er in dat pak zat. 

Maar er was ook een vreemde eend in de bijt, of moet ik zeggen rendier? Sergen, de vriend van Salar, die de functie van Little Brother had gewonnen voor Salar, zat in dit rendierenpark. Iedere bewoner deed wel iets wat Salar bekend voor kwam en hij zo een beetje kon gokken wie er in dat pak zat. Ook Sergen deed een speciale ‘signature’ move, die Salar meteen herkende en wist dat Sergen dat wel moest zijn. Dit kon hij niet bevatten, dat zijn beste maatje in het Big Brother huis aanwezig is en gewoon daar rond liep in een rendierenpark.

Met elke goed geraden bewoner verdiende Salar 15 euro voor het boodschappenbudget. Als hij Sergen ook kon raden, dan wachtte Salar een hele bijzondere verrassing. In totaal verdiende Salar 105 euro voor het boodschappenbudget en dus had hij er zeven goed geraden. Omdat hij ook zijn vriend Sergen goed had geraden mocht Salar naar de Game-Room komen. Daar stond Sergen achter een doorzichtig scherm met daarin gesloten mouwen waar ze ze hun armen in konden steken om elkaar te kunnen omhelzen. Salar was helemaal door het dolle heen om zijn beste vriend te zien en konden even bijpraten en sloot naderhand heel mooi af met de woorden: “ Ik hou van je Ser!”, wat een mooie pure vriendschap-moment was dit!

Little Brother in de Mini-Mall

Little Brother mocht van de 105 euro die hij verdiend had, de boodschappen gaan doen. Van iedere bewoner hadden de geliefden vanuit huis hun favoriete product meegenomen en deze kon Salar kopen voor 7,50 per stuk. Salar zou Salar niet zijn als hij niet tijdens Love Week zijn charmes in de strijd zou gooien en hij kocht voor iedereen zijn/haar favoriete product, ook voor zichzelf en dit was, hoe kan het ook anders: haarlak! De bewoners waren allemaal dankbaar en heel blij met hun eigen favoriete snack/product.

Schokkend!

De Bewoners werden naar de woonkamer geroepen en kregen beelden te zien van hun geliefden. Hun geliefden hebben namelijk hun favoriete maaltijd bereidt. Deze mogen de bewoners gaan nuttigen in de Game-Room, maar Big Brother zou Big Brother niet zijn als hier niet eerst iets voor gedaan moet worden. 

In de tuin kregen de bewoners een enkelband om waarmee Big Brother schokken kon uitdelen, waar hij ook erg veel zin in had. Als de bewoners de maaltijd van hun geliefden wilden nuttigen moesten ze een dienblad met een glas wijn, op een hand en zonder te laten vallen, heel naar de Game-Room brengen. Eenmaal in de Game-Room was je verzekerd van je favoriete maaltijd. Viel het glas kapot, dan was je direct af en moest je gewoon van de Weekly Basics een maaltijd bereiden.

Iedereen lukte het, op drie bewoners na: Leroy, Nawel en Julio. Deze drie bewoners moesten zelf hun eten bereiden van de Weekly Basics. Leroy zat er zoals gewoonlijk langdurig over te klagen, terwijl Julio hem probeert in te laten zien dat je ook kan verliezen met een spel en het ook moet kunnen incasseren. Stop er niet teveel negatieve energie in, dan word je er zelf alleen maar negatief van. Dit schijnt een flinke les te zijn voor Leroy, want nog steeds hoor je hem klagen over de inmiddels wereldberoemde Lego blokjes! 

De rest van de bewoners hebben heerlijk genoten van de maaltijd die was bereid door hun geliefden met een glas rode en/of witte wijn.

10 uur dansen

Omdat het Love-Week is had Big Brother nog een verrassing voor de bewoners, namelijk 10 uur lang dansen in de Game-Room. De bedoeling was dat er constant een duo aan het dansen is en verder geen bewoners in de Game-Room aanwezig zouden zijn. Waren er dus meer dan twee bewoners in de Game-Room of werd er niet gedanst tijdens die 10 uur, ging er geld af van de jackpot! Maar dit lieten de bewoners niet gebeuren en gingen voor geld in de pot. Dat is gelukt. De 10 uur vlogen voorbij en hiermee hebben zij 1500 euro verdiend voor de jackpot. Tijdens deze 10 uur challenge gaf Big Brother nog een extra verrassing, de hot tub ging eindelijk, na zeven weken open!

Een intiem spel

Voor de volgende Jackpot challenge moesten de bewoners hun mooiste sportkleding aandoen en niet onbelangrijk, hun tanden poetsen! In de Game-Room moesten ze per duo het aantal balletjes wat er omhoog geblazen werd, tussen hun gezichten klemmend, naar een bak brengen en erin laten vallen. Als alle ballen waren overgebracht, moesten ze de balletjes laten stuiteren via de tafels die van hoog naar laag op een rij stonden en proberen de balletjes in het bakje op de grond te krijgen. Als ze per duo het voor elkaar kregen om vijf balletjes in het bakje te laten stuiteren, wonnen ze 400 euro per duo voor de jackpot. Drie duo’s is het gelukt en daarmee hebben ze 1200 euro verdiend voor de jackpot.

Ruzie of niet?

Tobias en Grace wilden een goede prank uithalen bij de bewoners. Net doen of ze flinke ruzie krijgen. Dit bespraken ze tijdens de 10 uren dans challenge. Tobias vond het een heel grappig idee en dit werd dan ook uitgevoerd door de twee prankers. Tijdens het tanden poetsen maakte Tobias een grapje over een scheet die Grace gelaten zou hebben, hierdoor kon Grace zo reageren dat ze het echt geen leuke grap meer vond en hij niets leukers of creatievers kon verzinnen. Door heel droog zijn excuses te maken blies Grace dit nog verder op en begon bij de kleedruimte wat harder te schreeuwen zodat iedereen het kon horen in de slaapkamers. Vera kwam als enige polshoogte nemen of het wel goed ging. Later werd bekend gemaakt dat ze de bewoners voor de gek hebben gehouden en iedereen was erin getrapt. 

Brieven schrijven

De bewoners hebben veel post gehad deze week en nu was het aan hun om een brief aan hun geliefden thuis te schrijven. Zo merk je dat er toch wel wat emoties vrij kunnen komen bij het schrijven van een brief. Wat een stuk papier en woorden al niet kunnen doen met een mens. Gisteren hebben ze ook weer post terug gehad van hun geliefden thuis met antwoord op hun geschreven brief en ook zaten er foto’s bij van momenten van bewoners in het huis of van mooie privé momenten wat thuis heeft plaatsgevonden en de bewoners nog niets van af wisten.

De kijkers nomineren

Big Brother had ons, de kijkers, gevraagd wie wij zouden nomineren als we de kans hadden, ook vroeg hij later deze week om de bewoners te ranken op populariteit. Hieruit is naar voren gekomen dat de minst populaire bewoners waren: Vera, Salar, Nawel, Leroy en Kristof. Salar werd, als Little Brother, naar de Dagboekkamer geroepen om zijn verantwoordelijkheid als Little Brother uit te voeren. Van deze vijf genomineerden mocht hij een andere bewoner veilig stellen. Salar stond ook in deze lijst, maar als Little Brother is hij immuun voor de nominaties. Hij hoefde niet te twijfelen en koos zijn beste maatje Kristof om hem veilig te stellen. Daarmee zijn dus Vera, Nawel en Leroy genomineerd en kunnen wij opnieuw onze stem uitbrengen op degene die wij sowieso nog in het huis willen houden.

Bekijk vanavond tijdens de liveshow wie deze week het huis moet verlaten!

De liveshow van Big Brother is vanavond vanaf 20:00 uur te zien op RTL5 en Play4. Niks missen van Big Brother 2022? Word lid van onze Facebook-groep!