GTST Zomer-blog: Schurken die de handen in één slaan
Bron: RTL / Geert de Lange

GTST Zomer-blog: Schurken die de handen in één slaan

Geschreven door Sebastiaan Boers

Tijdens de zomerstop van GTST blikt Sebastiaan elke vrijdag terug op het 31ste seizoen.

Tijd om bij te komen van de vermiste Ludo had Meerdijk niet. Iedereen moest vrezen voor een nieuw powerkoppel: Billy en Richard. De twee zetten Meerdijk volledig op zijn kop. Vooral de familie Sanders moet het ontgelden. Als eerste wordt Nina flink benadeeld. Ze raakt, door een list, het Veilinghuis kwijt. 

Moeder

Naast keiharde zakenvrouw is Billy ook nog gewoon moeder. Zo mag Shanti zich gelukkig prijzen met zo’n moeder. Want een moeder als Billy die vind je niet zo snel. Nadat Shanti zich uitliet over de voogdij over Louise, de dochter van Daan, ging Billy aan de slag. Ze liet het voorkomen dat Daan een alcoholist is. 

Mede dankzij haar trucs, raakte Daan Louise inderdaad kwijt. Shanti was blij dat ze voor Louise mocht zorgen. Alleen op deze manier kon het toch niet. Wat moest ze doen? Alles opbiechten aan Daan en haar man Rik? Maar dan was de kans groot dat ze Louise weer kwijt zou raken. Dus kon Shanti het niet aan om de waarheid te vertellen. 

Toch kwam het verhaal uit. Alles kwam uit rondom Louise. Het aandeel van Billy kwam kort aanbod maar had verder geen gevolgen. Louise kwam gelukkig weer bij Daan en dat liep met een sisser af. Het maakte Billy niet echt geliefd in Meerdijk. Vooral Rik wilde niets meer weten van zijn schoonmoeder. 

Gewurgd 

Waar Billy geen rekening mee hield, was Janine onderschatten. Nadat Ludo weer opdook, begon Janine met een plan. Hiervoor kwam ze op het idee om een ex van Richard, Indra, in te zetten. Het plan duurde even, maar worp haar vruchten af. Richard had een zwak moment en dook het bed in met Indra. 

De beelden werden naar Billy gestuurd. Ze was woest en kon haar ogen niet geloven. Maar Richard wilde erachter komen hoe het nu werkelijk zat. Hij wilde antwoorden van Indra. Na lang aandringen kwam Richard erachter wat er allemaal speelde. Billy wilde hier niets van weten natuurlijk. Haar woede ging natuurlijk uit naar Richard. 

Wanneer Janine haar excuus wilde aanbieden, ging het gruwelijk mis. Billy vloog Janine naar de keel. Alle woede kwam eruit. Het lukte Billy bijna om Janine te wurgen. Met het laatste beetje wat Janine in zich had, sloeg ze Billy van zich af. De twee vrouwen waren zichtbaar in shock. Hoe heeft het nu zover kunnen komen?

Wake-up call 

Het wurgen van Janine heeft tot inzichten geleid. Zo ver mag het niet meer komen. Er moet vrede komen. Dat is voor Janine en Billy wel duidelijk. Gelukkig wisten ze hun mannen daarvan te overtuigen er was sprake van een wapenstilstand. Alleen bleef deze wel overeind? Richard kon zich er maar niet bij neerleggen. 

Wat was er nu belangrijker, zijn huwelijk met Billy of de strijdt met Ludo. Het liefst wilde Richard een combinatie van beiden. Dus kwam hij in het geheim in contact met Leon, de ex-medewerker van Ludo. De twee sloten een deal rondom geheime informatie over Ludo. Hier had Richard wel oren naar. 

Maar Billy kon het niet aan. Zij wilde niet dat Ludo tussen haar en Richard in kwam te staan. Dus wilde zij Richard tegenwerken. Zij maakte in de naam van Richard een afspraak met Leon. Alleen wilde Leon geen zakendoen met Billy. Hij had immers afspraken met Ricard. Met Billy kwam het er ook niet echt van om afspraken te maken. 

Met een klap op het achterhoofd kwam er een einde aan een gesprek tussen Billy en Leon. Billy had een slechte reputatie. Maar een moord plegen in Meerdijk? Nee dat was voor haar compleet nieuw. Heeft ze Leon ook echt vermoord? Hierdoor raakte Billy volledig in paniek. Hoe kon dit nu toch zijn gebeurd? 

Billy zag nog maar één uitweg: vluchten. Alles wat Billy had, liet ze achter. Shanti, het Veilinghuis, haar huwelijk. Niets nam ze mee, op de geheimen van Ludo na. Dat nam ze wel eventjes mee in haar privéjet. Dus nu is het wachten tot ze terugkeert. Of wordt ze voor die tijd nog gevonden door iemand?

Op de hoogte blijven over GTST én meepraten? Word lid van onze Facebook-groep!