Big Brother 2021: Passen Matt, Jerrel en Mike in de groep?
Bron: RTL / Ingo Calí

Big Brother 2021: Passen Matt, Jerrel en Mike in de groep?

Geschreven door Pim van Dinten

Elke zondag blikt Pim terug op de meest opvallende gebeurtenissen in Big Brother. 

Deze week een week zonder nominaties en zonder vertrek van een bewoner. In plaats daarvan werd het huis weer uitgebreid met een aantal nieuwe bewoners.

Kijkers ontevreden

Na het vertrek van de drie Nederlandse bewoners: Jowi, Nathalie en Daniëlle, blijken de kijkers erg ontevreden te zijn. Eerst Theo die al vrijwillig het huis verliet en nu weer drie bewoners. Je zou zeggen dat de bewoners een contract zijn aangegaan om in het huis te moeten blijven. De productie geeft echter aan achter de keuze te staan dat de bewoners het huis hebben verlaten. Zelf was ik ook nogal verbaasd dat dit zomaar kan. Je zou verwachten dat bewoners toch in het huis moeten blijven, tot ze vanuit een nominatie eruit gestemd worden door de kijkers. 

Dansen, dansen, dansen 

Een nieuwe week, een nieuwe huismeester. Dit keer aan Naomi de taak om de groep te leiden. Ze komt met drie nieuwe huisregels, waaronder de regel dat er elke dag een nieuw dansje uitgevoerd moet worden door de bewoners onder leiding van één van de bewoners. Erg leuk bedacht vind ik. Heel de groep moet hierbij een actieve rol laten zien op een luchtige manier. 

Voetjes van de vloer 

Er staat weer een nieuwe weekopdracht op de planning. Dit keer is er een dansvloer aangelegd in de gameroom. De bedoeling is dat de bewoners 10 uur lang gaan dansen. Er moeten telkens twee bewoners op de vloer aanwezig zijn. Tussendoor volgen er ook nog een aantal extra opdrachten. De bewoners zijn super enthousiast. Eindelijk muziek. Met de opdracht behalen ze uiteindelijk 4.000 euro voor de prijzenpot. Een leuke opdracht en ik zou na al die tijd ook wel zin hebben om te dansen. Even nergens aan denken en de voetjes van de vloer. 

Nieuwe bewoners 

In het huis komen op de schermen opeens, incognito, vijf nieuwe potentiële nieuwe bewoners te staan. Er wordt kort wat vermeldt over elke nieuwe kandidaat en verder komt er nog geen nieuws. De bewoners zijn benieuwd hoeveel nieuwe bewoners in het huis gaan komen. Uiteindelijk mogen alle bewoners twee kandidaten noemen waarvan ze willen dat ze het huis betreden. Dit worden uiteindelijk de 25-jarige Jerrel en de 19-jarige Matt.

De kijker thuis mag na afloop nog beslissen wie van de overige drie potentiële bewoners nog meer het huis mag betreden. Dit wordt de 28-jarige Mike. Alle drie Nederlanders. Ik ben benieuwd hoe de nieuwe bewoners op zullen gaan in de groep. Persoonlijk had ik ook voor deze drie kandidaten gekozen. Natuurlijk was de Brabantse Mike, mijn favoriet, aangezien ik zelf ook een echte Brabander ben. Ik verwacht dat hij zeker wat gezelligheid in de groep gaat brengen. Ook ben ik benieuwd hoe het met Jerrel gaat lopen. Het lijkt erop dat hij zich tot nu toe niet heel populair heeft gemaakt in het huis.

Volgende week weer een nieuwe week. Ik ben benieuwd of de nieuwe bewoners hun draai kunnen vinden in het huis. En er zal weer een bewoner het huis gaan verlaten. Zal er meteen op één van de nieuwe bewoners gestemd worden, of krijgen ze toch een eerlijke kans?