Big Brother 2021: Jerrel is als winnaar binnengekomen en als winnaar vertrokken
Bron: RTL / Ingo Calí

Big Brother 2021: Jerrel is als winnaar binnengekomen en als winnaar vertrokken

Geschreven door Pim van Dinten Laatste update:

Elke zondag blikt Pim terug op de meest opvallende gebeurtenissen in Big Brother. 

Deze week zagen we dat Big Brother zijn social media kanalen weer opengooide. Daarnaast was het de week van de complotjes en de regels van nieuwe huismeester Zoey.

Nieuw complot

Afgelopen maandag was te zien hoe Zoey en Thomas een complot aan het smeden waren om Nick en Michel naar huis te krijgen. Ze denken dat als ze dat niet doen, dat zij anders één voor één naar huis worden gestuurd. Ze vinden het het beste als Michel als eerste naar huis zou moeten. Je merkt dat er steeds meer complotjes gesmeed worden in het huis. Jammer, want je wilt gewoon de meest sterke bewoners overhouden in het huis, maar aan de andere kant moet je ook tactisch het spel spelen. Anders lig je er zelf waarschijnlijk ook al snel uit. 

Snowboardende huismeester

Tijdens een snowboardrodeo-toernooi wint Zoey, waardoor zij de nieuwe huismeester is van deze week. Zoey mocht ook weer nieuwe huisregels bedenken, waar de complimentendouche er één van was. In het begin erg ongemakkelijk, maar gedurende de week kwam het steeds beter op gang. Een bijzondere regel, maar het lijkt uiteindelijk wel echt te werken. 

Drie genomineerden

Voor de tweede keer tijdens deze Big Brother-reeks zijn er drie kandidaten genomineerd. Michel kreeg de meeste stemmen. Jerrel, Jill en Nick kregen evenveel stemmen. Huismeester Zoey mocht daarom beslissen, wie van deze drie kandidaten ze vrij wilde stellen. In eerste instantie koos ze voor Jerrel. Hier kreeg ze echter later spijt van, waardoor ze haar keuze terugdraaide en Jill vrijstelde. Een lastige keuze voor Zoey, maar ik had zeker hetzelfde gedaan. Ik zou nog wel meer van Jill willen zien in het huis.

Vijfde afvaller

Tijdens de live-uitzending afgelopen donderdag was het tijd voor het exit moment. Dit keer heeft de kijker beslist dat Jerrel zijn koffers moet pakken en na twee weken het huis alweer moet verlaten. Jerrel verlaat met opgeheven hoofd het huis. Hij is als winnaar binnengekomen en als winnaar vertrokken. Ik denk persoonlijk dat dit de beste keus is. Jerrel viel vanaf dag 1 al niet goed in de smaak bij de groep. Ook is er veel kritiek op zijn gedrag vanuit de kijkers thuis, wat uiteindelijk tot bedreigingen leidde aan het adres van zijn vriend. Wat natuurlijk zeker niet oké is. 

Ik ben benieuwd wat er komende week weer te gebeuren staat. Zal de rust terugkeren nu Jerrel vertrokken is, of wordt er in een nieuw complotje, weer een bewoners massaal genomineerd?