Must-see van Andries Tunru: ‘Klinkt op papier niet boeiend, maar is hilarisch’
Bron: Channel 4

Must-see van Andries Tunru: ‘Klinkt op papier niet boeiend, maar is hilarisch’

Geschreven door Daniël Schalk

Zie je door alle streamingdiensten de pareltjes niet meer? Om wat overzicht te brengen in deze digitale jungle geeft elke week een bekende Nederlander aan Showbizznetwork.nl een inkijkje in zijn of haar kijklijst. Vandaag komt de must see-tip van cabaretier Andries Tunru.

Kijk je veel Netflix, Videoland, etc.?

Nee, valt mee. Er staat wel eens wat op wat ik wil zien, maar als ik een avond vrij heb is niet mijn eerste gedachte: ‘laat ik Netflix eens aanzwengelen!’

Welke serie kijk je momenteel?

Ik weet niet of het telt als ‘serie’, maar waar ik heel lekker op ga is Battlebots. Een Amerikaans robotvechttoernooi, waar teams jaren bouwen aan een killer-robot en hem dan in 40 seconden vermalen zien worden door een nóg sterkere robot. Pneumatische hamers, rondvliegende titanium pantsers, vuurspuwende drones: heerlijk dom vermaak.

Ben jij een fanatieke bingewatcher?

Nee, daar heb ik de rust niet voor. Ik kan heel slecht stilzitten. Na een aflevering of drie wil ik wel weer wat anders doen.

In welke serie of film zou jij zelf willen spelen?

Ik kijk momenteel Scrubs terug. In zo een soort comedyserie spelen zou ik toch wel heel leuk vinden. Iets wat écht goed geschreven is, met een hoge productiewaarde en met liefde en ambitie gemaakt. Maar in Nederland zijn er niet echt comedyseries op dat niveau, helaas.

Welke serie of film vind jij een échte must-see?

Taskmaster! Een panelshow zoals ze dat alleen in Groot-Brittannië kunnen. Vijf comedians hebben los van elkaar allerlei ontzettend onzinnige opdrachten gedaan - ‘krijg deze steen zo ver mogelijk van hier’, ‘maak een schilderij van een paard terwijl je rijdt op datzelfde paard’, ‘maak indruk op deze burgermeester’ - en worden in een studioshow beoordeeld door de strenge doch rechtvaardige Taskmaster. Klinkt op papier niet al te boeiend, maar is seizoen na seizoen weer hilarisch. De dunne lijn die ze bewandelen tussen wéten dat het onzinnig is maar het toch bloedserieus nemen, in combinatie met de onderlinge chemie en het niet kapot-geregisseerde format is echt feest.

Meer kijktips? Word lid van onze Facebook-groep Serielovers NL!