Big Brother 2021: Ik gun Jill de overwinning
Bron: RTL / Ingo Calí

Big Brother 2021: Ik gun Jill de overwinning

Geschreven door Pim van Dinten Laatste update:

Elke zondag blikt Pim terug op de meest opvallende gebeurtenissen in Big Brother.

Niet de bewoners, maar de kijkers aan de macht. Dat was deze week te zien in Big Brother. Daarnaast werden er een paar lachwekkende games gespeeld en moest er natuurlijk weer iemand afscheid nemen.

Eieren

Deze week werd de strijd om het huismeesterschap weer gestreden. Door zo lang mogelijk met een ei op een helm rond te lopen, kon je het huismeesterschap winnen. Een leuk, maar vermoeiend spel, zeker als je wilt slapen. Uiteindelijk blijven Julie, Michel, Jill en Liese over. Jill is het echter zo beu, dat ze een compromis met Michel wil sluiten. Als Jill haar helm afzet, moet Michel dat ook doen, zodat Julie wint. Hier gaat Michel mee akkoord. Echter komen ze er dan achter dat Liese nog in bed ligt met de helm op haar hoofd. Michel krijgt Liese zo ver om ook de helm af te zetten. Gevolg was dat Julie daarmee de nieuwe huismeester werd. 

Kijker beslist

Terwijl de bewoners al aan het nadenken zijn over wie ze gaan nomineren, krijgt de kijker thuis te horen dat niet de bewoners deze keer mogen nomineren, maar de kijker. De kijker beslist dat Michel en Jill opnieuw genomineerd worden en dat als derde kandidaat daar Zoey bijkomt. Voor Zoey was het de eerste keer dat ze genomineerd werd. De bewoners zelf worden naar de woonkamer geroepen en krijgen daar op het scherm te zien dat de kijker heeft beslist. Ze weten niet wat ze moeten zeggen. Dit hadden ze niet aan zien komen. Een leuke twist vind ik zelf. Hierdoor blijft het programma spannend.

Cijferspel

Tijdens een 24 uur durend cijferspel wordt het geduld van de bewoners op de proef gesteld. Telkens als ze hun naam horen, moeten ze naar het scherm lopen om te kijken welke code er op het scherm verschijnt. De juiste code moeten ze binnen de tijd invoeren op het scherm. Wanneer dit lukt verdienen ze geld voor de pot. Gaat dit fout of zijn ze te laat, dan kost dit geld voor de pot. Een leuk bedachte opdracht, want je ziet de bewoners overal rennend vandaan naar het scherm rennen. Leuke twist!

Liveshow

Tijdens de liveshow van donderdag schoof Mike aan. Hij vertelde nog een keer over zijn ervaringen en deelde zijn hoogtepunten. En toen was het tijd om afscheid te nemen van alweer de negende kandidaat. Eerst kreeg Jill haar naam op het scherm te zien, wat betekende dat ze nog mocht blijven. Goed nieuws! Ik gun haar de overwinning. Daarna ging het nog tussen Michel en Zoey, waarbij Zoey aan het kortste eind trok. Zij moest het huis verlaten. De tranen vloeiden rijkelijk. Ik had zelf verwacht dat Michel degene was die het huis zou moeten gaan verlaten, maar dat was niet het geval.

Het einde van Big Brother 2021 nadert. Nog vier weken te gaan. Ik ben benieuwd wat er volgende week staat te gebeuren. Mogen de bewoners weer zelf nomineren, of ligt het lot weer in handen van de kijker? We zullen het zien.

Niks missen van Big Brother 2021? Word lid van onze Facebook-groep!