LEGO Masters: huis, tuin en keuken LEGO, het bestaat!
Bron: RTL

LEGO Masters: huis, tuin en keuken LEGO, het bestaat!

Geschreven door

In aflevering 3 wordt er weer afscheid genomen van een team. Wie gaan dat zijn? Het lot daarvan ligt mogelijk in de handen van Dries en Killian. Zij delen de ‘huis, tuin en keuken’ voorwerpen uit die alle team precies moeten nabouwen. Dirk Denoyelle, expert in het bouwen van replica’s met LEGO is het gastjurylid van deze keer. 

Wie de schoen past trekke hem aan. Nu is een schoen niet echt een huis, tuin en keuken voorwerp. Ook is die niet echt gemakkelijk om na te bouwen volgens Brickmaster Jonathan. Toch kiezen Dries en Killian ervoor om dat wel te doen! Je zou bijna zeggen, daar gaat hun voordeel. De moed zakt ze in de schoenen, maar de Brickmaster kikkert ze op en het werkt. Dirk is er weg van. Voor sommige kijkers kan de Brickmaster gewoon niet meer stuk.

De kruimeldief of het boek, dan hang je volgens Roy. Laten hij en zijn vriend nu precies de kruimeldief krijgen. Een poging van de winnaars van de vorige keer om team Thoro het gouden steentje te ontfutselen misschien? Geen succes, want Thomas en Roy winnen deze ronde! Jonathan zou zelf niet weten hoe hij dat beter had moeten doen. Steek die maar in jullie zak of beter gezegd: steek dat gouden steentje nog maar dieper weg in jullie broekzak.

De andere kandidaten
Bibi en Marcel krijgen de donkerblauwe theepot. Ook erg lastig om daar een replica van de bouwen, want het ding is rond en … over het algemeen zijn LEGO steentjes dat niet. Ook de kleur ervan komt niet veel voor, dus dat wordt werken met “Fifty Shades of Blueâ€. Bibi wil de techniek aanwenden van ‘laagjes met studjes’. Dit is de bouwtechniek die je terugziet in grote LEGO figuren die de LEGO Stores sieren. “Echt een uitdaging†volgens Marcel. Kürt zou graag wel eens op de thee willen met de twee scoutingmaatjes en dat mogen we allemaal doen als we een kijkje krijgen bij Bibi thuis. Het eindresultaat van de theepot is te hol, lees: open van de onderkant. Maar van de kleuring is Jonathan helemaal weg.

De leraren Marco en Ernesto krijgen het boek. Logisch natuurlijk. Laat het boek nu toch ook een encyclopedie zijn! Het is rechthoekig en plat, dat zou toch moeten lukken? Marco is in ieder geval trots op wat hij aan het bouwen is. Het boek kan ook open! Voor Dirk is dat meteen scoren.

René ziet de gele vuilbak of prullenbak wel zitten … en laten er nu net gebogen gele onderdelen in de Brickroom liggen! Wanneer men die in een rondje legt, blijkt het ook nog eens dezelfde diameter van de echte pedaalemmer te zijn. Kan niet meer misgaan, zou je zeggen. Zo vlak vóór tijd zegt Douwe: “Ik zou hem er gewoon los op doen joh.†Oei … Toch is ie voor Dirk erg herkenbaar. Maar dat die niet goed ‘opentrapt’ is voor Jonathan niet goed genoeg. 

Julièn en Jan gaan te werk met de weegschaal en gaan ervoor om de weegschaalwijzer te laten uitslaan als er ook iets op de weegschaal gelegd wordt. In dit geval: fruit! En warempel, het lukt en de jury is enthousiast. Ruben heeft tijdens de zes uur bouwtijd een stukje ingestudeerd voor Julièn en Jan over wegen, balans, zwaargewichten en schaal, dat uitloopt in een anticlimax, die eindigt met “stierâ€. Kijk ‘m vooral even terug als je bijvoorbeeld worstelt met de thuisopdracht.

Ine heeft daarentegen wel moeite met haar geschenk: de WC borstel. Die wil maar niet mooi worden. Oscar weet wel zijn weg met de WC borstelhouder. Die ziet er zo’n beetje hetzelfde uit als de rode, die ze gehad hebben. Het is volgens Dirk beter dan het origineel wat er zit ventilatie in dit exemplaar. Alleen de borstel is zichtbaar al veel gebruikt. Leuk om te vermelden is dat er nog even aandacht is voor het 15-jarige, kristallen huwelijk van Ine. Ruben mocht van haar man, Koen, rode rozen aan haar overhandigen.

Ombouwen die handel!
Na zes uur aan je eigen bouwwerk zitten werken, het ruilen met die van een ander, om deze vervolgens tot leven te brengen. Kortom, laat bijvoorbeeld de figuren uit het boek weglopen! Of laat de WC borstel verliefd worden op de WC borstelhouder. Wat vonden de kijkers van de zeven omgetoverde bouwwerken? Wie hadden zij als winnaar gekozen?

Om deze tweet kan Marco wel smakelijk lachen.

Over de 'schoenhond'.

Een boekenfan is razend enthousiast over het werk van Julièn en Jan.

Eerlijk gezegd, zei ik hetzelfde over die kruimeldief.


Who's in, who's out?
Uiteindelijk heeft de jury het laatste woord. Dirty Harry van Marcel en Bibi was angstaanjagend goed tot leven gekomen. Maar de LEGO Masters van deze keer zijn toch echt Jan en Julièn met hun encyclopedie waaruit de kennis letterlijk wegvloeit. Het LEGO avontuur hangt voor Marco, Ernesto, Douwe en René aan een zijden draad. Van de schoen, die de laatstgenoemde twee gekregen hadden, bleef weinig meer over en ook de hond waarin die was omgebouwd, had te weinig karakter. Het is duidelijk: zij namen afscheid. Marco en Ernesto blijven samen met de andere overblijvende vijf teams nog in de race!

LEGO Masters is op iedere zaterdagavond om 20:00 te zien bij RTL 4.