GTST-blog: Tom is weg!
Bron: RTL

GTST-blog: Tom is weg!

Geschreven door Marietta Willems Laatste update:

Elke vrijdag blikt Marietta terug op de voorbije week in GTST.

Jesse wil Demi meenemen om te gaan Kitesufen. Omdat het niet handig is dat Tom mee gaat, gaat Demi weer op zoek naar een oppas. Ze appt haar familie en Marwan maar niemand kan. Ze besluit Tom toch maar mee te nemen. Wanneer Demi aankomt met Tom bij BOKS waar ze hebben afgesproken is Jesse niet blij. Hij maakt Demi duidelijk dat dit niet gaat werken. Demi is er klaar mee en gaat weg met Tom. Dan heeft Jesse spijt en gaat na het Kitesurfen even bij haar langs.

Jesse geeft aan dat hij er van uitging dat ze met zijn tweeën op pad gingen en dat als Tom er bij is Demi de hele tijd is afgeleid. Demi begrijpt dit en zou ook niets fijner vinden dan met Jesse alleen te zijn, dus vraagt ze om een nieuwe poging. Als ze eindelijk een oppas heeft gevonden, zegt die af en zit Demi weer zonder oppas.

Ze doet wat ze kan, maar het lukt maar niet. Omdat Demi Jesse niet meer wilt teleurstellen, besluit ze terwijl Tom slaapt weg te gaan en hem in de gaten te houden via een camera die ze op haar telefoon heeft ingesteld. Alles verloopt goed en ze heeft een gezellige avond met Jesse, totdat ze ziet dat het bedje van Tom leeg is.

Verwarring

Saskia vindt het niet eerlijk dat Jonathan nog wel contact met haar heeft, maar niet meer met haar vader. Het brengt haar in verwarring en dat laat ze Jonathan ook via de telefoon weten. Ook lucht ze haar hart bij Shanti over de toestand met Gabrielle. Shanti vindt dit heel erg om te horen en vraagt zich af wat ze nou moeten doen. Saskia nodigt het personeel en Shanti uit bij haar thuis om een plan met elkaar te bedenken, zodat Gabrielle zich aan de afspraken blijft houden.

Saskia heeft een plannetje en gaat samen met Henk en Barry naar de Koning. Als Gabrielle binnenkomt en zich afvraagt waarom er geen klanten zijn, legt Saskia uit dat dat door het nieuwe beleid komt. Ze maken haar duidelijk dat Gabrielle de Koning niet zomaar kan veranderen. Gabrielle vindt dit onprofessioneel en komt met het nieuws dat ze hun allemaal ontslaat en dat ze de Koning heeft verkocht aan haar neef.

Medische fout

Luuk voelt zich erg schuldig over de conditie van Stanley. Als Bing hoort dat Luuk over de telefoon het advies had gegeven om een paracetamol te nemen i.p.v. hem naar het ziekenhuis te verwijzen, is Bing hier woedend over. Hij gaat naar de Praktijk om hem hiermee te confronteren. Linda neemt het op voor Luuk met een ander verhaal, namelijk: Dat Luuk Stanley meteen had doorverwezen naar de SEH en dat ze dat allemaal genoteerd heeft.

Dit leest ze voor aan Bing. Bing gelooft het en zegt tegen Nola die met hem bij Stanley op bezoek is,  dat ze hem een beetje in de gaten moeten houden. Luuk is Linda dankbaar dat ze het voor hem opnam. Wat hij niet weet is dat Linda het allemaal zelf verzonnen heeft.

Laura is druk bezig met de voorbereidingen voor de bruiloft. Ook krijgt ze de uitnodigingskaarten binnen. Als Laura van plan is om Ludo en Janine ook uit te nodigen, is Henk het hier niet mee eens vanwege eerdere problemen. Dan komt Steef langs en krijgt hij over de situatie te horen met Jonathan. Namelijk dat Jonathan naar Henk toe was gegaan om erover te praten en Jonathan het beter vindt om voorlopig geen contact met Henk te hebben.

Maar Jonathan bedenkt zich en gaat langs bij zijn vader voor een nieuw begin. Henk wil dit ook heel graag en belooft hem om niet meer belerend tegen hem te doen. Ondertussen Laura probeert Henk er alsnog ervan te overtuigen om Ludo uit te nodigen. Dit lukt haar uiteindelijk toch nog.

Bedrijven redden

Nina probeert haar verdriet te verbergen voor iedereen. Ze vind steun bij Shanti en Saskia. Ze heeft met hun en Laura en Linda afgesproken in CS voor een meidenavondje. Wat ze alleen niet weet, is dat Janine ook komt. Terwijl Nina met Shanti en Saskia aan het kletsen is en Janine met Laura en Linda, lopen de gemoederen hoog op tussen de twee. Zo erg zelfs dat Janine besluit om te gaan.

Laura en Linda gaan achter haar aan en gaan met haar mee naar huis. Nina blijft met Shanti en Saskia in CS en lucht haar hart. Ook krijgt Nina te horen van haar CFO dat Ludo stopt met investeren voor La Nina en schrikt hier erg van. Ze moet snel haar bedrijven redden voordat het te laat is. Maar ze weigert te buigen voor Ludo en eist dat de problemen met La Nina zo snel mogelijk worden opgelost.  

GTST is van maandag tot en met donderdag om 20:00 te zien op RTL4. Op de hoogte blijven over GTST én meepraten? Word dan lid van onze Facebook-groep!