GTST-blog: Einde van een sprookjeshuwelijk tussen Rik en Shanti
Bron: RTL / Geert de Lange

GTST-blog: Einde van een sprookjeshuwelijk tussen Rik en Shanti

Geschreven door Sebastiaan Boers

Elke vrijdag blikt Sebastiaan terug op de voorbije week in GTST.

Een daad uit liefde? Kun je het zo noemen wat Shanti heeft gedaan? Ze ging heel ver om Louise bij zich te houden. Maar gelukkig bleek Rik eerlijk te zijn bij de rechtbank. Het hele verhaal kwam op tafel. Alle leugens rondom de drankverslaving van Daan kwamen aan bod. Shanti heeft het nakijken en weer niet waar ze het zoeken moet. 

Even een korte terugblik. Daan moest zich verantwoorden bij de rechtbank. Zijn rechtszaak liep rond de voogdij van Louise. Zou ze bij Rik en Shanti blijven of toch terugkeren naar Daan? Het leek erop alsof Louise bij Rik en Shanti zou blijven. Volgens de rechter zou Louise bang zijn voor haar vader. Een grote shock voor Rik. Louise is dol op haar vader en dat weet iedereen.

Hij telt al snel dingen bij elkaar op. Zijn vrouw zit erachter. Zij heeft een kind van drie jaar lopen beïnvloeden. Dat is voor Rik de druppel. Hij vertelt alles bij de rechtbank. Het hele gedoe wat Billy, van Shanti, niets blijft bespaard. Voor Daan komt het allemaal als een shock. Hij is woedend op zijn broer en schoonzus. 

Voor een korte periode wordt Louise ondergebracht bij een pleeggezin. De rechter moet nog een uitspraak doen. Alleen ziet het er slecht uit voor Daan. Rik ziet zijn leven ook in elkaar storten. Hij wil even niets meer weten van zijn vrouw. Op haar beurt is Shanti zich van geen kwaad bewust. Ze deed het uit liefde voor Louise. 

Rik wil het proberen goed te maken met zijn broer. Het lijkt langzaam maar zeker goed te komen tussen de twee. Maar voor hem en Shanti lijkt het over en uit. Hij pakt zijn spullen en logeert bij Bing en Nina. Het is voor hem goed zo. Shanti gaat kapot van verdriet. Niet alleen is ze Louise kwijt, ook Rik ziet ze voorlopig niet meer terug. 

Kan Rik het Shanti ooit vergeven? Is er nog een kans van slagen voor het huwelijk? Of is deze leugen echt genoeg geweest? Hoe zal Shanti daar mee omgaan? Want een gezin lijkt er niet meer in te zitten. Het is nog even spannend wat er de komende tijd nog gaat gebeuren. Het lijkt in ieder geval op het begin van vele scheidingen in Meerdijk.

Goede Tijden, Slechte Tijden is iedere maandag tot en met donderdag om 20.00 uur te zien bij RTL 4.