5 leuke voetbalfilms als je geen genoeg kan krijgen van het EK
Bron: Pixabay

5 leuke voetbalfilms als je geen genoeg kan krijgen van het EK

Geschreven door Vincent Popken

Het Europees Kampioenschap voetbal is in volle gang. Morgen speelt Nederland tegen Tsjechië in de eerste knock-out ronde. Speciaal voor de liefhebbers die geen genoeg krijgen van de wedstrijden heeft Showbizznetwork.nl de leukste voetbalfilms voor jou op een rijtje gezet.

Gek van Oranje

In deze romcom gaat het over het Wereldkampioenschap van 2010 waarin Nederland grote successen boekt. De Oranjefans dromen elke gewonnen wedstrijd van een plek in de finale. Ook de mensen die geen fan zijn van het elftal kunnen deze film waarderen. Deze film is te zien op Videoland of Pathé Thuis.

Golden Shoes

In deze film volgen we een jongentje die zich volledig stort op het voetbal nadat zijn moeder in het ziekenhuis beland en zijn vader op oorlogsmissie is. Dankzij zijn ‘golden shoes’ speelt hij de sterren van de hemel. Deze film is te zien op Netflix. 

All Stars

Deze bekende film uit 1997 gaat over een van de lagere elftallen van de voetbalvereniging Swift Boys. Zeven vrienden spelen al vijftien jaar iedere zondag hun wedstrijden, maar winnen doen ze bijna nooit. Ondanks het plezier dat ze beleven, gaat hun leven buiten het veld een steeds belangrijke rol spelen. Je kunt deze komische film nu kijken op Netflix.

In Oranje

Remco is een getalenteerde voetbal die maar één droom heeft: spelen in het Nederlands Elftal. Maar als zijn vader overlijd en hij een ernstige blessure krijgt komt hij in een diep dal. Zal het hem nog lukken om ooit in Oranje te spelen? Deze film is te zien op Videoland of via Pathé Thuis.

Ronaldo

Één van de beste voetballers ooit laat zich 14 maanden volgen door een cameraploeg. Voor de eerste keer ooit kan de wereld meekijken achter de schermen bij Ronaldo. Naast voetballer is hij ook een echte familieman en vriend. Ronaldo, die op dit moment topscoorder is van het EK, neemt je mee op een intieme en onthullende reis over hoe het is om te leven als een topsporter. Deze documentaire kan je zien op Netflix of Videoland.