GTST Zomer-blog: Eindelijk een teken van een levende Ludo
Bron: RTL / Geert de Lange

GTST Zomer-blog: Eindelijk een teken van een levende Ludo

Geschreven door Sebastiaan Boers

Tijdens de zomerstop van GTST blikt Sebastiaan elke vrijdag terug op het 31ste seizoen.

Een shockgolf denderde door Meerdijk. Dé Ludo Sanders raakte vermist na een bootongeluk. Na een woordenwisseling met zijn kleinzoon Valentijn kwam het tot een handgemeen. Het gevolg werd dat Ludo overboord sloeg en met de golven mee werd gesleurd. Een zoektocht werd meteen op gang gezet. Maar er was geen teken van Ludo. 

Veilinghuis

De hele familie Sanders was in shock. Vooral Janine kon niet geloven dat ze haar grote liefde was verloren. Van echt rouwen was geen sprake. Hier wilde Janine niets van weten. Maar het leven moest hoe dan ook doorgaan. Ook het werk in het veilinghuis. Dat werd voor Nina een megaklus. Ze kon het dan ook niet combineren met haar huidige werk. 

Na een list, verkocht Nina het veilinghuis. Billy was de gelukkige koopster. Wederom een shock voor Janine. De gevreesde Billy was nu eigenaresse van het Veilinghuis. Nina kon zichzelf niet meer in de ogen kijken. De erfenis van Ludo is nu in de handen van Billy. Hoe kon dit nu nog goedkomen? In feite was de koop officieel. Er kon niets meer aan gedaan worden.

Booreiland

Voordat het allemaal zover was, kwam er een teken van leven. Ludo had het ongeluk om de boot overleefd! Hij kwam op een verlaten vooreiland terecht. Hier hoopte hij snel weer van af te komen. Maar helaas leefde Ludo maanden op het booreiland. Iedere poging om hulp in te roepen mislukte. Langzaam maar zeker raakte Ludo de grip op zijn leven kwijt. 

De eenzaamheid, het uitzichtloze bestaan en de uitputting lagen op de loer. Totdat er ineens een kraai op het booreiland kwam. In eerste instantie wilde Ludo de vogel eten. Maar er ontstond een vriendschap. De kraai zorgde voor eten voor Ludo. Eindelijk was Ludo niet meer alleen. Hij bedacht dat de kraai wellicht zijn leven kon redden. 

Nadat hij een bericht aan het pootje van de kraai deed, hoopte Ludo op hulp. De kraai kwam aan in Nederland en toen ging het vrij snel. Janine hoorde dat er een bericht opdook. Samen met Leon haastte Janine zich op weg naar het booreiland. Net op tijd kwam Janine aan op het booreiland. Ludo leefde nog, maar was ernstig ondervoed. 

Verwilderd

Eenmaal in het ziekenhuis ging het redelijk snel de goede kant op. Lichamelijk zou Ludo er snel weer bovenop komen. Alleen geestelijk was Ludo er nog lang niet. Hij had een flinke klap opgelopen. Niemand kon er hoogte krijgen van Ludo. Hij was er wel, maar ook weer niet. Voor Janine was het overduidelijk dat Ludo hulp nodig had. 

Van hulp wilde Ludo niets weten. Hij vond het allemaal wel prima zo. Alleen door zijn gedrag stootte hij iedereen van zich af. Janine was in de tussentijd bezig met een wraakplan tegenover Billy en Richard. Ze had daarmee iets om de tijd de doven. Voor Ludo was het leven zo niet meer waardevol. Na een zelfmoordpoging ging er gelukkig een knop om. 

Hij durfde de stap te zetten om hulp in te roepen. Langzaam maar zeker kwam de oude, vertrouwde, Ludo weer terug. Het heeft veel tijd gekost, maar Ludo kwam er weer bovenop. Zijn trauma wist hij te overwinnen. Hij kwam er sterker uit en wilde op zijn beurt wraak nemen op Billy en Richard. Na maanden was daar dan eindelijk de comeback van Ludo.

Strijdt

De eeuwigdurende strijdt tussen Ludo en Richard leek aan een eind te komen. Voor Billy en Janine was het genoeg. Nadat Janine bijna werd gewurgd door Billy, was het echt genoeg. De strijdt moest stoppen. Dat beloofde iedereen trouw. Beide partijen beloofden elkaar bijna eeuwige trouw. Alleen weet iedereen dat daar niets van komt. 

Ultieme wraak

Net wanneer de spanning uit de lucht leek, ging het toch snel de verkeerde kant op. Billy verkocht het Veilinghuis terug aan Ludo. Maar hiervan was Richard niet op de hoogte. Hij kreeg even daarvoor nog een mooie positie binnen het Veilinghuis. Beide mannen konden niet geloven wat er was gebeurd. Van Billy ontbreekt ieder spoor. Zij is met een privéjet weggevlucht uit Meerdijk. 

Billy mag dan vertrokken zijn, Meerdijk zal haar niet snel vergeten. Haar streken zullen nog wel wat gevolgen gaan hebben. Zo sloeg ze Leon knock-out in het Veilinghuis. Zette ze haar hele leven op zijn kop en liet ze haar dochter, Shanti, met veel vragen achter. Komt Billy nog terug naar Meerdijk? Hoe zal er dan op haar gereageerd worden? 

Op de hoogte blijven over GTST én meepraten? Word lid van onze Facebook-groep!