GTST Zomer-blog: Keiharde zakenman Ludo Sanders is terug van weggeweest
Bron: RTL / Geert de Lange

GTST Zomer-blog: Keiharde zakenman Ludo Sanders is terug van weggeweest

Geschreven door Sebastiaan Boers

Tijdens de zomerstop van GTST blikt Sebastiaan elke vrijdag terug op het 31ste seizoen.

Het leven van Janine stond lange tijd in het teken van onzekerheid. Na de vermissing van Ludo stortte haar leven volledig. Gelukkig bleek Ludo nog in leven te zijn. Maar de man die terugkeerde naar Meerdijk was Ludo niet. Waar was de echte Ludo toch? Hij zat ergens diep, heel diep weggestopt. Hij was er wel, maar ook weer niet. 

Therapie

Na een lange therapie komt langzaam maar zeker de oude Ludo terug. Hij heeft nieuwe inzichten gekregen. Zo wil hij zich gaan richten op de paardenwereld. In het begin heeft Janine daar haar vraagtekens bij. Maar uiteindelijk ziet ze dat het Ludo energie geeft. Dat is natuurlijk erg belangrijk. Eindelijk is hij weer terug. 

Is de kunstwereld dan helemaal voorbij? Wil Ludo het Veilinghuis dan helemaal niet meer terug. Ergens wil Ludo het dolgraag weer in zijn bezit krijgen. Na een onderhandeling met Billy, krijgt hij het voor elkaar. Billy wil van het Veilinghuis af en wil het dolgraag aan Ludo verkopen. Zeker na de gebeurtenissen in het Veilinghuis, wil Billy er helemaal snel vanaf.

Leon

Maar Ludo maakte één grote vergissing. Hij zette zijn steun en toeverlaat (op werkgebied), Leon, op straat. Voor Ludo was het een ware ‘no go’ om samen te werken met Janine. Hij heeft met het leven van Janine gespeeld. Dat was voor Ludo een reden om drastische maatregelen te treffen. Hij ontsloeg Leon op staande voet. 

Janine is verbijsterd om Ludo’s actie. Want Leon heeft zoveel goeds gedaan voor de familie Sanders. Voor Leon zelf komt het ook als een shock. Wat moet hij nu gaan doen? Is dit dan het einde van Leon in Meerdijk? Echt een afscheid zit er nog niet in. Hij zint op zijn beurt op wraak op Ludo. In het geheim spreekt hij af met Richard. 

Aan Richard verteld Leon over de vele geheimen rondom Ludo. Hier heeft Richard wel oren naar. Eindelijk heeft hij informatie die het einde van Ludo kunnen betekenen. Maar nog voor de deal rond is, is er van een deal geen sprake. Op de afgesproken tijd, is geen Leon te bekennen. Waar Leon is gebleven is een raadsel voor Richard. 

Informatie

Billy weet meer van het verdwijnen van Leon. Zij heeft dat op haar geweten. Het zorgde voor grote paniek bij haar. Met de informatie over Ludo op zak zet ze het op een vluchten. Ze besluit om haar leven achter zich te laten. Maar de kans dat ze terugkeert is vrij groot. Ze kan met de informatie wraak nemen op Ludo. 

Maar Ludo zou Ludo niet zijn als hij haar laat opsporen. Hij laat niet met zich sollen en zeker niet door Billy. Wie weet zit er nog wel een samenwerking in met hem en Richard. Sluiten de twee een bond tegen Billy? Want Richard is ook niet blij met de streek die Billy hem geleverd heeft. Het is wel de ultieme wraakpoging. 

Na zijn misstap is dit wel een gewaagde wraakactie. Alleen kan het wel weer leiden tot een nieuwe reactie. Gaat Richard misschien achter Shanti aan? Hoe voelt zij zich eigenlijk na het bizarre afscheid van haar moeder? Ze probeerde nog om haar moeder tegen te houden, maar zonder succes. Haar moeder had een besluit genomen. 

Zoektocht

Even was Ludo de weg kwijt. Hoe heeft hij zich zo kunnen vergissen in Billy. Komt hij er nog op tijd achter waar zij zich bevindt? Hoe zal Ludo gaan regeren op Leon? Hij zal vast en zeker niet blij zijn met de actie van Leon. Moet Ludo nu vrezen voor zijn vrijheid? Wat staat hem nog allemaal te wachten?

Op de hoogte blijven over GTST én meepraten? Word lid van onze Facebook-groep!