LEGO Masters Australië: De trilplaat en 3D-kunst
Bron: RTL

LEGO Masters Australië: De trilplaat en 3D-kunst

Geschreven door Ganpat Berrevoets Laatste update:

RTL4 zond afgelopen zaterdag twee afleveringen van LEGO Masters Australië seizoen 2 uit. Beide opdrachten voor de overgebleven Australische LEGO Masters in de dop kwamen voor de Nederlandse kijker weer bekend voor. Overleeft het hoge bouwwerk de trilplaat en 3D kunst om u tegen de kunnen zeggen. 

Aflevering 5

De kandidaten komen met aaah en wooow en mind blowing binnen. Maar dat verandert al snel in rennen, gillen en zweten. Waar Andrew nog gehoopt dat ze iets zouden bouwen dat ze later mochten opeten, beeft Alex nu al op factor 11. Make and Shake wordt het! Heel duidelijk: bouw een hoge toren van 1,2 meter hoog van 32 studs bij 32 studs die stabiel blijft staan als er een aardbeving van bevingsfactor 1 tot en met 10 moet zien te doorstaan. Er staat heel wat op het spel: immuniteit voor de volgende eliminatie aflevering! Het kan natuurlijk zo uitpakken dat er twee of drie gebouwen de gehele test doorstaan. In dat geval zal de Brickman gaan beoordelen op het uiterlijk van de creaties. Ook zal er deze keer heel goed gekeken worden naar de technische vaardigheden van de bouwers. 

Jordy die zich nog steeds zit te vervelen en leuke artikeltjes leest over iemand die met zijn hond rondrent, mag dat ook deze aflevering blijven doen. Logisch. Damian en Andrew zullen er deze keer niet uitvliegen zoals niemand dat zal overkomen en een stevige toren bouwen zullen ze vast wel kunnen dus de Flash laten zitten is meer dan begrijpelijk. 

De acht uur gaat in en iedereen rent er vandoor. Tim en Danii gooien de esthetica en het verhaal eruit, omdat het deze keer niet tot de opdracht behoort. Ze gaan voor in ieder geval de top 2. Maar is hun plan wel zo verstandig? Als er sprake is van een gelijkspel en zij horen daarbij, tja … dan is deze verhaal-loze en niet zo mooie toren voor de Brickman niet zo interessant. Zeker niet als Jackson & Alex met een gevangenistoren op de proppen komen en Adrew & Damian een kasteel van een tovenaar. Maar onderweg komt Danii met een idee: een grote popcornbak, want bij het trillen knalt alle popcorn eruit. Tim is aan zijn blik te zien niet meteen overtuigd. Maar als Hamish gezegd heeft: “Shall we pop this corn?” dan gaat het precies zo zoals Danii verwacht had en ze komen bij de beste drie zelfs – dat is al heel knap, drie team die hun toren zo stabiel gebouwd hebben dat het blijft staan. Esthetiek geeft de doorslag en wat moet Tim nu toch blij zijn dat zijn vrouw met dit geweldige idee gekomen is. En dat is hij ook en geeft daarvoor alle credit aan Danii. Zij winnen de immuniteit en we zien ze pas weer terug aan het werk in aflevering 7! Zij gaan even naar de bioscoop.

Aflevering 6

Marco en Ernesto kregen het voor elkaar om hun ‘Van Gogh’ tentoon te laten stellen in de LEGO Store Utrecht. Hoewel Damian en Andrew nog niet weten welke opdracht ze precies te wachten staat, weten ze de spanning er wel in te houden door eerst te suggereren dat ze de Jordy Flash Brick gaan inzetten. Gaat niet gebeuren. Ze hebben er vertrouwen in! Als de Brickman en Hamish onthullen dat men 3D kunst moeten gaan moeten, voelt Stani zich behoorlijk te kijk staan. Hij had kort daarvoor nog gezegd dat hij het vreselijk zou vinden om een zelfportret van LEGO te maken. De Brickman wil dat de kandidaten vooral hun bouwwerk behandelen als echte kunst. De kunstenaars krijgen er twaalf uur de tijd voor. Voor Stani, maar ook voor Jay is het nog steeds hun grootste nachtmerrie en dat blijkt ook later tijdens de aflevering. Jay vraagt zich af of hun bouwwerk wel genoeg naar voren steekt. Met een cupido proberen ze in het laatste uur hun kunstwerk nog meer 3D te krijgen. Voor Jackson is het echter net als toen voor onze Ernesto, absoluut geen straf. We krijgen in kijkje in zijn dagelijks leven als kunstenaar. Jennifer en Jodie moet hun tijger terugsturen naar de jungle van India en gaan toch voor het Caribisch gebied met Piraten en een Octopus. Andrew en Damian hebben met hun old school sixties filmposter van de 3D film Munch met 3D bril wellicht kans op meer succes. Tussendoor is er nog een grappige ‘letteraffaire’ van Damian en een kleine plagerij van Hamish en zijn LEGO H. 

Maar de absolute winnaars zijn Trent en Josh met hun rodeo kunstwerk. De cowbow of was het die stier die reanimatie nodig had, heeft het er meer dan levend van af gebracht. Waar de Brickman zich eerst nog wat zorgen maakte, hebben de twee zich goed herpakt en mogen zich de meester LEGO kunstenaars noemen van deze aflevering! Helaas voor Jackson en Alex en hun geweldige bouwtechniek om takken, lianen en vliegen te maken.

Jay’s zorgen over het 3D gehalte van hun ‘New York Love scene’ zijn terecht. Het is niet genoeg voor de Brickman en de opdracht van deze aflevering is inderdaad een nachtmerrie geworden: hij en zijn beste vriend Stani moeten naar huis … of toch niet?  

LEGO Masters Australië seizoen 2 is deze zomer elke zaterdagavond te zien op RTL4 om 20:00.