Voorbeschouwing: Oranje kan de koppositie verstevigen
Bron: Showbizznetwork.nl

Voorbeschouwing: Oranje kan de koppositie verstevigen

Geschreven door Liam Rensink Laatste update:

Het Nederlands elftal vervolgt vanavond zijn WK-kwalificatiecyclus in en tegen Letland. Bij een overwinning doet Oranje uitstekende zaken in de strijd voor plaatsing voor het WK voetbal in 2022. Het Nederlands elftal is onder Louis van Gaal in ander vaarwater terechtgekomen en heeft de koppositie in de groep te pakken en kan vanavond al de negende overwinning van dit kalenderjaar noteren.  

Van Gaal moet het deze wedstrijd stellen zonder Georgino Wijnaldum. De vice-aanvoerder is voor een wedstrijd geschorst na zijn gele kaart tegen Turkije en zal waarschijnlijk waren vervangen door Guus Til. Ook Cody Gakpo mag zich  naar alle waarschijnlijkheid gaan opmaken voor een basisplaats. In de vorige wedstrijden stond Steven Bergwijn op zijn positie, maar die is er dit keer niet bij vanwege een blessure. Voor Memphis kan deze wedstrijd een speciale worden. Hij heeft tot dusver 12 keer gescoord dit kalenderjaar, wat eerder alleen Kluivert lukte. Wanneer Memphis vanavond scoort heeft hij dus dit record alleen in handen.

Vermoedelijke opstelling Nederland: Bijlow, Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Blind, Til, F. de Jong, Klaassen, Berghuis, Memphis, Gakpo

Van de Letten mogen we op papier weinig verwachten. Nederland trof Letland vijf keer eerder en alle vijf de ontmoetingen werden gewonnen door Oranje. In die vijf wedstrijden wist Nederland 13 keer te scoren terwijl Letland nog steeds op zijn eerste goal tegen Nederland wacht. Bij de Letten zijn weinig aansprekende namen te ontdekken. Bijna de gehele selectie van Letland speelt in de eigen Letse competitie. 

Vermoedelijke opstelling Letland: Ozols,Savalnieks, Cernomordijs, Dubra, Jurkovskis, Zjuzins, Emsis,  Kamess, Ikaunieks, Ciganiks, Uldriki

Nederland zal vanavond dus moeten winnen van Letland, maar zal ook met een schuin oog de andere wedstrijd in de groep in de gaten houden, waarin Turkije het tegen Noorwegen opneemt. In de poule bekleedt Nederland de koppositie met 13 punten uit 6 wedstrijden. Noorwegen heeft net zo veel punten, maar een minder goed doelsaldo en staat dus op een tweede plaats. Turkije volgt op een derde plaats met 11 punten uit 6 wedstrijden. 

De wedstrijd Letland - Nederland is vanavond om 20:45 uur te zien op NPO 3. De voorbeschouwing van de NOS start 20:00 uur.