Zelf op Expeditie? Bereid je voor met déze survival-podcasts
Bron: RTL / Tom Cornelissen

Zelf op Expeditie? Bereid je voor met déze survival-podcasts

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Het verbaast je af en toe hoe slecht sommige kandidaten van Expeditie Robinson zich hebben voorbereid. De een volgt van tevoren een survival-cursus, de ander gaat er blanco in. Dat is helemaal niet nodig, want met déze podcast ben jij er helemaal klaar voor om zelf een survival-avontuur aan te gaan.

1. Puur Natuur

Stap 1 van survivallen: verdiep je van tevoren in de locatie. Is het warm of juist koud? Is er eten te vinden? En zo ja, hoe bereid je dat? In de podcast Puur Natuur neemt Natuurmonumenten je mee door hun gebieden, waardoor je alles leert over onder meer planten en dieren (lees: eten!). De basiskennis.

2. The SURVIVAL SHOW

In de Engelstalige podcast The SURVIVAL SHOW leert survival-expert Craig je essentiële vaardigheden om (bijna) elke noodsituatie, crisis of ramp te overleven. Er staan al negentig afleveringen online, waarvan de lengtes variëren tussen de 10 minuten en 100 minuten. Craig heeft je dus een hoop te leren!

3. The Sinc Way Podcast

De motivatie van BN’ers om mee te doen aan Expeditie Robinson is vaak om tot zichzelf te komen. Zo besloot Eva van de Wijdeven na Robinson te stoppen als actrice. Linde Terlingen speelt in haar podcast The Sinc Way in op die behoefte. Ze legt uit hoe je via survival principes baas wordt over je eigen leven.

4. How I Survived

In How I Survived vertellen mensen aan presentator Beth Young hun bizarre overlevingsverhalen. Zo vertelt Desiree (39) over hoe zij door een inbreker werd neergestoken en haar 13 maanden oude zoon Cory werd ‘gestolen’. En Todd (28) vertelt over een 25 minuten durend gevecht met een krokodil.

5. The Survival Guide

Door de eeuwen heen hebben mensen de meest schrijnende avonturen meegemaakt. In de Engelstalige podcast The Survival Guide duiken Olivia Poppe en Melissa Lo de geschiedenisboeken in om deze verhalen te vertellen, zodat je weet wat je moet doen als je ooit in een soortgelijke situatie terecht komt.

Welke podcast ga jij luisteren? Laat het weten in onze Expeditie Robinson-groep op Facebook!