GTST-blog: Dreigende scheiding hangt in de lucht
Bron: RTL / Feriet Tunc

GTST-blog: Dreigende scheiding hangt in de lucht

Geschreven door Sebastiaan Boers

Elke vrijdag blikt Sebastiaan terug op de voorbije week in GTST.

‘Ik wil een time out’, dat zijn de woorden van Julian. Hij kan niet meer in de buurt van Saskia zijn. Het hele gezin dreigt uit elkaar te vallen. Saskia kreeg gevoelens voor haar collega, Roman. Hier kan Julian niet overheen stappen. Hij wil een tijdelijke time out, met alle gevolgen van dien. Of dat allemaal nog niet genoeg is voor de familie Verduyn.

Naast de problemen tussen Julian en Saskia spelen er nog meer dingen. Demi is erachter gekomen dat Merel en Marwan een relatie hebben. Ze is woedend en kan haar zus niet meer aankijken. Julian wil dat Merel haar relatie stopt. Dit kan toch niet de bedoeling zijn? Het gezin leek zo sterk, maar het brokkelt nu aan alle kanten af.

Het nieuws sloeg in als een bom. Vooral Demi weet niet wat ze hoort. Het woord ‘scheiden’ hangt in de lucht. Merel twijfelt, komt het door haar? Het is een onwijs drama, die iedereen enorm raakt. Het is dan ook niet anders dan dat Saskia het huis moet verlaten. Demi, Merel en Steef zijn in shock. Merel lijkt de kant van Saskia te kiezen en Demi staat aan haar vaders kant.

Dus Saskia is even in huize Bouwhuis. De time out is helaas niet nodig, maar hoelang heeft Julian nog nodig? Is het echt het begin van het einde? Of gaat Julian inzien wat hij werkelijk met Saskia heeft? De twee leken onafscheidelijk. Maar dat blijkt toch maar weer dat het niet zo is. Want Julian is eigenwijs.

Gelukkig krijgt Saskia de steun van haar vader. Hij is er voor zijn dochter en wie weet kan hij nog wel bemiddelen tussen de twee. Dat is snel nodig ook, de sfeer wordt er niet beter van. Vooral voor de kinderen is het een drama. Komt de familie Verduyn nog weer bij elkaar? Scheiden heeft enorme gevolgen.

Dan is er nog Roman. Hoe zal hij hierop reageren? Kan Saskia nog wel werken in de praktijk? Wordt het niet hoogtijd dat Anton en Linda terugkeren? Dan meteen Roman aanpakken, ontslaan desnoods. Want werken is natuurlijk onmogelijk geworden. Dat kan Roman nu wel vergeten natuurlijk. Maar hoe gaat hij hierop reageren. Moet Saskia zich ook zorgen om hem gaan maken?

Goede Tijden, Slechte Tijden is iedere maandag tot en met donderdag om 20.00 uur te zien bij RTL 4. Op de hoogte blijven over GTST én meepraten? Word lid van onze Facebook-groep!