Big Brother: ‘Meedogenloos programma of een datingshow?’
Bron: RTL / Wesley de Wit

Big Brother: ‘Meedogenloos programma of een datingshow?’

Geschreven door Natasja Landman Laatste update:

Elke donderdag laat Natasja haar licht schijnen op Big Brother 2022.

De eerste zoen van Big Brother 2022 heeft dinsdagavond na 11 dagen plaatsgevonden. Dat is in ieder geval een stuk sneller dan tijdens Big Brother 2021, waar we tot de laatste week moesten wachten op de kus van Jill en Thomas. Het waren Vera en Dimitri die dinsdagavond voor het eerst zoenden. Maar gaat dit het enige koppeltje zijn van dit seizoen?

Het was na de reguliere uitzending van dinsdag duidelijk dat Vera en Dimitri elkaar leuk vinden. Zij moesten hiervoor zelfs bij Big Brother komen die daar vragen over ging stellen. Is Big Brother een meedogenloos programma of is Big Brother een softe matchmaker? We gaan het de rest van het seizoen vast zien. Van een echt heftig programma vind ik dat er op dit moment nog geen sprake is. Ja, ze eten al bijna twaalf dagen broccoli en hebben nu eindelijk iets meer kleding gekregen, maar verder is het spel nog niet hard. Ze hebben zelfs nog niet eens elkaar hoeven te nomineren. Op dit moment is er dan ook nog genoeg tijd voor de liefde.

Love Island-sfeertje

Ik denk dat Vera en Dimitri niet het enige liefdeskoppel gaan zijn van dit seizoen. De term ‘liefdeskoppel’ is misschien al iets te overdreven na een paar keer zoenen, maar wat niet is kan nog komen. En met zoveel aantrekkelijke single mannen en vrouwen in één huis krijg je al snel een Love Island-sfeertje. Ik vermoed dat er ook nog wel een leuke dame voor Tobias in het huis komt. Of ontstaat er misschien een liefde met iemand die al in het huis zit? Over een tijdje zullen ze vast ook wel eens een feestje krijgen en dan kan er ook weer van alles ontstaan.

Liefde is heel erg mooi en ik vind het super leuk om te kijken naar ontluikende liefde, maar het moet niet het belangrijkste aspect van het programma gaan worden. We kijken tenslotte wel naar Big Brother en niet naar Love Island, Lang Leve de Liefde of een ander datingprogramma.

Niks missen van Big Brother 2022? Word lid van onze Facebook-groep!