Big Brother: (On)aangename verrassingen en een Little Brother
Bron: Videoland

Big Brother: (On)aangename verrassingen en een Little Brother

Geschreven door Luc van der Velde Laatste update:

Elke zaterdag blikt Luc terug op de voorbije week in het Big Brother-huis.

De derde week is alweer een feit! Iets met drie nieuwe bewoners, een rode knop, eerste keer nomineren, de eerste Little Brother, LP-spelers, vogels, een feest en een tweede romance?

Bye bye Kitty

Tijdens de liveshow van vorige week waren Kitty en Peter als enige nog genomineerd, omdat ze niet in het bezit konden komen van de gewilde immuniteitspin. De kijker heeft beslist: Peter mag blijven, Kitty moest het huis verlaten. 

Met de woorden “Ik ben zo stom geweest, wat ben ik een stom varken” en “Ik had die vrijstelling moeten kopen!”, nemen de kijkers en bewoners afscheid van keukenprinses Kitty. Mijn mening is wel, dat als Kitty die immuniteitspin had gekocht, zij deze week waarschijnlijk op de nominatielijst had gestaan en alsnog moest vertrekken. 

Dit omdat veel bewoners vonden dat zij vaak negatief was en de keuken claimde, zo ook vele kijkers. Nu is het wel zo, ondanks dat het goed was afgesproken, dat ze bij de uitvaart van haar vader aanwezig kon zijn. Gisteren is ook bekend geworden dat Kitty oma is geworden van een kleindochter! Kitty, namens ons, van harte gefeliciteerd en geniet van deze mooie tijd!

Nieuwe thema week: Surprise week!

Big Brother heeft een nieuw thema voor de bewoners, Surprise week! Al een tijdje zijn de bewoners aan het speculeren waar nou die rode knop in de tuin voor is. Nou dat hebben ze geweten deze week. Als er een roffel geluid klonk, lichtte de knop op en wie er dan als eerst op de knop drukte kreeg een verrassing: een aangename óf onaangename verrassing!

De eerste die op de knop drukte was Eveline, maar waarschijnlijk was dit om de bewoners op scherp te zetten dat de rode knop in werking was gesteld. Toen het geluid klonk rende Kristof en drukte op de knop, de verrassing was voor Nawel. Een geboortekaart verscheen op het scherm in de woonkamer, Nawel is voor de vijfde keer tante geworden van een meisje.

Toen Amy drukte moesten de bewoners naar de Game-room komen waar drie LP-spelers stonden die audiofragmenten afspeelden van drie potentiële bewoners: Julio, Hanne en Leroy. Deze stemmen klonken de volgende ochtend vroeg opnieuw uit de speakers. Later die dag toen Kristof weer op de knop had gedrukt kreeg hij deze audiofragmenten opnieuw te horen in de Dagboekkamer. Hij moest een keuze maken welke bewoner hij het huis in wilde laten komen, dit werd de 43 jarige Julio, met koffer en immuniteitspin!

Toen Peter niet veel later op de knop drukte moest hij ook naar de Dagboekkamer komen, tot zijn grote verbazing zaten daar de andere twee nieuwe bewoners, Leroy (31) en Hanne (36) met koffer en immuniteitspin, zwijgend op de bank naar Peter te staren. Tot Big Brother zei dat ze mochten praten, mochten ze samen met Peter de Dagboekkamer verlaten en het huis betreden. Echter mochten ze de koffer nog niet uitpakken, later zou duidelijk worden waarom niet.

The Hunger Game

De twee nieuwe bewoners, Leroy en Hanne, werden naar de voorraadkamer geroepen alwaar er twee sport tenue’s gereed lagen, deze moesten ze aantrekken en richting tuin komen. Hier werd het boodschappenspel gespeeld door de twee nieuwe bewoners.

Er hingen twee kokers gevuld met water. Beiden moesten hun duim op het uiteinde houden om het water tegen te houden. Wie als eerste opgaf moest zijn koffer én immuniteitspin inleveren! Verder was het, hoe meer minuten dit volgehouden werd, hoe meer geld er verdient kon worden voor het boodschappen budget. 

Leroy gaf als eerste op en daarmee mocht Hanne haar koffer en immuniteitspin behouden, Leroy moest deze inleveren en mocht uit zijn koffer, zoals we eerder zagen, een zwart tasje vullen met spullen die hij bij zich wilde houden.

Hanne wilde zich bewijzen in deze challenge en dat is haar goed gelukt! In totaal heeft zij 138 minuten volgehouden en daarmee 138 euro verdiend voor het boodschappen budget.

Little Brother

Nouchine presteerde het ook om op de knop te drukken toen deze afging en werd door Big Brother benoemd tot “Little Brother”, zij moest die avond het eten klaarmaken zonder hulp van de anderen en zij mocht ook de boodschappen gaan doen in de Mini Mall. Daarbij is zij ook vrijgesteld van nominaties.

Omdat het surprise week was, waren ook de boodschappen een verrassing, want alles zat in dichte bakjes en door te rammelen met de bakjes moest Nouchine maar gokken wat er in zou kunnen zitten. Big Brother riep: “Shake it baby!”.

Ze kocht verschillende dingen en bij het openmaken van de doosjes waren de bewoners heel blij! Er waren onder andere: snoep, frikandellen, hagelslag, Tofu en meer. Maar wat vooral de aandacht trok van de bewoners was nóg een immuniteitspin die gekocht was door Nouchine, zonder dat zij dit wist. 

Zij moest binnen twee uur de keuze maken aan wie zij deze wilde geven, dit werd uiteindelijk Nawel.

Andere verrassingen

Door de stemmen van de kijkers en door de bewoners zelf die op de knop drukten waren er nog meer verrassingen deze week. Zo kreeg Salar zijn koffer terug, moet Peter heel de week in zijn eentje de afwas doen, Nouchine had de meeste stemmen op Instagram gekregen voor haar lievelingssnack (frietjes met mayonaise, die ze zelf nog moest bereiden), Tobias had de meeste stemmen gekregen van de kijkers en kreeg ook zijn koffer terug, Dimitri koos voor Nouchine om haar haar koffer terug te geven.

Kristof moest tot 1000 tellen en kreeg hier 3 pogingen voor. De eerste keer was hij er bijna tot hij de volgende fout maakte: 989, 990, 901, 902 …… en Kristof mocht opnieuw beginnen met tellen vanaf 1. De tweede keer lukte het hem en daarmee verdiende hij 1000 euro voor de jackpot! 

Dimitri en Tobias moesten, de een blind en de ander doof, een lunch bereiden voor de bewoners en mochten alleen elkaar aansturen zonder hulp van anderen, hiermee verdiende zij 200 euro voor de jackpot. 

Uitvogelen

’s Ochtends werden de bewoners gewekt door Big Brother, die vroege vogel. Overal in huis en daarbuiten waren verschillende soorten vogels neergezet, opgeplakt en ook op de tv schermen in huis verschenen vogels. Elke vogel is een euro waard voor de jackpot en in totaal mochten ze een foutmarge hebben van 500. 

Maar echt alle vogels moesten geteld worden, zo ook de flamingo’s op Julio zijn kleding. In totaal waren er 6975 vogels die geteld konden worden, de bewoners hadden een totaal doorgegeven van 6608 vogels, waardoor de opdracht is geslaagd en er 6608 euro in de jackpot terecht is gekomen!

De nominaties

Het huis kleurt rood, het alarm gaat af, de nominaties! Wat heb ik dat geluid gemist! Eindelijk mochten de bewoners elkaar gaan nomineren. Nawel vind het allemaal moeilijk en wil dit helemaal niet doen, maar goed, waarom zit je anders in Big Brother? Zelf doorkomen naar de volgende week en andere bewoners naar huis sturen, je kan natuurlijk moeilijk met 14 bewoners tot het eind in het huis blijven zitten. 

Echter, na het nomineren, klonk er weer zo’n heerlijk geluid. Ondanks dat vele bewoners beweren echte fans te zijn van het programma, val het me vaak duidelijk op dat ze niet weten wat bepaalde geluidsignalen betekenen? Dit was namelijk het geluid van gelijkspel! Twee bewoners hadden sowieso voldoende stemmen gekregen, dit waren Eveline en Amy. Het gelijkspel ging tussen: Vera, Salar en Leroy.

Nouchine, oftewel Little Brother, moest dus de keuze maken wie er dan op de nominatie kwam te staan, zij koos voor Leroy erop te zetten en dus Salar en Vera veilig te stellen.

Een feest in het huis

Nadat een aantal keer de rode knop afging mochten Nouchine en Eveline hun favoriete dansnummer doorgeven aan Big Brother. Nouchine koos voor de 'Macarena', wat bij mij toch weer het heerlijke gevoel terug bracht van het vorige seizoen! Eveline gaf aan een black out te hebben gehad en niet op een hardstyle nummer kon komen (dit kwam niet in de uitzending naar voren maar werd door Eveline verteld op de livestream) dus koos ze voor Jennifer Lopez met 'Let's get loud'. 

Naderhand mochten alle bewoners, maar ook de kijkers, hun nummers doorgeven aan Big Brother. Onder andere kwam K3 - Waterval en het Big Brother lied van Davina Michelle ten gehore tijdens het feest. Maar voor het feest begon, hadden Nouchine en Eveline de opdracht naar de Game-Room te komen. In de Game-Room stonden potten chips. Door ieder een chipje uit een bak te pakken en eraan te likken, moesten ze proberen de smaak te raden. Hadden ze deze goed geraden, kregen ze die potten chips voor bij het feest die avond. 

Iedereen maakte zich klaar voor het feest en Big Brother liet van zich horen: "Zijn jullie klaar voor een feest?", "jaaaa", klonk het in het Big Brother huis. Na ongeveer een uur ging de rode knop af waar Dimitri op drukte, dit betekende het einde van het feest. Het liedje van K3: "Waterval", klonk als een oorwurm bij vele bewoners de hele avond nog door in het hoofd, zelfs de volgende ochtend hoorde je ze het nog zingen.

Tobias en Grace

Tobias en Grace kunnen het de laatste tijd heel goed vinden samen. Veel bewoners en ook kijkers denken dat er een tweede romance zit aan te komen. Echter heeft Tobias aangegeven aan Grace, heel blij te zijn met de goede vriendschap tussen hen en wil dit ook behouden. Er zal hoogstwaarschijnlijk verder ook niets gaan gebeuren in het huis. Tobias gaf aan aan Grace dat hij de grapjes intussen wel moe aan het worden was van de mannen in het huis, ondanks dat hij weet dat ze het niet slecht bedoelen. Grace vertelde dat hij hierover ook duidelijk moest zijn richting de mannen en Tobias zal dit ook gaan doen. Salar is inmiddels op de hoogte over de gevoelens van Tobias richting de "Braziliaanse Godin", aldus Tobias. Ze hebben het leuk samen en voorlopig zit er niets meer in dan goed vriendschap.

De genomineerden van deze week zijn dus: Leroy, Amy en Eveline. Je kan nog tot vanavond stemmen wie er in het huis mag blijven. Degene met de minste stemmen zal dan hoogstwaarschijnlijk het huis moeten verlaten, of zal het data center weer een rol gaan spelen? We zullen het allemaal gaan zien vanavond en komende week!

De liveshow van Big Brother is vanavond vanaf 20:00 uur te zien op RTL5 en Play4. Niks missen van Big Brother 2022? Word lid van onze Facebook-groep!