Big Brother: ‘Prinses Nawel is de dupe van de muur’
Bron: RTL / Wesley de Wit

Big Brother: ‘Prinses Nawel is de dupe van de muur’

Geschreven door Natasja Landman Laatste update:

Elke donderdag laat Natasja haar licht schijnen op Big Brother 2022.

Week 4 in het Big Brother huis staat bekend als Break-Up week. Het huis werd gescheiden door een grote spierwitte muur. Mooi staat het niet en persoonlijk vind ik het tot nu toe de meest saaie week die er is. Ook al begon de week nog met drama rondom 'prinses' Nawel. En juist Nawel lijkt de dupe te gaan worden van de muur..

Big Brother heeft de bewoners gesplitst in kamp groen en kamp goud, beide groepen bivakkeren aan één kant van de muur. Het idee is veel beter uitgewerkt dan dat het vorig jaar was toen de mannen een week lang alleen gebruik konden maken van de slaapkamer, voorraadkamer en gameroom. Ik vind het alleen nog niet echt leuker geworden. Met iedereen los in het huis worden er ook groepjes gemaakt, 1 groepje gaat sporten in de tuin, een paar zijn in de keuken, een paar in de slaapkamer en dat is normaal gesproken allemaal prima. Die groepjes ontstaan spontaan en met de twee livestreams kun je altijd wel iets interessants volgen. Maar zet mensen geforceerd samen aan één kant van de muur en je zit uren naar een slapende groene kant te kijken.

Groen heeft ook nog eens de pech dat ze elkaar allemaal niet heel goed liggen waardoor de sfeer een stuk minder is. Nawel mist haar beste vriendinnetje Nouchine en had vlak voordat de muur geplaatst werd nog ruzie met Peter, omdat hij haar 'Prinses Nawel' had genoemd tegenover Amy en Eveline. Peter noemde haar onder andere zo doordat zij zich vaak afzondert op de slaapkamer en weinig bijdraagt in het huis.

In de prullenbak

Jezelf veel afzonderen in het huis is nooit gunstig als er genomineerd moet worden. Dat zagen we vorig jaar al bij Els die altijd in de hottub zat. Vele nominatietactieken gingen langs haar heen. Ik vermoed dat het vele afzonderen en nu ook de muur ook niet gunstig gaan zijn voor Nawel. Met bijna haar hele groepje aan de andere kant van de muur kan ze geen afspraken maken over het nomineren. De andere kant doet dit wel en dat resulteert erin dat zij is genomineerd.

Het idee van de splitsing met een muur is vermoedelijk om de bondjes wat door elkaar te gooien. Vorig jaar werkte dit niet, omdat de splitsing pas na de helft van het seizoen kwam en iedereen al te erg vast zat in het bondje dat zij hadden. Door het dit jaar in week 4 te doen hoop je die bondjes nog wel een beetje te kunnen veranderen, maar het blijkt weer niet te werken. De bewoners praten door de muur heen met elkaar en als je medebewoners je niet goed liggen ga je daar ook geen nominatiebondjes mee maken. Zet daarbij nog wat verveling, geen warm water, eentonig eten en voor sommige nog steeds geen koffer en de sfeer is compleet weg.

Ik hoop echt dat als Big Brother volgend jaar nog terug komt het idee van de splitsing in de prullenbak verdwijnt. Er zijn zoveel meer ideeën te bedenken die de boel een beetje levendiger maken. Zet de mensen die het goed met elkaar kunnen vinden samen op een paal en welk duo wint mag nomineren. Of laat juist die twee tegen elkaar strijden voor immuniteit. Er zijn zoveel ideeën, maar alsjeblieft geen muur meer door het mooie huis.

Niks missen van Big Brother 2022? Word lid van onze Facebook-groep!