Big Brother: ‘Drama week door een grap van Peter’
Bron: RTL / Wesley de Wit

Big Brother: ‘Drama week door een grap van Peter’

Geschreven door Natasja Landman

Elke donderdag laat Natasja haar licht schijnen op Big Brother 2022.

Deze week is het ‘Hell week’ in het huis. Voor sommige bewoners begon het heel erg letterlijk als een hel. Vera mistte haar “vriendje” Dimitri en Salar heeft op het feestje zo veel gedronken dat hij de week begon met een flinke kater.

Persoonlijk vind ik het heel erg mee vallen deze week in de hel. Het klonk heel zwaar, salto’s maken in de tuin voor heet water en een ijsbad nemen voor houtblokken. Alleen hebben ze iedere dag hartstikke veel douche minuten, veel meer dan de 20 minuten die zij normaal krijgen. En ook is iedereen in ieder geval één keer in het ijsbad geweest voor houtblokken waardoor het ook niet super koud is in het huis. Erg koud is het volgens mij sowieso niet in het huis, want ik zie de mannen nog steeds geregeld met korte broeken of T-shirts rondlopen. Het enige echt enge was de clown in de nacht, maar die is helaas ook door niemand gezien. Ik denk dat het wel heel grappig was geweest als dronken Salar die clown ’s nachts was tegengekomen.

De hel begon voor de meeste bewoners pas toen Peter na een potje steen-papier-schaar van Leroy won en boodschappen mocht doen. Peter besloot een grapje uit te halen met de bewoners en te zeggen dat hij drie immuniteits-pinnen had gekocht. In werkelijkheid waren dit drie muntjes om de wasmachine te gebruiken. Al snel vertelde hij tegen Hanne, Salar, Tobias en Kristof dat hij een grapje maakte en dit wasmachine munten waren. De rest van de bewoners wisten dit echter niet. Waardoor de sfeer achteruit ging en veel mensen zich zorgen gingen maken over hun positie.

Steen-steen-steen

Onder andere Leroy baalde heel erg, want eigenlijk had hij al twee keer gewonnen met steen-papier-schaar, maar hij was steeds te vroeg waardoor het spel opnieuw moest. De derde keer (die eindelijk wel goed ging) werd gewonnen door Peter. Die doorzag dat Leroy al twee keer ‘steen’ had gedaan en anticipeerde daarop door voor ‘papier’ te kiezen. In mijn ogen is dit alleen maar heel erg slim, maar Leroy vond dit absoluut niet eerlijk. Hij is wel eerlijk en daarom koos hij de derde keer weer ‘steen’ en had hij verwacht dat Peter ook een derde keer voor ‘schaar’ zou kiezen en hij zou winnen. Een beetje naief als je het mij vraagt en dat vond Julio ook, want die vroeg later aan Leroy of hij het spelletje steen-papier-schaar wel begreep en waarom hij nou drie keer hetzelfde koos.

Doordat Leroy zich zo onveilig voelde besloot hij voor de immuniteitspin te gaan tijdens de ‘jackpot-challenge’. En zo kreeg de grap van Peter een dure wending. Er had veel meer verdiend kunnen worden met de jackpot-challenge als Leroy de pin niet had gekocht. Zelf vond Peter het wel een leuke grap, waarschijnlijk omdat hij al weken roept dat hij zin heeft in drama. En nu eindelijk weer zelf kon bijdragen aan een beetje drama. Iets wat hij weken geleden al probeerde door tegen Amy en Evelien over “prinses” Nawel te beginnen. Dit heeft hem wel een drama gesprek met Nawel toen opgeleverd, maar het was ook alweer snel uitgesproken. Daarna is er even geen drama meer geweest rondom Peter tot deze week met de wasmachine munten.

Alles bij elkaar vind ik het geen hel week, maar eerder ‘drama week.’ Of zoals Kristof aan het begin van de week tijdens het rondlopen met de zak aardappels zei: ‘het is geen hel week, maar zet jezelf voor schut week.’ Voor Peter kan deze ‘drama week’ in ieder geval dramatisch gaan aflopen, want zijn grap wordt hard afgestraft door zijn medebewoners. Samen met Nawel en Salar is hij deze week genomineerd. Zaterdag weten we hoe de kijker de grap vond.

Niks missen van Big Brother 2022? Word lid van onze Facebook-groep!