Dimitri ziet andere Vera na vertrek: ‘Trots dat ik haar vriendje ben’
Bron: RTL / Wesley de Wit

Dimitri ziet andere Vera na vertrek: ‘Trots dat ik haar vriendje ben’

Geschreven door Daniël Schalk

De 26-jarige Dimitri uit het Belgische Kampenhout moest een week geleden als vijfde bewoner de realityshow Big Brother verlaten. In het Big Brother-huis raakte Dimitri tot over zijn oren verliefd op zijn Nederlandse huisgenoot Vera. Over zijn favoriete moment in het huis hoeft hij dan ook niet lang na te denken. “Sowieso de ontmoeting met Vera. Liefde is altijd mooi”, blikt Dimitri terug.

Afgelopen zaterdag moest jij het huis verlaten. Had je het zien aankomen?

Ik had het eigenlijk gezegd wel zien aankomen. De laatste week was ik echt mezelf niet meer. Ik was mezelf echt aan het verliezen in het spel. Ik heb beslissingen moeten maken door de groepjes waar ik zin zat, maar ik wilde daaruit komen om mijn eigen spel te kunnen spelen.

Je hebt er alles aan gedaan om te kunnen blijven, zo nomineerde je zelfs Salar. Heb je daar achteraf spijt van?

Ja, ik heb er sowieso spijt van dat ik dat heb gedaan. Het was voor mij geen gemakkelijke beslissing om dat te doen. Hij was één van mijn beste vrienden in het huis. Als hij eruit is, ik hoop dat dat nog even duurt, dan wil ik het hem uitleggen en dan gaat hij het hopelijk begrijpen.

Wat ging er door je heen toen er tijdens de liveshow aan Salar werd gevraagd of hij dacht dat iemand een mes in zijn rug had gestoken?

Ik had wel verwacht dat het kon komen, want ze zijn meestal heel direct met de vragen die ze stellen tijdens de liveshow. Ik heb nu de uitzending teruggezien waarin Salar in de dagboekkamer zegt: ‘Ik hoop dat Dimitri of Vera mij geen mes in de rug steekt.’ Uiteindelijk heb ik dat toch gedaan. Ik heb er ontzettend veel spijt van dat ik dat heb gedaan, maar dan vragen ze: ‘Ben je zeker dat niemand een mes in je rug heeft gestoken?’ Ik dacht echt: vraag niet verder! Ik had het kunnen zeggen, maar als ik had mogen blijven dan had ik er nog slechter voorgestaan in het huis. Maar Leroy had het door. Ik keek naar Leroy en hij zag aan mij dat ik het had gedaan.

Als ze hadden gezegd: wil er iemand bekennen? Had je dan gezegd dat jij het was?

Ik denk wel dat ik dan was opgestaan en dat ik had gezegd: ‘Sorry, maar ik moest iets proberen.’

Met welk doel ging jij het Big Brother-huis in? Was je doel om te winnen?

Mijn doel was sowieso om te winnen en mij geliefd maken bij de mensen. Ik had voordat ik het huis in ging ook gezegd: ik ga over lijken, ik zal er alles aan doen om te winnen. Ik heb een winnaarsmentaliteit, ik haat verliezen. Dan probeer je dingen uit.

En dan ontmoet je Vera in het huis. Had je van tevoren bedacht dat dit kon gebeuren?

Ik wist dat het kon gebeuren, maar je weet natuurlijk niet dat het ook gaat gebeuren. Dat overkomt je. Ze hebben mij vooraf gevraagd of ik een relatie zou kunnen hebben in het huis, ik zei: ‘Ja, als ik iemand mooi vind en diegene heeft een mooi karakter, dan zou dat 100 procent kunnen gebeuren.’ En dat is zo met Vera. Ik vind haar heel erg leuk. Ik wacht op haar. Mensen zeggen dat het niet oprecht is, maar de eerste week was heel intens. Daarna was zij meer met mij bezig en ik meer met het spel, want we zaten nog altijd midden in het spel. Ik probeerde haar meer in het spel te trekken.

We zagen je worstelen. Je wilde niet alleen het vriendje van Vera zijn, maar ook gewoon het spel spelen. Was dat moeilijk?

Ik heb er geen slapeloze nachten van gehad, maar ik heb haar ook uitgelegd dat ik de anderen en het spel niet ga wegcijferen om de hele tijd met haar bezig te zijn en al mijn aandacht aan haar te geven. Ik heb nu teruggezien dat Julio en Hanne zeiden dat zij nooit echte gesprekken met mij hebben gehad, dat komt omdat ik mijn ding niet kon doen. De laatste week ben ik gewoon mezelf verloren.

Zie je nu een andere Vera in het huis nu jij eruit bent?

Ik zie wel aan haar dat zij steeds meer met het spel bezig is, steeds meer naar andere mensen begint toe te trekken en begint te luisteren naar er gezegd wordt en wat er gedaan wordt. Ik ben ontzettend trots op haar. Het maakt mij trots dat ik haar vriendje ben, want ze is echt goed bezig. Ik hoop voor mij en voor haar ook dat ze de finale haalt en die misschien zelfs kan winnen, want ze is écht goed bezig en ik ben echt trots op haar.

Wat was je favoriete moment in het Big Brother-huis?

Sowieso de ontmoeting met Vera. Liefde is altijd mooi. Ook de vriendschappen die zijn ontstaan zijn heel mooi. Je beleeft alles samen en het is heel intens. Vera en de vriendschappen die ik heb opgebouwd zijn voor mij echt de mooiste momenten. En de ervaring natuurlijk.

Als er nog een mogelijkheid komt om terug te keren in het huis, zou je dat dan doen?

Ja, 100 procent! Zeker weten. Ik heb tegen de productie ook al gezegd: ‘Als je mij nodig hebt, mijn koffer staat gelijk klaar, dus ik ben er klaar voor om terug te keren.’ Ik hoop dat er zoals vorig jaar in de finaleweek drie of vier oud-bewoners terugkeren, zoals Thomas vorig jaar. Ik zou gelijk naar het huis gaan.

Je koffer is dus eigenlijk nooit uitgepakt?

Haha, hij is deels uitgepakt! Het zou zomaar kunnen dat je ineens telefoon krijgt: ‘Kom maar terug.’ Hij is deels uitgepakt, maar nog niet helemaal.

Deze week zijn Salar, Nawel en Peter genomineerd. Ben je verbaasd over deze genomineerden?

Het verbaast mij niks. Ik weet dat iedereen van het bondje dat wij hadden op Nawel zouden gaan, dus dat zij er sowieso op zou staan. Peter staat erop door de grap die hij heeft uitgehaald. Ik vond het zelf hilarisch, maar dat heeft hem wel zijn nominatie opgeleverd. En Salar was de vorige keer ook al genomineerd, dus de kans was groot dat hij er nu weer op zou staan. Ik hoop dat Salar en Peter mogen blijven.

Je bent nu kijker, had je ook om de grap van Peter kunnen lachen als je nog in het huis had gezeten?

Ik had het zelfs grappig gevonden als ik in het huis had gezeten. Ik vond het echt hilarisch. Ik had er zelf ook aan gedacht om een keer zo een soort grap te maken. In het huis had ik dus sowieso ook gelachen. Ik had wel verwacht dat ik van Peter een pin had gehad. Dat denk ik, maar je weet het natuurlijk nooit 100 procent zeker.

Wie hoop je dat Big Brother 2022 gaat winnen?

Nouchine gaat ver komen, Vera hoop ik natuurlijk ook. Maar ik heb altijd gezegd dat ik denk dat Tobias gaat winnen, want hij is mentaal en fysiek heel sterk en hij ligt bij iedereen goed. En ik denk dat Grace ook ver gaat komen, want zij ligt ook heel goed bij zowel iedereen in het huis als buiten het huis. Deze vier verdienen het zeker.

Luister ook onze podcast over Big Brother. Te vinden in alle podcast-apps.

Niks missen van Big Brother 2022? Word lid van onze Facebook-groep!