Big Brother: ‘Zelfs in viewers week komen wij niet van Kristof af’
Bron: RTL / Wesley de Wit

Big Brother: ‘Zelfs in viewers week komen wij niet van Kristof af’

Geschreven door Natasja Landman

Elke donderdag laat Natasja haar licht schijnen op Big Brother 2022.

Vorige week tijdens ‘Love week’ kon de kijker de bewoners ranken op populariteit. Kristof stond helemaal onderaan in deze ranking. Salar redde als Little Brother zijn goede vriend Kristof en zodoende was hij niet genomineerd. Veel kijkers waren hier boos over, want wat is het nut van de bewoners ranken en stemmen op wie je genomineerd wil hebben als degene met de meeste stemmen niet genomineerd is. En daardoor Vera die op plek zes stond wel genomineerd was.

Deze week kwam Big Brother met een nieuwe week, namelijk ‘Viewers week’ oftewel de week van de kijker. Voor veel kijkers werd dit thema met veel plezier ontvangen. Na een heftig einde van de ‘Love week’ waar Vera en Leroy het huis moesten verlaten zagen vele kijkers dit als een nieuwe kans om Kristof tenminste genomineerd te krijgen. In ‘Viewers week’ zou vast de kijker wel de nominatie bepalen toch?

Wij als kijker mochten stemmen op wat voor geheime opdrachten er uitgevoerd moesten worden, wat er te koop was in de mini mall en meedoen aan een spel via Twitter.  Ook mochten wij kiezen welke vier bewoners een spel deden voor één immuniteitspin en één nominatie. Op Social media werd al opgeroepen om Kristof niet te kiezen voor dit spel, zodat hij in ieder geval geen immuniteit zou winnen. Op dit moment was er nog niet bekend dat er nog meer immuniteitspinnen te winnen of kopen waren. Net als in week twee konden deze week de bewoners immuniteitspinnen winnen met spellen, maar ook genomineerd worden door spellen. En dan waren daar ook nog de geheime opdrachten. Grace, die bij de ranking op plek 1 stond en Kristof, die op plaats 10 stond moesten samen verschillende geheime opdrachten uitvoeren.

Door het volbrengen van de geheime opdrachten wonnen zij 1000,- euro. Grace heeft al een immuniteitspin doordat zij Little Brother geworden is met de schilderopdracht, maar Kristof kon nog kiezen om de 1000,- euro in te leveren voor een immuniteitspin. Hij wist dat hij een grote kans liep om genomineerd te worden door zijn medebewoners en hij koos voor de immuniteitspin. Eigenlijk deed hij hetzelfde als Leroy twee weken geleden deed toen hij zich niet veilig voelde, wat hem toen veel kritiek van Kristof opleverde. De reacties op Social media zijn niet al te best vanwege deze actie. En veel kijkers balen, want ook dit is weer een week waarin Kristof in het huis blijft.  

Ik ben zelf Kristof de afgelopen tijd wel wat leuker gaan vinden. In het begin vond ik hem ook heel erg irritant, maar ik zie af en toe ook zijn goede kanten naar boven komen. Hij is nog steeds erg druk en al zijn zelfverzonnen liedjes zijn ook niet altijd mijn ding, maar hij brengt wel leven in het huis. Als straks Kristof het huis heeft verlaten wordt het een heel stuk rustiger in het huis. Dan brengen alleen Salar, Grace en af en toe Nouchine nog een beetje levendigheid door te zingen of gekke dansjes te doen. Nu is daar toch altijd Kristof die een gek liedje verzint of samen met iemand een potje tafeltennis gaat spelen.

 Ik ben erg benieuwd wat volgende week het thema gaat zijn en hoe Kristof dan vast ook weer immuun zal zijn. Misschien wordt hij Little Brother of wint hij een Safety Challenge. We zullen moeten afwachten, maar deze week zal er toch weer afscheid genomen moeten worden van iemand anders dan Kristof.

Niks missen van Big Brother 2022? Word lid van onze Facebook-groep!