Big Brother: ‘Is jezelf blijven en niet tactisch spelen de sleutel tot de finale?’
Bron: RTL / Wesley de Wit

Big Brother: ‘Is jezelf blijven en niet tactisch spelen de sleutel tot de finale?’

Geschreven door Natasja Landman Laatste update:

Elke donderdag laat Natasja haar licht schijnen op Big Brother 2022.

Het einde van Big Brother 2022 komt steeds dichterbij. Dit jaar moet de finale van Big Brother worden gespeeld met twee Belgische en twee Nederlandse bewoners. Over twee weken zitten we midden in de finale week en daarom is het thema van deze week ook: ‘Running out of Time’.

Met maar twee Nederlanders en twee Belgen die de finale gaan bereiken moeten er nog twee bewoners afvallen in de komende twee liveshows, tenzij Big Brother weer met een plottwist gaat komen. Een kleine plottwist had Big Brother deze week voor de bewoners. Eerst moeten wij even tien weken terug in de tijd gaan toen wij Grace en Peter in de eerste aflevering van alles zagen kopen. Zij kochten hier ook een gouden sleutel, hier hebben wij nooit meer iets over gehoord. Op social media is geregeld de vraag naar voren gekomen of die sleutel al ergens voor was.

Vele mensen dachten dat het een symbolische sleutel was of de sleutel tot de sauna of hottub. Deze week dacht Big Brother met nog twee weken te gaan ineens dat deze week de sleutel terug het spel in moest komen. Misschien waren ze zelf de sleutel ook een beetje vergeten en dachten ze nu snel iets verzinnen voordat het te laat is. Of het was vanaf dag één al de bedoeling dat deze met het oog op de finale terug zou komen. Kristof en Salar gingen de strijd aan voor deze gouden sleutel en daarmee is Kristof de allereerste Belgische finalist geworden.

De sleutel uit aflevering één was letterlijk een sleutel naar de finale. Dit houdt in dat van de Belgische bewoners Nouchine of Nawel het huis nog moet verlaten. De beste vriendinnen moeten dan hoe dan ook nog afscheid van elkaar gaan nemen. Zij hoopte samen de finale te kunnen bereiken. Alleen door deze actie loopt dat anders. Nawel vond dit absoluut niet leuk.

Nouchine vindt het vast ook erg jammer dat zij niet met Nawel naar de finale kan, maar zij kan het ook met Kristof goed vinden. In de afgelopen paar weken heb ik Nouchine nog met niemand echt ruzie zien hebben. Ze heeft een paar keer wat discussies gehad met Nawel en Salar, maar dit is allemaal uitgesproken en verleden tijd. In die tien weken heeft zij nooit iets gekocht dat slecht was voor de groep, heeft zij nooit compleet aan zichzelf gedacht.

Ze heeft haar beste vriend Salar gered toen zij dit als Little Brother kon en verder heeft zij met iedereen heel de tijd plezier gemaakt. Ze heeft altijd haar eigen weg gevolgd maar nooit meegedaan met nominatie strategieën. Toen zij vorige week voor het eerst probeerde strategisch te stemmen mislukte dit compleet. In plaats van dat Kristof met de meeste stemmen genomineerd werd werden het ineens Julio en Nawel.

Dit jaar zijn er best wel wat spelers die ver zijn gekomen zonder ooit genomineerd te worden. Nouchine, Grace en Tobias hebben de laatste zes bereikt zonder ooit genomineerd te zijn. Kristof is ook alleen maar in week één genomineerd toen Nawel en Salar in het datacenter bewoners moesten nomineren. In deze groep blijkt dat het echt helpt als je met iedereen omgaat en het met iedereen kan vinden. Zowel Nouchine als Grace en Tobias praten met iedereen, hebben nooit discussies of gedoe en daarom zijn zij nooit genomineerd.

Een risico aan zo relatief makkelijk door het spel heen schieten is dat zij niet weten hoeveel fans zij hebben. Zij hebben wat brieven en kaartjes gekregen tijdens Valentijnsdag, maar verder weten zij niets. Nawel en Salar weten wel al dat zij nominaties hebben overleefd en veel fans hebben, maar of dat genoeg fans gaan zijn om de finale te behalen zal komende weken gaan blijken.

Niks missen van Big Brother 2022? Word lid van onze Facebook-groep!