Expeditie Robinson All Stars: De samensmelting
Bron: RTL/William Rutten

Expeditie Robinson All Stars: De samensmelting

Geschreven door Annemarie van der Ploeg

Op beide kampen wordt een brief bezorgd. Ze moeten alle spullen inpakken en komen niet meer terug op hun eiland. En dus verwacht iedereen de samensmelting. En meteen is iedereen nerveus en ontstaan er veel vragen. Wat voor een proef krijgen we, wie gaat er afvallen? Mensen gaan over van alles lopen fantaseren.

Bij aankomst van de proef wordt bevestigd dat dit de samensmelting is. De proef is een echte Robinson hindernisbaan die in 2 delen wordt gespeeld. Als eerste de dames en als tweede de heren. Beide winnaars spelen tegen elkaar en de winnaar hiervan wint immuniteit en met name Edith doet dit bewust naar Rita die naast haar aan het graven is.

Als de slimme Mariana als 4e aankomt beseft ze dat ze weinig kan doen, helpt een beetje aan de kant van Dominique en als die als eerste door het gegraven gat heen kan volgt Mariana haar direct. Zonder te hoeven graven en dus met minder inspanning. Edith hoort dit en kijkt verbijsterd om zich heen en gebruikt dan ook het gat dat Dominique heeft gegraven.

Dominique komt verder niet meer in gevaar en pakt de overwinning bij de dames glansrijk. Bertie wordt laatste en als ze ziet dat ze niemand meer in kan halen stopt ze om haar krachten te sparen voor het duel om de expeditie te verlaten.

Dan volgen de mannen waarbij Carlos en Niels direct voorop liggen. Niels heeft destijds van Carlos verloren die toen de expeditie won. Niels is absoluut uit op een revanche! Bij het graven in het zand weet Niels de kleine achterstand die hij had op Carlos in te lopen en is als eerste door. Niels wint uiteindelijk nipt voor Carlos die ontzettend baalt, wat goed van zijn gezicht af te lezen is. Ferry wordt hier laatste. Sebastiaan is net iets sneller.

De duels tussen de winnaars en de verliezers.

Dan de twee duels, winnaars tegen winnaars en verliezers tegen verliezers. De verliezers moeten een toren bouwen van scheve blokken. Bij beiden vallen te torens maar uiteindelijk wint Ferry en moet Bertie de expeditie verlaten. Bij de winnaars moet een staaf vastgeklemd worden en zo lang mogelijk vastgehouden worden. Een proef die Niels in zijn vorige seizoen verloren heeft van Carlos. Maar de staaf van Dominique zakt steeds een beetje. Hier wordt ook volledig op ingezoomd en uiteindelijk valt haar staaf en verliest zijn.

En dan wordt er weer een klap met een hamer uitgedeeld. De samensmeltingsproef is op winnaarseiland. Niels mag 2 mensen uitnodigen hiervoor. De rest gaat naar hun nieuwe eiland. Niels kiest Sebastiaan en tot haar grote verbazing, Rita. De verbazing is van haar gezicht af te lezen. Maar deze tactische keuze van Niels is superslim. Rita kan nu niet overleggen met Carlos en Edith op wie ze gaan stemmen.

Een historische eilandraad.

En na een samensmeltingsdiner van dus maar 3e mensen keren Sebastiaan en Rita terug naar de groep voor de eilandraad. Een eilandraad waarvan Carlos en Edith als een soort Siamese tweeling besluiten al hun stemmen in te zetten. Omdat ze anders alletwee al verloren zijn. Een van hun direct en de ander bij de volgende eilandraad.

Het andere front bestaat uit THomas, Ferry, Mariana en Do en ze beraden zich hoeveel stemmen ze in moeten zetten om Carlos weg te stemmen. En dan volgt de monsterstemming. Een pot gevuld met 31 stemmen. Afwisselend voor Dominique en Carlos en twee stemmen voor Sebastiaan. Rita heeft dus voor Sebastiaan gekozen. Carlos en Edith voor Dominique.die dan ook al hun 12 stemmen krijgt. Maar het front van Thomas, Ferry, Mariana en Dominique zelf zet in totaal 16 stemmen in op Carlos die dus de expeditie moet verlaten. Hij is tevreden omdat hij zichzelf is gebleven. Maar winnaar Carlos moet de expeditie verlaten en waarschijnlijk is Edith volgende week de volgende. En dus zulle heel veel mensen op twitter hun tevredenheid laten blijken want de actie van Edith bij het duel tussen Carlos en Hugo werd als zeer onsportief gezien, massaal veroordeeld. En heel veel mensen hopen dat Edith en Carlos nu snel uit de expeditie moeten. Wat nu al gedeeltelijk uit is gekomen.