Feyenoord in actie voor de halve finale Conference League
Bron: UEFA.com

Feyenoord in actie voor de halve finale Conference League

Geschreven door Liam Rensink Laatste update:

Vanavond neemt Feyenoord het in de eigen Kuip op tegen Olympique Marseille in de halve finale van de Conference League. Het wordt voor Feyenoord de eerste halve finale in een Europese competitie sinds 2002. In dat jaar wisten de Rotterdammers beslag te leggen op de UEFA Cup, de voorloper van de Europa League. Feyenoord en Marseille trappen vanavond om 21.00 uur af en de wedstrijd is te zien op Veronica en ESPN. 

De verwachting is dat de opstelling van Feyenoord weinig verrassingen zal kennen. Onder de lat zal Slot kiezen voor Marciano, die de afgelopen weken al de geblesseerde Justin Bijlow vervangt. De achterhoede zal vermoedelijk bestaan uit Geertruida, Trauner, Senesi en Malacia. Op het middenveld zal waarschijnlijk Guus Til weer terugkeren in de basis nadat hij de wedstrijd tegen FC Utrecht door een lichte blessure verstek moest laten gaan. Het middenveld zal gecompleteerd worden door Aursnes en Kökcü en de voorhoede zal bestaan uit Nelson, Dessers en Sinisterra. 

Olympique Marseille is geen ploeg die te onderschatten is, want de ploeg uit Zuid-Frankrijk staat momenteel tweede in de Franse Ligue 1. Dimitri Payet is de absolute blikvanger van de Fransen. Ook Arne Slot is onder de indruk van de aanvallend ingestelde speler: "Als Payet aan de bal komt, horen bij ons meteen alle alarmbellen af te gaan", laat de trainer weten op de persconferentie. De verwachting is dat Payet een vrije rol aan de linkerkant zal krijgen naast Arek Milik. De Poolse spits is geen onbekende, want Milik speelde twee seizoenen voor Ajax. 

Vermoedelijke opstelling Marseille: Mandanda; Lirola, Saliba, Caleta-Car, Peres; Guendouzi, Kamara, Gerson; Ünder, Milik, Payet

De wedstrijd tussen Feyenoord en Olympique Marseille is vanavond vanaf 21.00 te zien op Veronica en ESPN 2. De voorbeschouwing op Veronica begint om 20.30 en op ESPN word je vanaf 19.45 uur bijgepraat in Studio Europa.