Married At First Sight - Match or Mistake: Feyyaz wordt met de grónd gelijk gemaakt
Bron: RTL / ITV

Married At First Sight - Match or Mistake: Feyyaz wordt met de grónd gelijk gemaakt

Geschreven door Sonja Koolen-Masseling Laatste update:

De nieuwe dag begint voor Laury en Toychyro met een flinke work out waarbij Laury onderdeel uitmaakt van de gewichten die Toy verplaatst. Ze krijgt ook de nodige uitleg wat je allemaal met die gewichten kunt doen. Ik werd al moe van het kijken alleen.

De lovebirds Alwin en Anita groeien en groeien

Ze hebben een gesprek met matchmakers Steven en Marianne om te kijken hoe het gaat. Nou daar hoef je niet zo veel over uit te leggen. Die 2 gaan lekker, communiceren goed en het gevoel groeit.

Alwin zegt dat ze alleen aan communicatie doen en intimiteit overlaan. Tuuuuuuurrrrrrlijk. Alwin zoekt écht zijn romantische skills op en dat is gelukt. Hij heeft...jawel...de kaarsjes een keer aangestoken. Doe eens gek jongen en ga los.

Evelien is eindelijk weer in haar veilige haven

Ook de pas ontmaskerde “stalker” Evelien mag thuis weer even op adem komen. Nou heb ik geen idee waar “thuis” is bij haar, maar ze belandt bij een collega slash vriendin in huis, waar de tijd zo’n 25 jaar heeft stil gestaan. Eerlijk gezegd verwacht ik nog voorbij rijdende postkoetsen, maar die heb ik helaas niet gezien.

Alleen die stem al. Ik kreeg er compleet jeuk van en Mark had daar príma bij gepast. Misschien een ideetje? Maar kom....kind....ga zitten en vertel me over je gevoel. Nou mensen pak er maar een bak popcorn bij. Evelien en haar hulplijn zitten aan een kopje muntthee (met honing)

Dit leek meer op een gesprek bij de psycholoog, dan een gesprek met een collega slash vriendin. Het enige wat nog ontbreekt is de bank waar Evelien op kon gaan liggen en het voorverwarmde dekentje. Ja ja, Evelien was aan het overleven daar. Het viel ook allemaal niet mee om én een man te stalken én je eigen man te zien.

Home sweet home voor Brian

Hij valt dolgelukkig z’n zus weer in de armen en kan eindelijk doorademen. Hij heeft wel een leuke tijd gehad, maar al met al kan die hele vriendschap met Evelien hem ook gestolen worden eigenlijk. Na al dat geneuzel over Mark is hij met héle Evelien wel klaar. Want ze zei het een en ze deed het ander.

De laatste opdracht

De koppels krijgen allemaal de opdracht om een anonieme brief te schrijven over een ander koppel. De bedoeling is dat er in die brief iets staat, waar de koppels sámen nog aan zouden kunnen werken, maar die brief pakt voor sommigen toch écht heel anders uit.

Brian en Evelien krijgen harde woorden te verwerken en ik vermoed dat die harde woorden meer voor Evelien bedoeld zijn dan voor Brian. Ook Deveny en Feyyaz kunnen het een en ander verwachten. En wat is nou de beste plek en het beste moment om die brief voor te lezen? Jawel, tijdens het diner.

Het laatste avondmaal

Het eerste koppel komt binnen en daar spat het venijn van af! Mijn hemel, Feyyaz is alleen. Oh nee Deveny loopt er 10 meter achter en wil ook niets te drinken. Ze schenkt het zélf wel in. Wat een ongemakkelijke stilte. Die twee práten niet eens meer met elkaar. Deveny legt het gráág uit aan Roxy wat voor eikel Feyyaz is.

De positieve Toy en Laury zorgen weer voor een ontspannen sfeer. Wederom! Telkens als die 2 binnen komen wordt de gespannen sfeer beter. Alwin en Anita sluiten aan en die ogen helemaal “in love”

Mark en Yvette zijn inmiddels ook binnen en ze zijn aanwezig, maar daar is ook alles mee gezegd. Ik heb zo’n vermoeden dat die 2 wel klaar zijn met elkaar. En dan komt Brian binnen met op een afstand van een halve schaatsronde Evelien. Ze zoent Yvette wel, maar er kan een olifant tussendoor lopen. Ik krijg het meteen nog kouder.

Welke excuses weet Evelien nog meer te verzinnen?

Wat een akelig vervelend mens is die Evelien toch ook. Iedereen krijgt een knuffel en Mark krijgt niet eens een hand. En Mark was hier niet de stalker Evelien. Jij viel hém lastig en niet andersom. Ze denkt nog even dat ze er makkelijk van af komt, maar daar is Yvetteke en die zou wel kunnen waarderen dat Evelien ook háár kant van het verhaal vertelt. Daar gáán we weer!

Yvette geeft duidelijk aan, dat als Evelien éérst bij hoog en bij laag volhoudt dat ze niets voor Mark voelt of gevoeld heeft en vervolgens als een jonge schoothond achter hem aan huppelt, dat ze zich behoorlijk in de z**k genomen voelt. Die woordkeuze zijn we van Yvette niet gewend. Ga door Yvette, dit heb ik nog niet eerder van je gezien.

Evelien wordt kleiner en kleiner, want Yvette begint met “Luister lieve schat, maar jij hebt het zélf allemaal gecreëerd” Yvette geeft duidelijk aan dat Evelien haar héle experiment verziekt heeft vanaf het eerste moment dat het bekend werd dat Evelien en Mark elkaar “kenden”

Bedankt Evelien dat je het voor Mark en mij hebt weten te verpesten. Jouw schuld dat het niets geworden is. Oké....beetje erg overdreven dit! En dát zien de matchmakers ook. Zou er misschien nog méér spelen?

De “tingelingelingeling-aan-tafel-mevrouw” redt de situatie

En dan is het zover en mogen de koppels aan tafel en daar liggen de brieven! Feyyaz heeft wel trek maar wil liever niet naast de prinses zitten. Ze zoekt het maar uit met haar “ik heb last van het geluid” gedoe.

De eerste brief gaat open en ik ga ze niet allemaal citeren voor jullie. Alwin en Anita krijgen een positieve brief, zoals verwacht. Roxy en Jesse ook. En dan mogen Laury en Toy. Ook een en al lof, alhoewel ze wél iets minder klef mogen zijn. Ze weten het wél langzaam op te bouwen zeg. Dat belooft wat voor een aantal koppels.

Yvette opent hun brief en óf het handschrift is wat onleesbaar óf het wordt tóch tijd voor een leesbrilletje, want het komt er wat hakkelend uit. Of is het misschien omdat ze niet had verwacht dat ze kritiek zou krijgen? Eerst nadenken hóe je de boodschap overbrengt Yvette, vóórdat je je gevoel uit, zodat je minder emotioneel reageert. Dát is wat er staat. Daar gaat je perfectionisme Yvette.

Maakte Deveny geen deel uit van het drama-koppel?

En dan is het de beurt aan het drama koppel en Feyyaz leest de brief voor. Hij had beter een schep kunnen zoeken om een gat te graven en daarin te verdwijnen. Alwin en Anita laten geen spaan heel van hem.

Was je überhaupt wel toe aan een relatie? Je hebt mensen gekwetst, je bent een grote egoïst en je hebt Deveny onzeker achter gelaten in dit experiment. Ze heeft namelijk een groot hart en verdient een man die voor haar gaat (Hebben we het hier over dezélfde Deveny waar ik het al 14 aflevering over heb?)

Jammer ook Feyyaz dat je niets begrijpt van de definitie van het huwelijk. Dan was je misschien niet achter alle vrouwen aan gegaan. Hou je focus gewoon één keer bij 1 vrouw en voor Deveny de woorden “Je bent een mooi mens en laat iedereen in zijn waarde. Zet je zelf maar op de eerste plek want je bent het waard”. Ik rol bijna van mijn stoel!

Nou deze brief is volgens mij geschreven na 2 flessen bubbels. Alles wat Alwin en Anita over Feyyaz zeggen klopt als een bus, maar onder welke steen lagen jullie toen Deveny telkens tekeer ging?

Deveny vindt deze brief uiteraard hélemaal geweldig! SHE LOVES IT! Feyyaz hoeft vast geen kopie van deze brief. De matchmakers vinden de spiegel voor Feyyaz terecht, maar het stukje over Deveny? Doe éven normaal zeg!

Last but not least

De laatste brief is voor Brian en Evelien en die laatste ziet er tegenop om hem voor te lezen én terecht. Het falen van hun experiment wordt hélemaal bij Evelien neergelegd. Ze heeft het geen eerlijke kans gegeven. Brian is echt geweldig maar Evelien koos een andere weg. 

Evelien koos ervoor om een verhaal enorm op te blazen en heeft er met haar gedrag voor gezorgd dat Brian, Yvette én Mark de dupe werden van haar fantasie. De briefschrijvers (Toychyro en Laury) zouden gráág het verhaal van Evelien willen horen.

Toychyro vond het namelijk een compleet overbodige actie van Evelien om het verhaal zó op te blazen. Hij zegt dit ook op een toon waarbij ik me afvraag of Laury ook maar 1 letter van die brief geschreven heeft. Laury kijkt ook met een gezicht zoals ik dat van haar nog niet eerder gezien heb. Je kunt het gerust een ijzig gezicht noemen.

De schone schijn van Evelien

Evelien valt wéér in herhaling dat ze het ook opgeblazen vindt en dat het nooit haar bedoeling was, bla bla bla bla. En dán is Yvette er kláár mee en ze onderbreekt Evelien. Wat dénk je wel niet wat het met mij doet als je éérst aangeeft dat je niets van Mark wilt en vervolgens als een jonge hond achter hem aan huppelt. Ik voel me zó belazerd!

Ook Deveny wil weten wat er is gebeurd. Natúúrlijk wil Deveny het weten. Die smúlt er van! Evelien heeft Mark letterlijk geappt “Ik wil naar je kamer komen” en Yvette wil weten waaróm. Nou gewoon, Evelien wilde nog wat uitpraten. Ja en sinterklaas en kerst vallen op 1 dag. Wij zijn gek Evelien! Maar Deveny gaat maar door met vragen stellen. De diva ruikt spektakel. En éindelijk zegt Mark er iets over.

“Je hebt niet “maar” 2x geappt Evelien, je bleef maar door gaan en blééf maar achter me aankomen. Ik ben zelfs boos geworden en heb bij de lift heel vaak gezegd dat ik het niet wilde en je mij met rúst moest laten”. Ook Brian doet nog een een duit in het zakje en dit etentje kán Evelien niet meer lekker smaken. 

Brian komt er nog wel even op terug en galant als hij is geeft hij Evelien nog even een compliment dat ze tóch haar verhaal heeft gedaan en dat hij wel gelooft in de oprechtheid van haar woorden zojuist. Mmmmm.....dan is jouw geloof een stuk sterker dan het mijne want ik denk dat Evelien nog smóór is op Mark! Ze is Juridisch medewerker Brian en alles op juristen gebied weet zich perfect te verwoorden, neem dat van mij aan.

Het waarheidskistje als dessert

Yvette heeft de eerste vraag uit het kistje te pakken “Wie zat er in het experiment om de verkeerde redenen” Nou dat moge duidelijk zijn. Ze omkleed het weer mooi en uitgebreid, maar het is Feyyaz. Die had wat haar betreft het experiment eerder mogen verlaten.

Uiteraard krijgen Feyyaz en Deveny nog een laatste ruzie aan tafel, want Feyyaz is ronduit onbeschoft en toont zijn ware aard en dat meerdere keren. Die gast had écht al lang weg moeten zijn maar laten we eerlijk zijn, hij was met zijn prinses wél een smaakmaker. De verwijten blijven nog even over en weer vliegen en uiteraard ligt het niet aan Feyyaz.

Wat Deveny namelijk vindt dat zal Feyyaz een worst zijn. Het interesseert hem niet wat ze denkt en wat ze vindt en dat is voldoende voor de prinses. Ze staat op in haar paarse onderjurk en stiert de zaal uit. Mama Yvette probeert het nog te redden maar dat is een kansloze missie.

Coming up: 

Walgelijk en respectloos. Hoe kúnnen mensen zo zijn. En dan is het tijd om de definitieve balans op te maken. De allerlaatste STAY or LEAVE ceremonie en die wordt best pittig want Toychiro wordt boos!

Niks missen en meepraten over Married At First Sight? Word lid van onze Facebook-groep!