Married At First Sight - Match or Mistake: Chillen op het toilet en zuurstofgebrek voor Yvette
Bron: RTL / Andy Tan

Married At First Sight - Match or Mistake: Chillen op het toilet en zuurstofgebrek voor Yvette

Geschreven door Sonja Koolen-Masseling

En door naar aflevering 4 alweer en de laatste koppels worden vandaag aan elkaar uitgehuwelijkt.

Bijna zuurstoftekort voor Yvette

Yvette zit in Doorn te trappelen om uit haar práchtige trouwauto te springen.

Mark wil absoluut geen 9-17 vrouw en iets in me zegt dat hij dat ook beslist niet gaat krijgen.

Yvette hangt letterlijk bloednerveus aan de arm van (ik denk) haar vader en komt giechelend als een jong meisje binnen en ze bezorgt Mark een grijns van oor tot oor. Ze heeft nog nét geen zuurstofgebrek en ik hoop dat de flessen om een eventueel tekort op te vullen, niet al te ver weg staan.

Mark heet je toch? Met een K of met een C? lekker boeiend ook Yvette.

Mama Mark met een K voelt meteen de klik met de schoonfamilie. Of dat andersom ook zo is dat vraag ik me af.

Mark scoort de nodige punten

Mark bedankt Yvette dat ze niet meteen gillend is weggelopen, maar zó eng is hij toch helemaal niet?

En dan, als enige tot nu toe, richt hij het woord tot zijn aanstaande schoonmoeder. Dat ontroerd me toch wel enigszins en de schoonmoeder in kwestie ook. Iedereen is meteen in tranen en Yvette puft rustig verder.

Ze krijgt haar trouwgelofte er zonder flauw te vallen uit en jawel, ze zijn man en vrouw. Hóe snel kan het gaan. Wat die roze mevrouw in het supportersvak van de familie van Mark precies is, dat is me even ontgaan. Maar feit is, dat ze overal heftig bevestigend op knikt en het overal mee eens is wat er wordt gezegd. Ik hoop dat ze geen nekhernia heeft opgelopen van dat geknikkebol. 

DE KUS is niets meer dan een hug en daar moeten we het voor nu mee doen.

Praatjes vullen geen gaatjes

Tijdens het diner is Mark blij dat er een goede klik is tussen de wederzijdse families. Klein detail is dat de familie van Yvette nog niet zoveel aan het woord is geweest. En fijn dat de klik er is, want je krijgt ze er gratis en voor niets bij en dat in je directe woonomgeving.

Ik vraag me af of de stembanden van Mark wel eens op “pauze” staan. Hij vertelt dat hij hobby kok is en dat vertelt hij níet in 1 zin. Als er wordt gevraagd of zijn armband een speciale betekenis heeft, dan vertelt Mark daar gráág over. Dat deze uit China komt  en ook de rest gaat niet in 1 of 2 zinnen. Adviesje voor Yvette: Voorzichtig zijn met vragen! Als je vraagt moet je met het antwoord leven. Yvette eet lekker verder want er valt tóch niet zoveel te zeggen.

Op de hotelkamer vat Yvette de trouwdag samen als “heel leuk, maar vermoeiend”. Ja Yvette, constant moeten luisteren is héél vermoeiend. Gelukkig staat er een groot rond bad gevuld in de bruidssuite waar ze lekker samen in kunnen. Mark laat zich lekker zakken en Yvette zit op de rand van het bad. Ik dacht serieus dat ze niet in dat bad ging zitten, ze had namelijk haar kleren nog aan.

Nou ja kleren. Ik weet eigenlijk niet wat het was. Het deed mij heel erg denken aan het ondergoed van die dames uit die ouderwetse wild-west films. Ken je ze nog die films? Niet? Echt een keer gaan kijken!

Voordat ik klaar was met me verbazen over haar pakje, laat ze zich met pakje en al in het bad glijden. Je ziet de stof doorzichtig worden en ik krijg meteen een “Wet T-shirt competitie” gevoel. 

Morgen gaan ze samen op huwelijksreis, maar nu maar eerst even je natte pakje uittrekken Yvette. De volgende dag vertrekt ook dit stel naar het práchtige Saint Martin. 

Liefdeslessen voor maagdelijke Jesse

Het laatste koppel wordt aan ons voorgesteld. Roxy (29), gezellig type, zachte G, veel vrienden en ook zij heeft een vertrouwen-issue. Maar dansen op tafel dát kan ze dan weer wel.
Ze gaat trouwen met (Jesse 26) Hij heeft nog nooit een relatie gehad maar wél een jacuzzi (híj wél) en hij woont nog bij papa en mama. Hij zegt een moederskindje te zijn en als ik hoor wat mama allemaal voor hem doet, krijg ik een hoog Joep 2.0 gevoel.

Zijn vrienden krijgen in de jacuzzi onder het genot van een pot bier bijna een rolling want Jesse heeft de bijnaam “sukkel in de liefde”. Hier is nog wel wat eer aan te behalen Roxy en deze gozer kun je nog hélemaal naar je hand zetten.

Hot tropical vibes bij Brian

Brian en Evelien worden wakker in de bruidssuite in de tropics en ik loer even snel onder het dekbed bij Brian. Zie ik het nou goed dat hij een complete tweedelige pyjama aanheeft? Bestaat dat nog? Misschien heeft hij hem wel aangetrokken ná de afwijzing van de vorige avond. En hij wilde toch écht alleen maar een knuffel Evelien. Ook de verzorgende factor die Brian heeft vindt Evelien niet zo charmant maar Brian daarentegen voelt alleen maar “positive vibes” en daar voelt hij er véél van.

Toychiro brengt zijn tijd chillend op het toilet door

Toy en Laury staan samen in de badkamer en Laury vraagt hoe hij zoal zijn vrije tijd doorbrengt (of woorden van gelijke strekking) Nou dat is niet zo ingewikkeld. Toy zit graag te chillen op het toilet. Duidelijk toch? Laury ontdekt dat Toy wel een beetje ijdel is en hij mag vooral niet meer tijd nodig hebben met zich optutten dan zij. Dat zou wel wat vreemd zijn. Die 6 paar schoenen van Toy vindt ze óók wel een dingetje. Ik hoop dat het z’n enige verslaving is.

Brian en Evelien gaan de diepte in

Brian heeft in zijn jeugd allemaal nare dingen meegemaakt en Evelien begrijpt helemaal wat hij bedoelt, al vóórdat hij zijn zin heeft afgemaakt. Het wordt een diepgaand gesprek waarin ze iets meer over elkaar ontdekken, met name dat je zelf de slingers op het hangen.

Groene Jesse en zachte G Roxy zeggen als laatste JA

De grote dag is aangebroken en Jesse stapt bloednerveus de grote parktuin in waar het allemaal gaat gebeuren. De familie roept een aantal keren hoe leuk hij is en er komt een lichtelijk hijgend “ jááááá?????” uit zijn mond. Jesse lijkt opgelucht dat hij goedgekeurd is. Ja hoor Jesse, ze vinden je een lekker ding.

Bij Roxy dringt in de auto pas door wat ze aan het doen is en het besef komt langzaam van deze enorme stap. Ze ziet Jesse staan en het eerste wat ze denkt is, gelukkig het is een knappe vent. Ze geven elkaar een slap handje. Mmmmm... That’s it???

En daar komt voor de laatste keer de BABS. Deze hebben ze zo te zien uit een Amish collectie getrokken. Ik weet niet waar de matchmakers al die BABS-en vandaan hebben geplukt.
Eerlijk gezegd ben ik blij dat dit de laatste 2 geloftes zijn, want 14 van die ingestudeerde stukken zijn meer dan voldoende.

Roxy is er kennelijk bij het begin van het voorlezen al klaar mee, want ze dreunt hem zonder adem te halen op. Ze wordt nog net niet blauw. Je kunt er maar beter van af zijn. Het JA woord is eruit en volgens vriendinnen is dit een 100.000% procent zekere match. Nou dát zullen we nog wel even zien.

Jesse vindt de zachte G van Roxy wel een afknappertje maar het is nog niet echt storend voor hem. Hij vertelt haar tussen neus en lippen door dat hij nog maagd is, dus werk aan de winkel Roxy. Mocht die zachte G nou écht een probleem opleveren, kan Roxy nog altijd de overstap maken naar Feyyaz. Dat gaat sowieso niets worden met de prinses en haar hoge eisen.

Fluffy duffy Alwin en Anita

Samen op een boot, de haren van je kersverse vrouw in je mond, zon zee en winkeltjes, wat wil je nog meer? Ze gaan lekker shoppen en besluiten 2 armbanden te kopen die ze vervolgens bij elkaar om de enkel knopen.

Wat mis ik hier? in ieder geval vind Anita de enkel armband prachtig om de poot van haar Alwin. (Ze zegt het écht) Ze krijgen een steeds grotere klik samen en in het water vinden ze elkaar. Ik hoop dat dit de sensationele match wordt waar we op wachten.

Kibbelen alsof je al jaren getrouwd bent met die kleuter

Kendall en Rizwan irriteren zich verder aan elkaar en ook tijdens een romantische boottocht kan Kendall het niet laten om alles behalve subtiel te zeggen dat ze Rizwan eigenlijk maar bekrompen vindt. De snotneus. Er komt een plankje lekkers voorbij met allemaal onbekende dingen voor Rizwan.

Hij zegt eerlijk dat je hem net zo blij maakt met gewoon een bakkie chips. Kendall moet hem toch wel even wat niveau bij brengen vindt ze, móchten ze samen verder gaan. Geen krab en geen kreeft? Doe ff normaal, dat is toch alledaagse kost!

Betuttelende Kendall kan het even niet laten om er nóg een keer in te wrijven hoeveel volwassener zij is omdat ze 4 jaar ouder is. Mijn mening over haar is 180 graden omgedraaid en daar kan ook een voorbij zwemmend gezinnetje dolfijnen niets meer aan veranderen.

Gelukkig kunnen ze álles goed uitpraten en het daarna achter zich laten.....althans, dat zou de bedoeling moeten zijn. Rizwan dacht dat alles uitgesproken was maar Kendall haalt wéér die oude koe van 4 jaar uit de sloot en het gezemel begint van voor af aan. Bij Kendall vloeien tranen en ze wil haar moeder bellen. Waarom is die man ook zo puberaal. 

Dan komt “de doos van de waarheid” op tafel en jaaaaa hooooooor, dat wordt wéér hommeles en uiteraard gaat het wéér over de onvolwassen Rizwan. Nu weten we het wel Kendall en Rizwan ook!

Het nachtleven van Prinses Deveny en Prins Feyyaz

Bij Deveny en Feyyaz staat éindelijk iets gezelligs op het programma. Eens even kijken of Deveny ook dit weet te verzieken. Ze gaan het nachtleven in want een rondje salsa moet er wel gedanst worden als je in de tropics bent.

Opgedoft met weinig aan gaan ze richting een club, waar Feyyaz met zijn handen úit zijn broek echt zijn best doet te bewegen. Van links naar rechts en weer terug. Hij doet écht z’n best die jongen. Ze hebben vooraf een shotje genomen, dus móet goed komen vannacht.

Hij zit in z’n bubbel te genieten van het tropische gevoel, kijkt om zich heen.....en wég is de prinses. Hij spot haar al gauw in de armen van allerlei andere salsa-achtig-bewegende mannen. Daar sta je dan als kersverse echtgenoot zonder vrouw.

Deveny vermaakt zich zo te zien uitstekend en dat sexy salsa feestje wordt voor haar ruw verstoord door haar man die haar uit de armen van een salsa-boy zonder verdere intenties trekt. Tijd om te gaan Deveny! Feyyaz is er klaar mee!

Ik hoop dat we bij de volgende aflevering gaan zien hoe deze nacht verder gaat. Ik vermoed dat Feyyaz niet gaat proberen lepeltje lepeltje te gaan liggen, als ze al in hetzelfde bed gaan slapen. Misschien liggen er nog wel kruimels in en slaapt Deveny op de bank, alhoewel die kans vrij klein is.  Ze weet namelijk wat ze WILT en wat ze niet WILT en geprik in haar rug WILT ze zéker niet.

Coming up: Laury krijgt rijles van Toychiro zonder rijbewijs, Mark moet zijn snater houden en er komt professionele hulp voor “kleuter” Rizwan en zijn volwassen vrouw Kendall.

Niks missen en meepraten over Married At First Sight? Word lid van onze Facebook-groep!