Married At First Sight - Match or Mistake: Mark stort helemaal in en Kendall wil wel swingen
Bron: RTL / ITV

Married At First Sight - Match or Mistake: Mark stort helemaal in en Kendall wil wel swingen

Geschreven door Sonja Koolen-Masseling

Bij Alwin en Anita wordt een hulptroep ingeschakeld voor een helicopterview, want ze komen maar niet uit de mist samen. Anita wil graag babystapjes maken en de vraag is of Alwin überhaupt nog wel wil lopen en of hij zijn geparkeerde aantrekkingskracht weer van stal gaat halen voor Anita.

Alwin voelt het muurtje van Anita en dat muurtje was er volgens Anita de eerste 2 dagen niet, want toen vond ze het nog leuk. Dat heeft ze nu niet meer. De verbazing bij Alwin is groot. Dit had hij niet aan zien komen. Ik hoop dat het stof nog van de muur af gaat bij Anita, maar ik héb zo mijn twijfels.

Het uur van de waarheid voor Mark

Gedragsbioloog Patrick neemt Mark onderhanden om uit te zoeken of de mug een olifant is. Hij doet z’n intro waar het gesprek over zal gaan en Mark heeft écht geen fláuw benul van wat Patrick vertelt. Tinder Mark, daar ken je Evelien van.

Mark is heel helder in zijn antwoord. Hij heeft Evelien niet herkend. Sorry Evelien, je hebt weinig indruk gemaakt. Mark is een man van normen en waarden en als hij je wél had herkend dat zou hij dat gezegd hebben en ook Brian hebben ingelicht.

Mark legt nog even uit dat op Tinder alleen maar een foto stond, en hij haar daar écht niet van heeft herkend. Dát krijg je er nou van als je foto’s op je profiel zet die in de verste verte niet op je lijken Evelien. Niets is namelijk zo mooi als het lijkt, ook Evelien niet.

De stress schiet uit Yvette’s oren

Nadat Mark is bijgepraat komt Yvette erbij. Het is een opluchting voor haar dat hij Evelien niet eens kan pláátsen in zijn hoofd, laat staan dat hij haar herkend heeft. Waarom schiet de stress dan zo ongeveer haar oren uit? Nou gewoon, ze zit er mee dat er intieme gesprekken zijn geweest tussen Mark en Evelien en dat Mark dát niet meer weet. Ik hoop dat Yvette alles heeft opgenomen wat er is gezegd, want zijn geheugen is kennelijk zéér selectief.

Mark wordt heel erg emotioneel vanwege het verdriet van een ander. Hij moet leren 1 vrouw te pleasen en dát is Yvette. Maar Yvette vraagt zich ook af of Mark háár niet ook zal vergeten. Mark zegt met gierende longkleppen “jou vergeet ik nóóit”  Ik hoop niet dat hij dát ook tegen Evelien heeft gezegd.

Mark moet weer huilen en komt niet meer uit zijn woorden. Ik heb echt wel met hem te doen. Hij is zo blij met de match met Yvette en zij heeft net als ik met hem te doen. Wat een tranen, hij blíjft er bijna in. Beetje jammer dat Mark de angst van Yvette niet oppakt, daar krijgt ze namelijk verder nul reactie op behalve het “ik vergeet jou nooit” gesnik.

Mannenpraat en vrouwen gekwaak

Voordat de “Stay or Leave” ceremonie begint komen de mannen nog even bij elkaar en natuurlijk de chickies ook. Anita is meteen duidelijk, ze is er wel klaar mee. En vreemd genoeg hoor ik vaak voorbij komen dat ze nu toch zo langzamerhand wel iets moeten vóelen. Zoek...zoek dat gevoel. Alsof het ergens in een kastje ligt te wachten op jullie.

Het komt...of het komt niet maar ga er alsjeblieft niet op zitten wachten of er naar op zoek (misschien dat ik solliciteer naar de functie van matchmaker de volgende ronde)

Ik krijg bij het woord “ceremonie” altijd beelden van iets vrolijks, een feestje. Ik vraag me hoeveel vuurwerk we op dit “feest” kunnen verwachten.

Evelien moet zich meer openstellen (alweer) en ze wil eigenlijk wel weten hoe fysiek de andere meiden zijn geweest. Nou dáár wil Deveny wel iets over kwijt. Ze is héél fysiek geweest met Feyyaz, want die zoen op de trouwdag was wel erg heftig. Herinneren jullie je dat schampschot nog? Was inderdaad érg heftig Deveny, maar ja als je al 27 jaar single bent, snap ik dat wel. Die bewuste kus was de enige en waarschijnlijk ook de laatste.

Roxy geeft aan wel intiem te zijn geweest wat Jesse graag bevestigd bij de mannen en zelfs Kendall heeft gezoend. Hoe bijzonder dat je op je trouwdag een enorme aantrekkinskracht zegt te voelen en nu beweert dat je die absoluut niet hebt/had. Kendall weet nu wel wat ze wil. Feyyaz wil ze wel. Die vindt ze woest aantrekkelijk en laat Feyyaz nou net in de Bonus zijn én hij is ook wel klaar met Deveny. (halleluja)

De allereerste STAY OR LEAVE ceremonie

De koppels moeten allemaal ieder voor zich opschrijven of ze willen blijven of dat ze willen vertrekken. Als ze weg willen, dan moeten ze dat wél béiden hebben opgeschreven. Heeft er een “LEAVE” opgeschreven en de ander “STAY” dan móeten ze blijven.

Maar als je het slim speelt, kun je ook “STAY” opschrijven en dan niet om aan je éigen relatie te werken, maar om een van de andere vrouwen en/of mannen te gaan ontdekken. En ze komen natuurlijk alle 14 niet uit een ei.

Wilde je weg? dan heb je pech

De matchmakers zitten naast elkaar en de koppels mogen op hét bankje tegenover de matchmakers gaan zitten. Het eerste wat wordt gezegd is, dat ongeacht wat ze hebben opgeschreven, dat deze eerste ronde iedereen blijft. Deveny is in shock en zij niet alleen. Ja jongens...dát wordt dus alsnóg werken aan je relatie.

Het bankje van de waarheid

Laury en Toy bijten het spits af en daar zit niets verrassends bij. Het is 2x STAY. Laury is nu blij dat ze een man heeft die lief is. Ze was het gewoon niet gewend. Ze voelt zich voor het eerst sinds lange tijd veilig bij iemand. Zelfs zonder kerstboom. Hoe lief. Wat is dat toch steeds met die vraag “zijn jullie verliefd” Wat ís dat precies? Verliefd.

Alwin en Anita crashen op de bank en hij geeft aan het te hebben onderschat. Anita wil zo graag die diepte in. Ze wil zo graag een luisterend oor met échte interesse. Maar Alwin kan zo’n gesprek niet forceren. Jonge jonge filosofeer toch niet zoveel. Wat gaat het worden STAY or LEAVE? Ga de aflevering maar lekker kijken, dan wordt het duidelijk en als je hem hébt gezien ook.

Kendall en de kleuter op het bankje

Mevrouw Kendall is spontaan vergeten dat er in het begin een vonk was. Dat is nou het gevolg van het ouder worden Kendall. Je geheugen. Daar heeft Rizwan geen last van (het voordeel van een jonge man) En ja daar is het 28/32 onderwerp weer.  En hoezo mis je die aantrekkingskracht? Je was foxwild toen je hem zag!

En dan komt de aap uit de mouw en Rizwan vraagt het gewoon: "Liggen er kapers op de kust?" Rizwan gaat namelijk écht niet haar tweede keuze zijn. Dat is hem één keer eerder overkomen en dat wil hij dus nooit meer.

Kendall geeft al stotterend toe dat er wél iemand is die ze aantrekkelijker vindt dan Rizwan, en Deveny krijgt bijna een rolling en Feyyaz krijgt het Spaans benauwd. Je WILT toch van hem af Deveny? Dit is je kans. Als Kendall STAY invult dan kun je je afvragen voor wie ze dat doet. Ik weet het antwoord wel! Jullie ook? 

Evelien weet het even allemaal niet meer

Nou gaat het komen. Brian en Evelien mogen op het bankje plaats nemen. Of Evelien er heel blij van wordt kun je je afvragen. Evelien is voor de verandering een keer duidelijk. Ze heeft namelijk fysiek niets met Brian, maar dat heeft Brian gelukkig ook niet met haar. Nee hij heeft al diverse andere dames gespot.

En dan ineens zegt Evelien dat ze niet voor niets nog niet zo lang geleden een match had met Mark en dat ze hém wel leuk vindt. Je ziet Yvette verschieten en kwaad worden. Mark zegt een béétje onnozel “ik sta aan jouw kant”. Hallo Mark het is geen competitie of zo.

Yvette snapt er niets meer van. Heeft ze 24 uur energie in Evelien gestoken omdat het één groot drama was en nu zegt ze doodleuk dat ze haar man nog leuk vindt. Bedankt Evelien. Lekkere “vriendin” ben je.

Je gedrag was niet heel chique Evelien

Evelien doet weer haar drama verhaal hoe enorm de shock was maar dáár maakt gedragsbioloog Patrick abrupt een einde aan. Eindelijk iemand die het tegen Evelien zegt. Je hebt hem niet eens in het écht gezien. Wat denk je hoeveel mensen er via een chat daten en af en toe bellen en dan is het ineens over. Zó ersntig is het allemaal niet. 

Patrick vraagt: "wáárom ben je niet gewoon naar Mark gegaan en moest je het wél zo nodig in de hele meidengroep rondbazuinen? Het gaat toch om jou en Mark. Maar die laatste heb je er hélemaal buiten gehouden. Dat is allesbehalve netjes Evelien".

Do they STAY or do they LEAVE. Nou Brian wil wel blijven, maar zegt er niet bij wíe hij wil onderzoeken want dát is natuurlijk ook hélemaal de bedoeling niet, dat hij een ander uit kiest. Hou het bij je eigen vrouw Brian. En Evelien.....die weet het weer eens niet zo goed. Heerlijk dat doortastende karakter die vrouw. Maar wélke keuze máken ze?

Hoor je wel wat ik zég Mark?

Yvette voelt zich eenzaam. Waarom is me niet helemaal duidelijk. Is het misschien meer omdat Evelien nu ineens interesse heeft in Mark? Want dát raakt haar namelijk wel. 

En dan mag Mark. Hóu je vast want Yvette heeft net een enorme kwetsbaarheid getoond en wat zegt die slimmerik “Ik vind het het érgst voor Evelien en voor Brian natuurlijk. Want Mark vindt Evelien een práchtige vrouw om te zien enz enz enz.

Je ziet Yvette al op de bank wippen en ze zwaait er nog niet niet bij “Hallo Mark, Joehoe.....en ik dan???” Oh ja voor jou vind ik het ook rot natuurlijk. Beetje jammer dat Yvette als derde en laatste wordt genoemd in deze soap door Mark.

Heb je wel gehoord wat Yvette allemaal heeft gezegd Mark? Hoe kwetsbaar ze zich heeft opgesteld? Je hebt er geen fluit van begrepen want je zit voor de verandering weer eens in de “IK modus”. Ik ben benieuwd of je er in de volgende aflevering uitkomt, uit die modus.

Dit gaat volgende aflevering absoluut nog gevolgen hebben dat geef ik jullie op een briefje. Er zit nog véél meer oud zeer en een nieuwe fase komt er aan. De stellen gaan samenwonen. Dat wordt vást heel erg gezellig!

Niks missen en meepraten over Married At First Sight? Word lid van onze Facebook-groep!