Married At First Sight - Match or Mistake: Het enorme ego van Feyyaz loopt een deuk op
Bron: RTL / Andy Tan

Married At First Sight - Match or Mistake: Het enorme ego van Feyyaz loopt een deuk op

Geschreven door Sonja Koolen-Masseling

Na de explosie tijdens het eten gaat Rizwan naar buiten om stoom af te blazen en Mark komt bij hem om te laten weten dat hij er voor Rizwan is, mocht hij dat willen.

Het hele voorval blijkt tussen Rizwan en Feyyaz búiten de camera om, al uitgepraat te zijn na de eerste ceremonie en Feyyaz moest het dan tóch nog zo nodig even voor de camera aan de orde brengen. Nou wíl je shit Feyyaz, dan kríjg je shit!

Je kunt beter je mond houden Feyyaz

Feyyaz moet vooral maar níet meer tegen Rizwan praten want die wist vanaf dag 1 dat hij nep is. Hij had het wel door. Ik moet bekennen dat ik het niet door had en dat ik Feyyaz écht aardig vond. Met de nadruk op vónd! Want ik weet nu wel zeker dat Feyyaz maar met 1 bedoeling zo aardig was. Hij wilde vrouwen “scoren”

Binnen blijft de sfeer gespannen aan tafel en Alwin wil wel eens weten wat Feyyaz van Anita wil. Want hij is ook niet achterlijk natuurlijk. Hij verwijt Feyyaz dat hij nooit tegen hem heeft gezegd dat hij Anita leuk vindt, maar wel tegen iedereen die het maar wilde horen. Uiteraard heeft Feyyaz weer excuus op excuus. Ja maar dit en ja maar dat.

Ik vind jouw vrouwtje leuk

Wat een irritant die Feyyaz. Hij vraagt doodleuk aan Alwin of het hem dwars zit dat hij “zijn vrouwtje” leuk vindt. Hij beweert dat er diverse vrouwen zijn, die hebben aangeven dat ze hem leuk vinden. Wat een ego.

Deveny legt éventjes uit dat er inderdaad 2 vrouwen zijn geweest die hem wel knap vinden, maar zodra ze hem iets beter leerden kennen was die aantrekkingskracht snel weg. Ze schaamt zich dat ze in deze situatie terecht is gekomen. Ze voelt zich lelijk hierdoor en dat legt ze even uit...in het Engels.

Feyyaz komt terug en schuift weer aan. Een vreselijk ongemakkelijke situatie voor hem. Er is er maar één persoon constant aan het woord en dat is Feyyaz. Deveny probeert hem uit te leggen dat het niet oké is dat hij naar alle vrouwen lonkt. Yvette zegt, dat als hij niets meer met Deveny uit wil zoeken, dat het dan tijd wordt om te gaan. Maar Feyyaz wil het niet begrijpen en zegt “Da bepaal gij toch zeker nie?”

Wil de enige echte F*CK-boy opstaan?

Alwin vraagt aan Anita of ze zelf wil vertellen wat ze er van vindt dat Feyyaz ook achter háár aan zit. En dát doet ze! Ze zegt heel duidelijk dat ze hem wel interessant vond, maar dat dit alleen voor zijn kop gold. Feyyaz heeft kennelijk buiten de camera om tegen Anita gezegd dat hij voor Anita wil gáán.

Zou hij datzelfde ook tegen Kendall hebben gezegd? En dan vóórdat hij het tegen Anita zei of daarna...of misschien tegelijkertijd? Wil de enige echte F*CK boy opstaan? Want je ging wel over de zeik dat je zo werd afgeschilderd tijdens de ceremonie door Rizwan, maar dat beeld klopt gewoon voor de volle 100%.

Anita legt éven uit hoe het zit 

Anita legt uit dat ze heeft gezegd dat ze Feyyaz een interessante jongen vindt en dat dit ook bij Alwin bekend was, die dit bevestigd. Maar dat Feyyaz zich niets in zijn hoofd moet halen want ze kiest helemaal voor Alwin en dus níet voor hém. (Ik voel de deuk in z’n ego hier helemaal)

Deveny kan er wel om lachen en zegt: “Dit voelt als pay-back omdat Feyyaz de héle dag met andere vrouwen bezig is” Ze vindt het ook wel een beetje zielig voor Feyyaz dat hij een blauwtje loopt bij Anita omdat ze weet dat hij Anita oprecht leuk vindt. Maar ja...dat vond hij van Kendall en Roxy ook.

En Rizwan eet onverstoorbaar door in zijn eigen bubbel

Yvette werpt zich nog even op als moeder overste en zegt dat ze het klo*** excuus, ze bedoelt vervelend vindt dat het ten koste van Deveny gaat en iedereen beaamt dat. Dan wordt er door 11 mensen geroepen “KLAAAARRRRRR” behalve door Rizwan, want die zit ietwat bezijden de realiteit te hakken in z’n stuk vlees en staart alleen maar naar zijn bord.

Alwin toast op een gezellige voortzetting en geen drama meer. De matchmakers hebben haarfijn door dat Feyyaz alleen maar het kereltje speelt wat aan het shoppen is naar vrouwelijk schoon en geen enkele verantwoording wil nemen. Ze vinden Rizwan zoveel volwassener. (Kijk Kendall....daar ga je met je 32 jaar)

Een middernacht borrel

De groep verzameld zich beneden in de lobby omdat Mark om middernacht jarig is. Ze vieren een feestje en ik zie Rizwan weer een beetje ontdooien en zijn best doen er het beste van te maken. Brian en Evelien doen een salsaatje, Nou ja Brian dan, want het lijkt wel of Evelien vanaf haar nek in het gips zit, zo stijf als ze beweegt. Het wordt gelukkig maar kort uitgezonden.

Laury ligt nog steeds ziek op bed. Toy verzorgt zijn schatje echt zoveel hij kan. Fruit, melk, thee. Toy doet zijn uiterste best. De STAY or LEAVE kaarten zullen ook in bed ingevuld moeten worden want bij de ceremonie die er aan zit te komen zullen zij niet aanwezig zijn.

Feestontbijt voor de jarige Mark

Ik hoor de “voice-over” zeggen, dat de groep Mark gaat verrassen met een verjaardagsontbijt. Maar de groep bestaat uit maar 3 koppels. Een duidelijke splitsing is zichtbaar. Uiteraard is haantje Feyyaz ook van de partij. En oh wat is ie grappig (NOT) met zijn opmerking “Je wordt maar één keer 74 toch? Jammer joh dat je dat in twee keer moet zeggen omdat niemand luistert.

Deveny laat éindelijk een stukje binnenkant zien

Omdat het tussen Deveny en Feyyaz niet opschiet (nee gek hé als je man met alle andere vrouwen bezig is) krijgen ze een gesprek met Patrick en Lotte.

Deveny kan zich niet openstellen door het gedrag van Feyyaz. Hij heeft uiteraard een goede reden waarom hij achter andere vrouwen aangaat want Anita heeft hem heel veel signalen gegeven dat ze hem leuk vindt. Als Anita dát niet had gedaan had hij nooooooooit naar een andere vrouw gekeken. Wie neem jij in de maling Feyyaz??

Patrick vraagt wat dat met Deveny doet en Deveny heeft met name moeite dat Feyyaz niet geïnteresseerd is in 1 vrouw maar in méérdere vrouwen. Dat geeft haar het gevoel lelijk te zijn. Er komen tranen, want zij heeft als kind altijd issues gehad vanwege haar huidskleur.

Feyyaz staat helemaal te glimmen als hij vertelt dat vrouwen hem zien als een knappe man, een womanizer, een charmeur, een playboy en matchmaker Patrick is daar wel klaar mee. Wat een egotripper zeg. Hij zegt waar het op staat, dat Feyyaz het héérlijk vindt dat hij zo gezien wordt. Hij genie van die aandacht. Maar zó stoer is die Feyyaz niet. Allemaal uiterlijk vertoon want ook híj heeft geworsteld in zijn jeugd met pesterijen.

Alwin en Anita gaan een verhitte strijd aan

Anita en Alwin gaan samen op pad om het tegen elkaar op te nemen tijdens het karten. Anita is wel van de snelheid en de adrenaline en ik zie toch ook écht Alwin optimaal genieten. Die twee gaan steeds fijner samen. Uiteraard wint Anita de race.

De tweede STAY or LEAVE ceremonie is een feit. Het bankje staat klaar voor het eerste koppel. Maar dat koppeltje zit er niet want Laury ligt nog ziek op bed. De matchmakers hebben de mapjes van Toy en Lau en uiteraard blijven de love-birds.

2 aparte woningen voor Rizwan en Kendall

Dit koppel woont al niet meer bij elkaar en je hoeft niet helderziend te zijn om te raden wat er gaat gebeuren de volgende aflvering. Rizwan is helder dat hij niet de opvliegende jongen is, die gisteren op de kast werd gejaagd door Feyyaz. Hij wil naar huis. Gewoon zijn leven weer oppakken.

Wie er verder blijft en wie er gaat, dat mogen jullie tijdens de volgende aflevering lekker zelf gaan bekijken. Ik verklap natuurlijk niet álles.

Niks missen en meepraten over Married At First Sight? Word lid van onze Facebook-groep!