Holland’s Got Talent: De tweedeling die toch weer samen komt
Bron: RTL / William Rutten

Holland’s Got Talent: De tweedeling die toch weer samen komt

Geschreven door Sebastiaan Boers

Het is weer vrijdagavond en dus tijd voor Holland’s Got Talent. Een nieuw seizoen met veel nieuwe gezichten. Vorige week gaf ik aan dat ik toch een beetje moest wennen aan twee juryleden. Nou niet alleen ik moest dat. Ook Chantal en Dan moesten nog even aan de nieuwkomers Marc-Marie en Edson wennen. Gelukkig ging het om een klein grapje, de juryleden kunnen het prima met elkaar vinden.

De grap over Jamai

Het duo-presentatie van Jamai en Buddy smaakt ook wel naar meer. Een leuke vernieuwing vind ik het. De twee lijken prima op elkaar ingespeeld. Zelfs Jamai werd door een kandidaat in de maling genomen. Een sterke man die maakte de grap Step Right Up. Dat is natuurlijk de bekende debuutsingle geweest van Jamai. Zelf kon hij er niet zo om lachen, maar het publiek wel. Ik denk de kijkers ook wel.

Kersvers jurylid Marc-Marie kwam heel scherp uit de hoek. Zijn commentaar is soms een verrassende mix tussen Gordon en Paul. Zo was daar een vrolijke zanger, die zichzelf Panter noemde. Zijn optreden was vrolijk en aanwezig kan ik wel stellen. Volgens Marc-Marie niet zo echt. Hij stelde zich zo de hel voor, maar bedoelde het niet zoals hij het zei. In feite is Marc-Marie een light-versie van Gordon.

Cabaret. Ik ben er gek op. Marc-Marie kan soms erg grappig uit de hoek komen. Maar als een kandidaat het probeert, is het vragen om moeilijkheden. Zo was daar een grappenmaker die de plank wel heel erg miste. Gelukkig kreeg hij de nodige tips om aan zichzelf te werken. Het is ook niet makkelijk om grappig te zijn. Imitaties is helemaal een vak apart. Maar dat heeft de kandidaat in kwestie wel gemerkt denk ik.

Dan een levende zeemeermin die danst in een bak met water. Je denkt dit kan toch niet echt gebeuren? Maar het was toch een beetje apart en toch ook fijn om naar te kijken. Met een betoverende glimlach pakte ze de zaal in. De zeemeermin in kwestie had bovendien nog een relatie met de rolschaatser van vorige week. Dat wordt nog een spannende strijd! Gaan ze dan met rolschaatsen het water in? Rolschaatsballet?

Beetje opgeblazen

Even leek het programma van Chantal en Martijn terug te keren op de buis. Een kandidate, genaamd Bella Ballon, deed een act met ballonnen. Nou dat was een beetje opgeblazen natuurlijk. Een woordgrapje kan dan niet uitblijven. Helaas voor Bella spatte haar droom uit elkaar. Ze ging met een knal het podium. In haar act werd bovendien geknipt. Alsof er een beetje lucht uit gehaald is. Of was het een montagefoutje? De ballon zal nu wel geknapt zijn.

Deze tweede aflevering werd afgesloten door een mooie boodschap. Een zangeres deed haar emotionele verhaal over pesten. Een nummer van Demi Lovato bekende veel voor haar. De zaal, de jury en ik denk de kijkers thuis ook kregen kippenvel. Het zou een mooie Golden Buzzer moment kunnen zijn. Maar met vier keer een ja, is ze in ieder geval door naar de volgende ronde.

Langzaam maar zeker ga ik wennen aan de nieuwe jury. Ik denk dat ik als kijker er even in moest komen. De komende weken zal het wennen over gaan. Deze jury is weer eens wat anders dan anders. Soms is verandering ook goed. Soms is verandering nodig. Maar toch, eerlijk is eerlijk, vind ik het jammer dat Paul niet meer te zien is. Maar ook dat gevoel zal snel verdwijnen.

Holland’s Got Talent is iedere vrijdagavond om 20:00 uur te zien bij RTL4.