Holland’s Got Talent: Moet je ook maar DURFen hé?!
Bron: RTL / William Rutten

Holland’s Got Talent: Moet je ook maar DURFen hé?!

Geschreven door Sebastiaan Boers

Het is weer vrijdagavond en dus tijd voor Holland’s Got Talent. Toch wel mijn favoriete talentenjacht van de Nederlandse televisie. Een avondje genieten van het talent wat er in Nederland rondloopt. Naja talent in Nederland? Het is ook wel vaak internationaal. Zo doen er steeds meer en meer mensen mee van buiten Nederland. Neem nu als voorbeeld een Italiaanse zanger.

Balla Balla Balla Balla. Ja, echt dat zong hij. Wat een zomerse hit is dat zeg. Een kandidaat die de hele zaal mee kreeg met zijn eigen geschreven nummer. De zanger uit Italië heeft zelfs met André Hazes jr gezongen. Maar of je dat nu als iets positiefs moet zien, laat ik voor nu even in het midden. Het was een feestje, maar helaas voor één keer. Hij is dan helaas niet door naar de volgende ronde.

Durf jezelf te zijn

Dan drie vriendinnen die in een band zitten met de naam, Durf. Een zangcoach die tevens de moeder van één van de drie is. Ik vind dat een beetje lastig, deze moeder was ook een beetje lastig. Hoezo druk leggen op Durf?! Ik vond het niet echt heel fijn klinken. Maar dat ligt ook een beetje aan de zangcoach. Een beetje alsof ze de nieuwe presentatrice van De Zwakste Schakel is gevonden.

Ik ben ook een beetje bezorgd hoe dat ná de opnames gaat met Durf. Is de zangcoach dan echt een zwakste schakel presentatrice? De blikken van de zangcoach spraken boekdelen. Ze keek alsof ze water zag branden. RTL 4 en Blue Circle kunnen wellicht een boze brief verwachten, die ze persoonlijk langs gaat brengen. Zo’n type is het wel.

Golden Buzzer

Wat is een viool toch een fijn instrument. Een elf jarig meisje, Eline, speelde de sterren van de hemel. Wat een talent, wat een optreden, wat een muzikaal optreden. Hier word ik echt blij van zeg. Dit is toch Holland’s Got Talent op zijn best! Het publiek ging vol staat én Marc-Marie drukte op de Golden Buzzer. Meteen door naar de liveshows! Meer dan verdiend al zeg ik het zelf. Een fantastisch optreden met een nog mooier einde.

Bij Holland’s Got Talent ligt een traan vaak op de loer. Maar gevoel mag je laten zien. Dat hoort er gewoon bij. Een dansgroep hield het niet droog. Zij wilden optreden voor een overleden teamlid. Dat zorgde voor de nodige emoties. Ze wilden het optreden dan ook aan haar opdragen. Met een zaal vol fans werd het een prachtige danscat. Gevoelig, emotioneel maar bovendien prachtig.

Metal

Wrait, een metal band die een nummer van Ed Sheeran doet. Ik schrik daar dan wel weer een beetje van. Ik voel gewoon stemproblemen opkomen. Ik vind het niet heel erg overtuigend. Ik werd er een beetje van bang. Dit vind ik niet heel erg fijn om naar te luisteren. Dus ik sla deze act liever graag over. Hier wil ik niet te lang bij stil staan. Gewoon onverstaanbaar. Nee, geen Sky Radio hitje hoor.

Een buikspreekpop. De één vindt het leuk, de ander totaal niet. Ik kan er soms om lachen, maar dan moet je van goeden huize komen. Het was lachwekkend. Meer dan ik niet over zeggen. Flauw. Vervelend. Maar dan wel kleurrijk. Om het toch nog even positief af te sluiten. Nee, hiermee overtuig je mij als kijker niet. Sorry.

Dan nog even een korte terugblik naar de juryleden. Ik begin er steeds meer en meer aan te wennen. Marc-Marie en Edson doen het aardig goed. Toch een fijn gekozen jury, een groep mensen met een blik voor talent. Zij zien meteen of een act goed is, of een act je raakt of een act gewoon niet zo goed is. Ja, dit kan wel eens een zeer verrassend goed seizoen worden. Het is pas aflevering drie, ik ben benieuwd naar de rest!

Holland’s Got Talent is iedere vrijdagavond om 20.00 uur te zien bij RTL 4.