Holland’s Got Talent: Ach nee, Lisette deed weer eens mee
Bron: RTL / William Rutten

Holland’s Got Talent: Ach nee, Lisette deed weer eens mee

Geschreven door Sebastiaan Boers

Het is vrijdagavond en dus tijd voor Holland’s Got Talent. De laatste auditie aflevering alweer. Dat zijn toch vaak de leukste afleveringen. Daarin zie je toch wat talent is en wat natuurlijk niet. Zo deed daar een heel speciaal iemand mee. Niemand minder dan Lisette Brillemans stond weer op het podium. De comeback van 2022 kan ik wel zeggen.

‘Vriend van de show’

Edson en Marc-Marie waren lichtelijk in shock. Zij kennen Lisette natuurlijk nog niet. Chantal en Dan weten maar al te goed wie Lisette is. Inmiddels is ze wel een vriend van de show. Ze is niet meer weg te denken bij Holland’s Got Talent. Toch gaat het bij iedere auditie weer finaal mis. Volgens mij heeft Lisette nog nooit zoveel rode kruizen bij elkaar gezien.

Toch is het ook wel weer ontroerend om te zien. Dat je toch doorgaat, ondanks alle bakken kritiek die je krijgt. Want als we even teruggaan in de tijd. Een Gordon was allesbehalve lief voor Lisette. Hij haalde het slechte in zich naar boven. Maar Lisette beet vaak van zich af. Paul was ook niet veel beter. Nog voor ze auditie voor zijn ogen deed, kreeg ze al een rood kruis van Paul.

Je zou dan denken, genoeg is genoeg. Maar nee, niet als je Lisette heet. Ze probeerde het nog in het buitenland. Zo deed ze mee aan Das Supertalent, de Deutsche versie van Holland’s Got Talent. Daar waren ze gek op Lisette. Maar een ronde weiter? Nein, dat is niet gelukt. Dus dan maar weer in Nederland proberen moet ze gedacht hebben.

Eerlijk is eerlijk. Deze auditie deed ze toch best goed. Hoewel de zenuwen voelbaar waren dwars door de televisie, wist ze toch haar act uit te spelen. Dan beloonde het optreden met een rood kruis. Het leek weer te eindigen in een nieuw dieptepunt voor Lisette. Maar niets is minder waar. Ik geloofde mijn ogen niet. Wat er toen gebeurde is echt waanzin.

‘Golden Buzzer’

Jamaï en Buddy stormden het podium op. Ze renden naar de jurytafel en drukten op de Golden Buzzer. Daarmee is Lisette meteen door naar de halve finale. We gaan Lisette gewoon terug zien! Volgens mij is het nog niet helemaal doorgedrongen bij Lisette. Ze deed er heel luchtig over en liep gewoon weg. Weet ze wel dat ze in de halve finale staat? Of moet iemand dat nog even gaan vertellen? Lisette, als je dit leest, du bist eine Ronde weiter!

Je zou bijna de andere kandidaten van deze avond vergeten. Alles stond in het teken van Lisette. Maar er waren nog meer goede acts. Zo was daar een goochelaar die met zijn truc de jury compleet verraste. Het ging over een speciale film, die erg bijzonder gekozen was. Een act die je bijna niet helemaal kunt volgen. Bizar, heel erg bizar.

Daarnaast was daar ook een pittige meid in een paal. Haar paaldans was hardcore. Nou dat was het zeker. Een act om bang van te worden. Met enorm rode hogen hakken, probeerde ze in de paal te dansen. Echt gelukt was het niet. Ze kreeg, heel toepasselijk, twee rode kruizen. Dat paste dan weer goed bij haar hakken. Ze had wel een leuk hondje bij zich. Daar werd iedereen verliefd op.

Dan een bijdehandje. Een zangeres die danst en die Beyoncé wil zijn. Met twee andere danseressen, probeerde ze de jury te overtuigen. Ik vond het allemaal erg rommelig en die overdreven stijl vond ik ook niet fijn. Nee, iemand die zo uit de hoogte doet, hoort niet thuis in Holland’s Got Talent. Ze kreeg goede feedback, dus wie weet zien we de wannabe Beyoncé volgend jaar terug?

Een Ierse dans is een fijne dans. Een dansgroep maakte er een eigen stijl van. Met een bekend nummer wisten ze de jury en de zaal in te pakken. Ik vond het ook heel erg leuk om te zien. Ik houd ook wel van die dansstijl. Dus die zien we ook in de volgende ronde. Gewoon een leuke act om naar te kijken.

Zo. Nu zitten de audities erop. Tijd voor de halve finales. Wie weet zich daar nogmaals te bewijzen? Wie is er zo goed om zich te plaatsen voor de finale? In elk geval komt Lisette nogmaals terug. Na zes audities is het haar gelukt. Ze is een ronde verder. Maar hoe gaat het dan? Dan kunnen Jamaï en Buddy de bekende pianiste niet meer redden. Ik vind het nu al spannend. Lisette, je kunt het! Viel glück!

Holland’s Got Talent is iedere vrijdagavond om 20.00 uur te zien bij RTL 4.