Holland’s Got Talent: Dé avond van Lisette én geblinddoekt naar de finale
Bron: RTL / William Rutten

Holland’s Got Talent: Dé avond van Lisette én geblinddoekt naar de finale

Geschreven door Sebastiaan Boers

Het is vrijdagavond en dus tijd voor Holland’s Got Talent. De tweede halve finale is een feit. Daar was weer een avond vol talent. Hier ging ik weer eens goed voor zitten. Zo was daar natuurlijk Lisette Brillemans weer. Dat was en is toch de spraakmaakster van het huidige seizoen.

Na elf jaar in de halve finale

Lisette heeft het voor elkaar. Ze wist zich te plaatsen voor deze halve finale. Maar feitelijk was dat het begin van het einde. Ze zou nooit de finale halen, als het publiek niet mag stemmen is het een verloren wedstrijd. Jammer maar helaas stemden de jury niet voor Lisette in de halve finale. Het zorgt er wel voor dat ze zeker terugkomt volgend seizoen.

Holland’s Got Talent zonder Lisette is geen Holland’s Got Talent

Want eerlijk is eerlijk. Lisette hoort gewoon bij de talentenjacht. Wie weet mag ze volgend seizoen meer doen dan alleen auditie. Een rolletje is zeker voor haar weggelegd vind ik. Dat heeft ze wel verdiend na elf jaar trouwe dienst. Volgens mij is het niet meer voor te stellen dat ze niet meer terugkeert. Dus RTL houdt Lisette aan boord en zorg dat ze niet bij SBS6 beland op de zaterdagmiddag is een reisprogramma ofzo.

Ontgoocheld

Dan even de goochelaar David. Zijn act was lekker lang en niet zoals de andere acts. Een fijne act waarbij je alleen maar aan vraagtekens kunt denken. Hoe doet hij dat toch? Buddy gaf een vakantieplek door. Daar reisde David dan zo maar even naar toe. Je denkt dan toch weer, hoe dan? Hoe doet hij dat toch?

Maar helaas toverde David geen glimlach op mijn gezicht. Natuurlijk wel met zijn act, maar niet door te stranden in de halve finale. Hoe kunnen ze hem niet doorlaten? Dat snap ik echt niet. De keuze van de juryleden is met recht apart te noemen. Ik snap niet dat ze deze David niet doorlieten. Net als de andere David trouwens. De jonge danser deed het heel goed, maar strandde ook in deze halve finale.

Vreemde finalisten

Dan de finalisten. Over veel heb ik mijn twijfels. Zoals Emmelie, de zangeres zonder zangles. Die trad voor de tweede keer op en stond zo in de finale. Mij overtuigde ze niet met haar zang. Dat ze in de finale staat is echt een raadsel. Magie? Daarnaast vond ik ook dansgroep The Gem vreemd. Ook die staan in de finale. Hoe dan? Andere acts waren zoveel beter en vielen af. Gelukkig is de andere dansgroep, CDK jr wel door. De golden buzzer van Dan deden het goed en staan in de finale.

Eline speelde weer op haar viool. Echt een betoverde act die indruk maakte. De golden buzzer van Marc-Marie wist zich ook te plaatsen voor de finale. Ook Super Skaters wisten zich te plaatsen voor de finale. Met een blinddoek om zag hij een finaleplek op zich afkomen. Ik vond het echt heel strak en sterk. Maar een finaleplek? Nee, dat had ik niet verwacht. Dus volgende week krijgen we een rolschaatsparty. Of er dan weer een blinddoek aan te pas komt? Ik hoop dat ze dan wel bescherming dragen.

Volgende week staan tien acts tegenover elkaar in de finale. Ik ben benieuwd wie er gaat winnen. De kijkers thuis kunnen hun stem dan ook geven. Op wie ik ga stemmen weet ik nog niet. Dat hangt denk ik van de act af. Ik ben wel heel benieuwd. We gaan het zien, het wordt in ieder geval een mix van veel verschillende acts. Dus veelzijdig is het wel!

Holland’s Got Talent is iedere vrijdagavond om 20.00 uur te zien bij RTL 4.