Holland's Got Talent 2019: Lisette ben je er alweer?!

Holland's Got Talent 2019: Lisette ben je er alweer?!

Geschreven door Sebastiaan Boers

Wat gebeurde er nu net? Kwam Lisette Brillemans werkelijk voor de vijfde keer auditie doen bij Holland’s Got Talent (HGT)? Nou ja, dat kwam ze dus zeker doen. ‘Het gaat nooit vervelen’ gaf Lisette aan. Wat moet je nu weer van haar gaan verwachten? Opnieuw hetzelfde als de vorige vier keer?

Even een korte terugblik: Lisette heeft vier keer auditie mogen doen. Haar eerste keer was jaren geleden toen Patricia Paay nog in de jury zat. Kun je nagaan hoe lang dat wel niet geleden is! Ze wil dolgraag doorbreken met piano spelen. Helaas lukte het haar elke keer niet om haar act af te maken. Vooral Gordon was heel erg gemeen tegen haar. Hij raakte een gevoelige snaar bij Lisette.

Gelukkig voor Lisette zit hij niet meer in de jury. Alleen Dan en Chantal weten nog heel goed wie ze is. Bij haar opkomst drukte Dan vrijwel direct op zijn kruis. Aan de ene kant snap ik het wel, maar toch is het jammer. Nadat Paul hoorde van de vijfde auditie poging, drukte ook hij op zijn kruis. Hoe slecht kun je aan een act beginnen?

Maar Lisette hield vol en ging toch auditie doen. Daar mag ook wel iets van gezegd en gevonden worden! Het ging deze keer zowaar een keer goed. Wel zaten er een paar foutjes in haar pianospel, maar ze was ook heel nerveus. Waarom ze nerveus was weet ik niet. Ze doet het nu al voor de vijfde keer, dus kom op! De act kon volledig afgerond worden, maar het was niet goed voor de volgende ronde. Dus tot de volgende keer Lisette?

Iets was je niet vaak meer ziet is jongleren. Nu is dat een heel leuk werkwoord, maar daar gaat het nu niet om. Er waren maar liefst drie jongeren die wel wilden jongleren. Twee van de drie waren helaas niet goed genoeg. Die hebben het nog niet helemaal in de vingers, om het maar netjes te houden. Maar toen kwam Bart het podium op.

Het werd geen normale jongleer act. Hij stripte er ook nog even gezellig bij. Ineens zag ik een hele andere dimensie van strippen. Over multitasking gesproken zeg, doe dat hem maar eens na. Chantal vond het stip gedeelte niet heel fijn om naar te kijken. Maar het is wel weer eens wat anders. Vooral toen Bart drie jongleer ballen opving in zijn korte onderbroek. Daar moet je ook maar de ballen voor hebben, letterlijk.

Humberto nam zichzelf vorige week letterlijk op de hak. Deze week zette hij zichzelf letterlijk voor paal. Een jongen deed een hele bijzondere act met een paal. Daarnaast kon hij ook breakdansen. Het was wel een beetje rommelig, maar het paal stuk was gewoon goed. Dit wilde Humberto ook wel even proberen en deed het heel maar mooi. Het publiek ging voor hem staan, geheel terecht natuurlijk.

Twerken. Kent u dat? Ik vind het een leuk werkwoord, net als jongleren. In plaats van werken plak je er heel eenvoudig een t voor. Maar het is best hard (t)werken hoor. Twee dames lieten hun twerk moves even zien aan de jury. Je moet ervoor open staan en van houden. Alleen het werkwoord vind ik leuk, de act zelf vind ik niet geschikt voor jonge kijkers van HGT. Sorry.

Even een heel ander onderwerp; speelgoed.Speelgoed kent veel rages. Zo was het vroeger hip om met een jojo te spelen. Ook Nick heeft dit bedacht en maakte er een act van. Hij wilde laten zien wat een jojo allesbehalve saai is. Hier heeft hij helemaal gelijk in. Hij liet een act zien waar je echt verbaasd over raakte. Zijn muziek was heel goed gekozen. Je aandacht bleef volledig bij de jojo van Nick.

Paul en Chantal hadden er eerst al een grapje van gemaakt. ‘Ik wil je jojo zien’ zongen zij in koor. Misschien een beetje kinderachtig, maar gelukkig liet Nick zich niet van de wijs brengen. Helaas vond Chantal de act een beetje te klein. Het ging een beetje te veel op en neer, maar dat is ook logisch met een jojo. Toch is Nick met drie keer een ja, van Angela, Dan en Paul, door naar de volgende ronde.

De avond werd afgesloten door twee opera acts. Allereerst kwam Gabriella het podium op. Zij zong een Duitstalig opera nummer. Laat ik even voorop stellen dat ik van de Duitse taal houd. De stem van Gabriella was zeker niet slecht, maar echt zuiver ging het niet. Wie weet met een paar zanglessen gaat het de volgende keer beter.

Maar de elf jarige Ripley (bijzondere naam trouwens) pakte de jury volledig in. Hij zong ook een opera nummer, maar dan heel erg goed. Heel Zwolle raakte betoverd door de stem van deze elf jarige. Een echt kippenvel momentje, ook ik als kijker thuis ervoer dat. Het is dan ook niet meer dan logisch dat hij vier keer een ja kreeg. Eigenlijk had de Golden Buzzer ingedrukt mogen worden, want hier was de act van Ripley goed genoeg voor.

Volgende week zijn er weer nieuwe audities te zien. Ik kijk er nu al naar uit!

Holland’s Got Talent is iedere zaterdagavond om 20.00 uur te zien bij RTL 4.

Foto: VARA / John Kramer