GTST-blog: Komt Rik nog terug bij Shanti?
Bron: RTL / Jasper Suyk

GTST-blog: Komt Rik nog terug bij Shanti?

Geschreven door Annemarie van der Ploeg

Elke vrijdag blikt Annemarie terug op de voorbije week in GTST.

Nina en Bing zijn het niet eens over de vriendschap tussen Nola en Chanel. Bing wil niet dat ze met Chanel omgaat, maar Nina vraagt Chanel te eten om de vrede te bewaren en haar dochter niet te verliezen. Bing wil Chanel echter niet meer in huis. Nola maakt ruzie met hem en zegt dat ze weet wat er werkelijk tussen hem en de vader van Chanel is gebeurd. Op een avond komt Nola aan Nina vertellen dat ze met Chanel naar de camping mag gaan. Nina wil dit niet en verzint ter plaatse dat ze een citytrip met Janine gaat maken.

Bing wil dat Nina aan Nola haar leugen opbiecht. Nina besluit Janine te vertellen over de citytrip en deze besluit het aanbod van Nina, die deze betaalt, aan te nemen. Ludo hoort dat Nina zich verspreekt over wat er met Bing is gebeurd en besluit Daan de vader van Chanel na te laten trekken. Deze man blijkt crimineel Harrie de Bever te zijn waarnaar nog nader onderzoek wordt gedaan in verband met een moord.

Rik verlaat Shanti

Shanti leest het briefje van Rik dat hij is weggegaan omdat hij tijd nodig heeft. Hij blijkt vertrokken te zijn naar een duinhuis om daar alleen te kunnen zijn. Hij rent langs het strand en verzamelt schelpen. Shanti besluit zijn spullen in te pakken omdat ze denkt dat hij toch niet bij haar terugkomt. Shanti kan al zijn spullen niet kwijt en besluit ze in de opslag bij Boks te brengen. Hier wordt ze geconfronteerd met de babyspullen van Jasmijn, die Rik daar heeft neergezet.

Bing bezoekt Rik in het strandhuis, waar Rik hem uitlegt dat hij weg van huis moest. Hij zegt vanzelf weer terug te komen. Shanti zet het in de Koning op het drinken. In beschonken toestand danst en zoent zij met een vreemde man. Dan neemt Saskia haar mee naar huis en blijft bij haar. Rik vindt intussen zijn rust aan het strand en in het duinhuis waar hij uitzoekt welke schelpen hij heeft gevonden.

Merel twijfelt

Merel en Lynn wonen samen. Lynn wil graag vaste afspraken maken met Merel maar deze wil dat niet. Als Merel belooft zeker thuis te komen eten als Lynn gevulde paprika’s maakt, gaat het mis. Het gezin Verduyn heeft een avondje samen gepland om er voor Saskia te zijn. Demi woont inmiddels ook al met Tom in Het Paleis bij Marwan om Saskia rust te geven.

Op dit avondje samen doet het gezin een spelletje. Merel hoort niet dat Lynn haar belt. Als Merel thuiskomt is Lynn boos. Ze heeft helemaal voor niets gekookt en Merel nam haar telefoon niet op. Merel biedt excuses aan maar zegt te twijfelen of ze wel wil samenwonen. Ze wil gewoon dat ieder zijn eigen ding kan doen.

GTST is van maandag tot en met donderdag om 20:00 uur te zien op RTL4. Op de hoogte blijven over GTST én meepraten? Word dan lid van onze Facebook-groep!