Big Brother: De erfenis van Judy en drie nieuwe bewoners duiken op
Bron: RTL / Wesley de Wit

Big Brother: De erfenis van Judy en drie nieuwe bewoners duiken op

Geschreven door Luc van der Velde Laatste update:

Elke zaterdag blikt Luc terug op de voorbije week in het Big Brother-huis.

De tweede week zit erop en wat is er veel gebeurd afgelopen week! Judy moest als eerste bewoner het huis verlaten, drie nieuwe bewoners, de bewoners gingen back to basic, een cassettebandje en nog veel meer! Dit was week 2:

Money-week

Na het vertrek van Judy liet Big Brother weten aan zijn bewoners dat het tijd werd voor een nieuw thema: Money-week. Tijdens deze week krijgen de bewoners de kans veel Big Brother coins te verdienen en deze zullen ook hard nodig zijn. Op dezelfde avond werden de bewoners vlak voor middernacht naar de Game Room geroepen waar tien sokkels met lampenbollen stonden.

Iedere bewoner moest achter een sokkel gaan staan en Big Brother vertelde dat er 2 kleuren waren: Blauw en Roze. Van elke kleur mochten er maar 5 lampen branden. Roze betekende dat je koos voor 10 coins, blauw betekende dat je deel wilt nemen aan de Power of Nomination (PoN).

Echter waren er te veel blauwe lampen en moesten de bewoners elkaar overtuigen dat juist zij moesten deelnemen aan de PoN. Dit liep op niets uit en daardoor kozen Lindsey en Charlotte ervoor om hun licht toch te switchen naar Roze en te kiezen voor de 10 coins. Chayron, Danny, Chelsea, Jason en Bart zouden met elkaar de strijd aan gaan voor de PoN te bemachtigen die week.

De erfenis

Judy moest vorige week het huis verlaten en nieuw dit seizoen is, dat de coins die de vertrekkende bewoner nog in zijn of haar bezit heeft mag doorgeven naar een andere bewoner, de erfenis. Tijdens een videoboodschap gaf Judy haar 11 coins door aan Rob, waarmee Rob de rijkste bewoner van het huis werd. De avond ervoor koos hij in de Game Room ook voor 10 coins wat het totaal op 21 coins brengt.

Zoals gezegd is het Money-Week en zouden de bewoners de coins heel hard nodig gaan hebben. Dat bleek al bij het opstaan ’s ochtends toen Bart in The Wall allerlei voedselproducten zag liggen die zij konden kopen. Alle luxe producten waren uit het huis gehaald en de bewoners gingen back to basics met kwark, melk, broccoli, noedels en kip.

Rob, de ’miljonair’ van het huis, heeft genoeg coins en kocht deze week dan ook af en toe koffie en wat lekkers uit The Wall. Echter was er ook vreugde toen een aantal bewoners zonder koffer hun kledingkast opentrokken, zij hadden hun koffer terug gekregen!

Time Challenge

Om te bepalen wie van de bewoners de Secret Room in mag, moet er eerst voor gestreden worden tijdens de Time Challenge. Per duo moesten de bewoners naar de Game Room alwaar een groot bord met bewoners als cartoons stond. 

Aan de achterzijde van dit bord was dezelfde afbeelding te zien, maar ondersteboven en met een aantal verschillen. Ze kregen 10 minuten de tijd om zoveel mogelijke verschillen te ontdekken en te onthouden. Daarna moesten ze met een stift deze verschillen omcirkelen.

Lindsey viel al gauw op dat er andere cartoon-bewoners op de afbeelding stonden en maakte hierop uit dat er al snel nieuwe bewoners het huis in zouden komen. Later werd in de Woonkamer bekend gemaakt wie het snelst en de meeste verschillen had gevonden en dat was Chelsea. Zij zal later naar de Secret Room geroepen worden.

Fotochallenge

Big Brother heeft de fotochallenge in het leven geroepen. Telkens als er een geluidsignaal klinkt, verschijnt er op het scherm in de woonkamer een beeld van een van de 155 camera’s. De bewoners moeten deze camera zo snel mogelijk zien te vinden voordat de camera een foto maakt. Staan de bewoners er duidelijk op, met mond en beide ogen, verdienen ze een coin.

Rob heeft deze week helaas zijn knie verdraaid en loopt met krukken. Hij kan dus niet snel naar een camera toe rennen, maar Big Brother was zeer coulant en had hiervoor de perfecte oplossing.  In de voorraadkamer lag een foto van Rob vastgemaakt op een stok, zodat de bewoners ‘Rob’ makkelijk mee konden nemen naar de camera.

Later werd deze foto getoond in de Woonkamer om te kijken wie er allemaal juist op de foto staan. De bewoners werden naar de Woonkamer geroepen om deze foto te bekijken, maar Big Brother wachtte nog een paar minuten. Er kwam namelijk via de grote spiegel bij de kledingkasten een nieuwe bewoonster naar binnen geslopen, Jolien. De bewoners hoorden dit en gaven haar een zeer warm welkom. Toen verscheen ineens de foto op het scherm en tot hun grote verbazing stond Jolien er ook op.

Morse-code

In The Wall zagen de bewoners een cassettebandje en deze werd ook snel gekocht. Deze konden ze afspelen op een cassetterecorder die in huis aanwezig was. Ik had er zelf wel een potlood erbij gelegd voor de zekerheid (als je niet begrijpt waarom, vraag het je ouders maar eens).

Op dit cassettebandje bleek een morse-code te staan. Ze waren er al gauw achter dat het om een woord of naam moest gaan van 4 letters. Toen de morse-code te horen was ging de zandloper lopen, als deze uitgelopen was wilde Big Brother het antwoord weten.

Food-challenge

De bewoners kregen de kans om eten aan te vullen aan hun voorraad. Jolien werd in de Game Area in een tuigje gehesen en zo zweefde zij boven een grote koelkast waar in bepaalde gaten 11 voedsel symbolen waren gelegd. Deze moest zij met een pincet eruit zien te halen en het daarna in een bak leggen. Zodra de symbool in de bak ligt telde deze mee, viel het eruit, dan telde het niet mee.

Twee duo’s stonden in de Game Room en de overige bewoners stonden in de Woonkamer bij verschillende rode knoppen. Hiermee konden zij Jolien bedienen om naar voren, achteren, links, recht, omhoog en omlaag te gaan. Bart en Chelsea konden Jolien zien op een scherm en moesten via een Walkie Talkie aanwijzingen geven aan de bewoners in de Woonkamer.

Van de elf symbolen heeft Jolien er negen in de bak kunnen krijgen. Op een van de symbolen stond een cijfercode. Deze was nodig voor het andere duo in de Game Room: Lindsey en Danny. Zij kregen de opdracht om deze code te onthouden tot de opdracht klaar was. Met deze opdracht hebben de bewoners twee boodschappen pakketten verdiend. 

Na de opdracht konden zij deze code gebruiken om het slot te verwijderen en het ijsblok vrij te spelen. Met ijsprikkers moesten zij zo snel mogelijk een morse-alfabet uit het blok zien te krijgen. Met dit alfabet konden zij eindelijk met zekerheid de morse-code van het cassettebandje kraken. De bewoners kwamen erachter dat het de naam Ilse moest zijn. 

Er zou namelijk een nieuwe bewoonster binnen treden en als de naam juist was, kregen alle bewoners per goed geraden letter 1 coin. De nieuwe bewoonster kwam via de grote tuinpoort het huis binnen en mocht haar naam onthullen, de bewoners hadden het goed ontcijferd. Welkom Ilse!  

Power of Nomination

Michelangelo zag tot zijn verbazing dat er in The Wall een kaartje te koop was om jezelf in te kopen voor de PoN-challenge. Deze kostte 15 coins! Hij twijfelde geen moment en haalde direct zijn coins-koker van de muur en kocht zich in.

In plaats van vijf, deden er nu zes bewoners mee aan de PoN-challenge. Zij moesten zich verzamelen in de Game Area waar 6 gazen bogen stonden. Van iedere bewoner stond er een foto waar 5 gekleurde ringen bij lagen.

Je mocht zelf kiezen welke ring je pakte en moest de ring dan over de gazen boog heen krijgen. Als dit gelukt was moest je naar de Game Room om deze ringen op iemand zijn of haar target te gooien. Had een bewoner 5 ringen aan zijn target, lag je uit het spel. Michelangelo heeft deze challenge gewonnen en heeft daar mee de Power of Nomination.

Secret Room

Chelsea had de Time Game gewonnen en mocht deze week naar de Secret Room. Zoals je weet moet een bewoner een symbool uitkiezen die staat voor een opdracht en deze later op de dag uitvoeren.

Chelsea koos, hoe kan het ook anders met het zingen heel de dag door, voor de muzieknoot. Later die dag mocht zij de opdracht uit gaan voeren. Er stonden een drumstel, piano en xylofoon met gekleurde stickers erop. Ook lagen er drie borden met de gekleurde muzieknoten. Aan haar de taak om de juiste stickers bij de muzieknoten te vinden en dit op te nemen. Als dit zou lukken zou er een melodie te horen moeten zijn. Als ze dit zou raden was de opdracht geslaagd. Het is Chelsea niet gelukt de opdracht te voltooien. 

Het drumstel en piano gingen goed, ook dankzij een tip van een kijker. Bij de xylofoon wist ze zeker dat ze de juiste kleuren aantikte, maar Big Brother hield voet bij stuk dat het fout was. Ze probeerden nog een discussie aan te gaan met Big Brother en gaf de productie het advies om voortaan de gekleurde stickers op de juiste plaats te plakken.

Happy birthday!

Er was een jarige deze week in het huis, Chayron. Hij is 34 jaar geworden en Big Brother had hiervoor een feestpakket in The Wall geplaatst die alle bewoners tezamen hebben gekocht. Feesttoeters, een confetti kanon, een party diadeem voor Chayron en twee taartmixen.

Big Brother had voor Chayron ook een ‘verrassing’, namelijk een Secret Mission. Er zou namelijk nog een bewoonster zijn huis betreden en aan hem de taak om ervoor te zorgen dat zij tot de volgende ochtend niet ontdekt zou worden door de overige bewoners. De nieuwe bewoonster heet Chiara.

Er stond een leeg bed klaar in de Game Room en hier moest Chiara ongezien naar toe werden gebracht. Chayron mocht een mede bewoner in vertrouwen nemen om hem te helpen bij deze missie. Echter moet hij, als de missie slaagd, zijn beloning van 5 coins wel delen met diegene. 

Hij nam Michelangelo in vertrouwen en samen hielpen ze Chiara, die door de poort in de tuin verscheen, richting de Game Room. Ook moest hij haar bed voorzien van een slaapkussen en dekbed. Dit slaapkussen zat verstopt achter een van de spiegels bij The Wall.

De missie is geslaagd en de volgende ochtend klonk het geluid signaal van de foto-challenge en dat beeld kwam vanuit de Game Room, daar aangekomen troffen de bewoners Chiara aan. Door alle prikkels rondom de nieuwe bewoonster vergaten ze bijna de foto opdracht, maar ze stonden uiteindelijk richting de verkeerde camera te kijken.

De genomineerden

Deze week mocht Michelangelo drie bewoners nomineren. Hij vindt dat Charlotte later in het spel een bedreiging zou kunnen worden voor hem en wil haar tegenover, in zijn ogen, twee sterke bewoners zetten en nomineerde daarom Chelsea en Danny. Of zijn tactiek gaat werken vraag ik me af.

De liveshow van Big Brother is vanavond vanaf 20:00 uur te zien op RTL5 en Play4. Niks missen van Big Brother 2022? Word lid van onze Facebook-groep!