GTST-blog: Meerdijkers winnen de Koning terug
Bron: RTL

GTST-blog: Meerdijkers winnen de Koning terug

Geschreven door Marietta Willems Laatste update:

Elke vrijdag blikt Marietta terug op de voorbije week in GTST.

Janine wilt haar sport abonnement opzeggen bij Bing en probeert hem gelijk over te halen om naar de voorstelling van Nola te kunnen gaan. Dit lukt niet, omdat Nina met haar heeft gebroken en Bing en de kinderen achter haar staan. Als Nola hoort dat Maxim Froger komt optreden in de Talkshow van Janine, is ze door het dolle heen. Ze wilt daar heel graag naar toe, maar Nina vind dit geen goed idee.

Nola gaat toch tijdens de voorbereidingen even langs de Rozenboom. Daar neemt Janine haar mee om Maxim te ontmoeten. Wanneer Nola thuiskomt zegt ze tegen Nina dat ze bij een vriendin was en dat ze moeite heeft met het feit dat ze Ludo en Janine niet meer mag zien. Nina geeft aan dat ze het heel erg vindt dat de kinderen er de dupe van zijn en als het anders kon dat ze dat had gedaan. Om Nola wat op te vrolijken stelt ze voor om samen in De Roos te gaan kijken.

Luuk is geschokt als Linda toegeeft tegen hem gelogen te hebben over het medische dossier van Stanley. Ze vertrekt naar de Rozenboom en meld zich ziek bij de Praktijk. Luuk gaat langs Stanley in het ziekenhuis om te kijken hoe het met hem gaat. Dan komt Bing en vraagt Luuk nogmaals of hij Stanley heeft verwezen naar de arts. Luuk gaat tegen hem in en houd zich aan het verhaal wat Linda verzonnen heeft.

Stanley probeert te bemiddelen, maar Luuk besluit weg te gaan. Geïrriteerd gaat Luuk naar Linda toe die in de Rozenboom verblijft. Die maakt Luuk duidelijk dat niet alleen zij een fout heeft gemaakt, maar ook hij. Bing vreest voor Stanley’s gezondheid en vraagt bij Linda inzage in het medisch dossier van Stanley. Linda weet er snel onder uit te komen. Stanley wilt dat Bing hem hiermee met rust laat.

Weddingplanner

Henk en Laura zijn druk bezig met de voorbereidingen van de bruiloft. Het verloopt alleen wat moeizaam, dus bied Linda zich aan om te helpen. Henk geeft aan dat dat niet nodig is, omdat ze een Weddingplanner willen inhuren en geld geen rol speelt. Als Henk een filmpje met Linda voor Laura aan het maken is, wordt ie geappt door de Weddingplanner. Die geeft hun een opdracht om foto’s te sturen voor een foto collage.

Henk is het hier niet zo mee eens, omdat er nu alleen maar meer werk bij komt. Dus stelt Henk voor aan Laura dat ze Linda toch wel kunnen gebruiken. Laura denkt dat hij dit zegt om geld te besparen. Maar Henk komt met het verhaal dat Linda van streek was dat ze geen bijdrage had bij de bruiloft. Dat verhaal dat klopt wanneer Laura bij Linda langsgaat, dus wordt ze nu ceremoniemeester en Weddingplanner.

Als Stefano met Rik in de auto zit , komen ze Merel tegen. Hij bied haar een lift aan, maar Merel vind dat niet nodig. Rik is verbaast als Stefano vertelt dat ze elkaar heel goed kennen. De volgende ochtend belt Merel naar Stefano of hij haar naar het station wilt brengen. Met zijn nieuwe auto brengt hij Merel naar Apeldoorn. Hij gaat voor zichzelf beginnen nu hij weg is bij het Veilinghuis. Ludo krijgt een investeerder op bezoek die vraagt of hij met Stefano in zee moet gaan.

Ludo wacht op Stefano in de Rozenboom en maakt hem duidelijk dat de investeerder niet gaat komen, omdat Ludo hem over alles heeft ingelicht. En als hij niet over 24 uur het losgeld terugbetaalt gaat Ludo nog meer mensen inlichten over wat Stefano heeft gedaan en dat hij zijn galerie dan kan vergeten. Na dit gesprek slaat Stefano keihard terug. Hij gaat naar Ludo toe en zegt dat hij het geld niet zal krijgen en dat hij het potje waar de ring van Leon omheen zat zal bewaren.

Eind goed al goed

Shanti en Rik schrikken als ze in de krant lezen dat De Koning gaat veranderen. De Koning gaat omgetoverd worden naar een friettent. Ze besluiten zich er niet mee te bemoeien en gaan verder met de inrichting voor hun nieuwe huis. Maar wanneer Saskia langskomt bedenken ze zich en hebben een idee. Ze willen De Koning proberen terug kopen. Shanti bericht de nieuwe eigenaar meteen en die wil een onderhandeling.

Wanneer ze gaat bellen en een bod uit wilt uitbrengen, krijgt ze te horen dat er een ton meer wordt gevraagd en dat binnen 48 uur moet hebben. Shanti zit dit niet zitten, maar dan komt Marwan met een idee om een crowdfunding op te zetten. Zodat heel Meerdijk een steentje kan bijdragen. Daarvoor maken ze ook website aan. Shanti nodigt iedereen uit in CS om aandacht te vragen. En met succes, ze hebben het geld bij elkaar en kunnen er gelijk weer in. De Koning is terug!

GTST is van maandag tot en met donderdag om 20:00 te zien op RTL4. Op de hoogte blijven over GTST én meepraten? Word dan lid van onze Facebook-groep!